tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju

11 godina s Vama!


Čuvaonica kao mjesto cjelodnevnog boravka

Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju

Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju

Autor: gzd
Sanja_Bari Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju
gzd

29. 05. 2020. 7781
igraonica2 Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju
 FOTO by Ivan Čorić

Prijave za upis djece u čuvaonicu Čarobni grad su u tijeku.

 

Za sve informacije obratite se na broj

+385 95 905 6597


Fotogalerija

Možete li zamisliti da je Vaše dijete zbrinuto na mjestu gdje će dobiti kompletan europski standard čuvanja, a osim toplog obroka i spavanja vašem je djetetu posvećena i potpuna pozornost te intenzivan angažman osoblja?


Na jesen 1.9.2020. po prvi puta Zadrani će moći odabrati novu čuvaonicu, kao mjesto cjelodnevnog boravka mališana u dobi od jedne do tri godine. Radno vrijeme čuvaonice bit će od 6.30 do 16.30h svakog dana u tjednu, osim vikendom i blagdanima. Djeca će biti tretirana europskim standardom, uz zdrave obroke i angažman educiranog osoblja.

 

Rođendanske proslave će se u okviru igraonice, kao i do sada nastaviti održavati u popodnevnim terminima i vikendom, o čemu smo pisali ovdje.

 

Kroz dugi niz godina u radu s djecom rane i predškolske dobi, odlučila sam iskoristiti svoju stručnost i kompetencije te ih primijeniti i prilagoditi u igraonici „Čarobni grad“, zato sada Roditeljima nudim program boravka djece jasličke dobi od jedne do tri godine., dok igraonica i dalje nastavlja s radom u popodnevnom terminu, kazuje nam vlasnica Sanja Barić.

 

igraonica_11 Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju

 

Posebnost čuvaonice Čarobni grad očituje se u POTICAJNOM OKRUŽENJU, djeca naime dobivaju prostor veličine 350 m2, a na taj će način graditi i vlastiti doživljaj u prostoru. Stvaramo takve uvjete boravka u prostoru igraonice gdje će roditelji s punim povjerenjem prepustiti svoje dijete stručnim djelatnicima. Dijete će se pritom osjećati sigurno, prihvaćeno i voljeno, a roditelji zadovoljno, dodaje vlasnica Barić.

 

Prostor svojim položajem, veličinom i prostranim okruženjem omogućuje djeci rane predškolske dobi boravak u kojem shvaćaju prava kroz igru, istražuju i uče. U radu s djecom će se poticati i pratiti individualni potencijali svakog djeteta, a kroz igru i zadovoljavati dječje potrebe i interesi svakog pojedinca. To čuvaonicu Čarobni grad izdvaja od ostalih čuvaonica, jer je  ČAROBNI GRAD mjesto koje obožavaju roditelji i djeca – slogan igraonice je POSTALI SMO DRUKČIJI OD DRUGIH

 

igraonica_12 Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju

 

Zato roditelji požurite, rezervirajte mjesto za svoje dijete uzrasta od jedne do tri godine, jer je broj djece ograničen. Jedini uvjet za upis djeteta u program čuvaonice je obavezno cijepljenje.

 

Zdrava igra bez ekrana

 

Posebnost ove igraonice je i u tome što djeca nemaju pristup ekranu, već se isključivo druže kroz zdravu i aktivnu igru. Dobivaju sve što može odrasla osoba dati djetetu, a to je prvenstveno samostalnost.

 

Djeca će cijeli dan koristiti prostor igraonice, a na raspolaganju su im strunjače, penjalice, koš, golovi, kućice čarobnog grada, vozila i brojne igračke koje se nalaze u prostoru.

 

igraonica_19 Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju

 

Ideja o pokretanju čuvaonice rodila se već prilikom otvaranja igraonice Čarobni grad, no vrijeme krize uzrokovane Corona virusom vlasnicu je potaknulo da ovu svoju ideju realizira upravo 2020. godine.

 

igraonica_16 Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju

 

Od samog početka rada dječje igraonice Čarobni grad postojala je ideja da će se na istom mjestu održavati i kreativne radionice. S obzirom na to da su nastupila teška vremena rodila se ideja da pomognemo Zadranima i riješimo problematiku, koja se već godinama proteže kroz upise, a to je da najveći broj djece koja ostaje neupisana jesu jaslički uzrast od godine do tri. Želimo izaći u susret roditeljima koji žele raditi, te žele kvalitetno zbrinuti svoje dijete. Valja naglasiti i da ćemo ovaj projekt moći ostvariti i zahvaljujući najmodavcu prostora,  a koji mi je u ovoj situaciji s Corona virusom maksimalno izašao u susret kako bi ČAROBNI GRAD opstao. Objašnjava Sanja Barić.

 

Ostvarite viši standard čuvanja djeteta

 

Pravo na preživljavanje i zdravu prehranu, Pravo na igru, Pravo na samostalnost, Pravo na izražavanje prava su koja djeca ostvaruju programom čuvaonice.

 

igraonica_12 Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju

 

Kroz individualni pristup svakom djetetu prate se njegove potrebe, interesi, potencijali te ih se usmjerava prema vlastitom napretku. U dobi od godine do tri najvažnija je samostalnost djeteta.

 

igraonica_11 Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju

 

Kroz svakodnevne aktivnosti hranjenja, odijevanja i jela djecu potičemo na samostalnost, a kroz aktivnosti igre potičemo ih na psihomotorne socioemocionalne spoznaje, razvoj govora i likovno stvaralaštva. Roditelji su svakodnevno informirani putem videozapisa o boravku i zadovoljstvu djeteta.

 

 

O vlasnici Sanji Barić

 

Sanja Barić svoju stručnost unapređuje nizom edukacija i prezentacija tijekom svog rada kroz stručne skupove i pisane osvrte u Zbornicima radova. Tijekom svog radnog iskustva zabilježila je velik uspjeh i u radu kao vanjski suradnik CZSS (Centra za socijalnu skrb) na mjestu voditelja nadzora nad roditeljskom skrbi, koji je obavljala 10 godina. Vodi privatni dječji vrtić i uživa u radu koji uvijek želi unaprijediti. Njoj je najdraže priznanje koje je dobila 2016., kada je u Zagrebu održana Državna smotra projekata iz područja odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, ostvarenih u Ustanovama ranog i predškolskog odgoja na području Republike Hrvatske.

 

Na državnoj razini prezentirano je 22 projekta nositelja pobjede u odnosu na 109 koji su sudjelovali. Među tih 22 nositelja pobjede je i projekt Sanje Barić, pod nazivom Imam svoje pravo biram samo zdravo koje je sa svojim timom prezentirala u Zagrebu, što je veliko postignuće za sve koji se bave odgojem i obrazovanjem te koji temeljne vrijednosti naglašavaju kroz planiranje i realiziranje u kulturološkoj, društvenoj i ljudskoj pravnoj dimenziji građanskog odgoja i obrazovanja.

 

Na vrijeme rezervirajte mjesto za svoje dijete uzrasta od jedne do tri godine.

 

Kontakt telefon: +385 95 905 6597


gzd Nova čuvaonica Čarobni grad - Prostor koji zadarski jasličari obožavaju