Fibran d.o.o.
FIBRAN grupa okuplja tvrtke iz cijele Europe i trenutno je jedan od najvažnijih proizvođača toplinske izolacije u Europi. Njegov početak datira iz 1974. godine, kada je osnovana tvrtka FIBRAN S.A. u mjestu Terpni, u blizini Soluna u Grčkoj. Tvrtka još uvijek utjelovljuje viziju svog osnivača, koju je zacrtao gospodin Dimitris Anastasiadis i koji se zalagao za vrijednosti ugodne obiteljske tvrtke s pogledom u budućnost.


FIBRAN grupa posvećuje posebnu pažnju proizvodnji tri robne marke, i to FIBRANxps, FIBRANgeo i FIBRANgyps. FIBRANxps predstavlja liniju proizvoda toplinske izolacije od ekstrudiranog polistirena. Grupa ima četiri proizvodna pogona u različitim zemljama, a to su Grčka, Slovenija, Portugal, Bugarska, a uskoro također i Češka. Dok je FIBRANgeo predstavlja liniju toplinske izolacije od kamene vune s proizvodnim pogonom u Grčkoj i FIBRANgyps predstavlja liniju ploča od gips-kartona koja se proizvodi u Italiji.


Proizvodi FIBRAN-a distribuiraju se u više od sedamdeset zemalja širom svijeta putem podružnica ili mreže ovlaštenih zastupnika i agenata. Dugogodišnje iskustvo iz različitih zemalja, s različitim potrebama i klimatskim uvjetima, dovelo nas je ne samo do kalcitnih materijala, već i do trajnih i održivih rješenja ovojnice zgrade.


Slovenska tvrtka FIBRAN d.o.o. osnovana je unutar FIBRAN Grupe 2004. godine, a započela je s proizvodnjom 2006. Nakon godina truda i inovacija, izrasli smo u jednog od najvećih europskih proizvođača toplinske izolacije od ekstrudiranog polistirena (XPS) najbolje kvalitete, proizvedenog pod robnom markom FIBRANxps.


Proizvodni pogon se nalazi u Sodražici, gdje se radi na dvije proizvodne linije. Svakog dana tim posvećuje veliku pozornost samom razvoju materijala, kontroli i osiguranju kvalitete proizvedenih proizvoda. U skladu s europskim standardima, kvaliteta proizvoda provjerava se u vlastitom laboratoriju, kao i u nezavisnim laboratorijima instituta kao što su FIW München, ZAG Ljubljana i IGH Zagreb.
 
Prikaži više detalja >

 

3 Proizvoda od Fibran d.o.o.

 

Fibran