Gradnja, Arhitektura, Uređenje i Energetska učinkovitost
Gradnja, Arhitektura i Uređenje
Bastion

 

Nagrada ARTUR za arhitektonska ostvarenja u turizmu dodijeljena je u četiri kategorije:

  1. Intervencije u turističkom mjestu
  2. Turistički objekti
  3. Turistički sadržaj
  4. Stručna istraživanja i publikacije
  5. U prvoj kategoriji priznanje je pripalo arhitektonskom uredu NFO za adaptaciju trga Stjepana Radića u Crikvenici.

Zadarski Boutique hostel Forum i Splitski hostel Goli i bosi kao projekti studija UP nagrađeni su u kategoriji turističkih objekata zbog sjajne intervencije u prostoru sa sadržajem za mlade i doprinos novom doživljaju Hrvatske. Pod ovom kategorijom dodijeljeno je i posebno priznanje uredu Arhipolis za realizaciju hotela Split u Podstrani koji je ocijenjen kao ekonomski uspješan i urbanistički prikladan a zadovoljava i najviše energetske standarde.

Kategorija turističkog sadržaja pripala je turističkoj zajednici Nina koja je ovo malo mjesto kroz posljednjih 10 godina preobrazila u turistički vrlo poželjnu destinaciju.

Istraživanje, preobrazba i sanacija otoka Vira pod koordinacijom prof. Tihomira Jukića osvojila je nagradu u kategoriji stručnih istraživanja i publikacija.

DSC08815
  
Društvo arhitekata Zagreba u suradnji s Institutom za turizam, Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, Društvom arhitekata Zadra, Društvom arhitekata Dubrovnika i Društvom arhitekata Istre pokrenulo je dodjelu priznanja ARTUR, a mi se nadamo da će ovakva konferencija potaknuti veći broj investicija u turizam i tako osnažiti položaj hrvatske turističke ponude u svijetu.
 
Snimka dodjele nagrade:
 
 
 
   
Autor: A. Jurin