tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Novouređene šetnice u Ninu i Zadru

11 godina s Vama!


Dekorativni beton za puni doživljaj posjetitelja dvaju gradova Zadarske županije

Novouređene šetnice u Ninu i Zadru

Novouređene šetnice u Ninu i Zadru

Autor: gzd
logo Novouređene šetnice u Ninu i Zadru
gzd

17. 07. 2020. 981
Setnica_Nin_3 Novouređene šetnice u Ninu i Zadru
 FOTO by Cemex
Fotogalerija

Obnovljene šetnice u Ninu i Zadru, izgrađene CEMEX-ovim dekorativnim betonima, doprinijet će urbanom razvoju zadarskog kraja.


CEMEX Hrvatska sudjeluje u nizu infrastrukturnih projekata širom Hrvatske, od čega je većina na zadarskom području. Riječ je o uređenju javnih površina koje će podići kvalitetu života u zajednicama, obnoviti postojeću gradsku infrastrukturu, ali i ojačati kvalitetu turističke ponude.

 

Setnica_Nin_5 Novouređene šetnice u Ninu i Zadru

 

Tako je u Ninu protekle mjesece tvrtka sudjelovala na dva projekta – uređenje okoliša kod Donjeg i Gornjeg mosta te uređenje šetnice od Donjeg mosta do Gospina mula. Za ove je projekte CEMEX isporučio svoje betone specijalne namjene: dekorativni beton CEMEX Coolir Advanced sa žutim pigmentom i CEMEX Coolir Custom sa žutim pigmentom i bijelim cementom.

 

Setnica_Nin_1 Novouređene šetnice u Ninu i Zadru

 

„Nin obnovom svojih povijesnih mostova i uređenjem šetnica ne samo da je sanirao posljedice velike poplave iz rujna 2017., već i dobio novu vizuru te novi sadržaj koji povećava kvalitetu života u našem gradu, obnovio postojeću gradsku infrastrukturu, ali i ojačao kvalitetu turističke ponude. Reakcije su odlične od strane mojih sugrađana, ali i brojnih posjetitelja i turista, koji su  vrlo zadovoljni novouređenim prostorima za odmor i rekreaciju koji su im na raspolaganju“, rekao je Emil Ćurko, ninski gradonačelnik.

 

Setnica_Nin_2 Novouređene šetnice u Ninu i Zadru

 

Proteklih godina CEMEX je sudjelovao na još dva ninska projekta; uređenje sjevernog dijela obale kralja Petra Krešimira IV neposredno uz sjeverne gradske bedeme iz 16. stoljeća te Gospinog mula. Dekorativni beton pokazao se iznimno zahvalnim materijalom za intervencije u zaštićenim povijesnim cjelinama, oko kojeg su se usuglasili i gradska uprava i konzervatorska struka, pa su se i ostali ninski projekti nastavili realizirati na sličan način.

 

„U Ninu je bilo potrebno urediti površine uz spomenike kulture koje su imale zadaću biti funkcionalne, estetski prihvatljive, kvalitetne te nenametljive u odnosu na ambijentalni sklop unutar kojeg se nalaze. Kada pogledate završne projekte vidjet ćete da smo u realizaciji toga  uspjeli,“ navode iz gradske uprave Grada Nina.

 

Setnica_Nin_4 Novouređene šetnice u Ninu i Zadru

 

U Zadru će pak krajem kolovoza biti završeni radovi na Poluotoku na uređenju šetnice Bedemi zadarskih pobuna. Tvrtka ovdje izvodi radove na ugradnji i obradi dekorativnog betona CEMEX Coolir Advanced na šetnici u samom gradskom središtu.

 

„Naši se dekorativni betoni mogu vrlo precizno prilagoditi potrebama i zamislima investitora i uklopiti u svaki okoliš na način da donesu dodanu vrijednost za sve one koji se služe njima izvedenom infrastrukturom. Beton kao održivi građevni materijal također ima i brojne prednosti nad drugim materijalima, od činjenice da upija manje topline u ljetnim danima do mogućnosti da se reciklira i koristi ponovo u novim projektima“, kaže Kajo Ferić, koordinator razvoja proizvoda, građevinskih rješenja i betonskih kolnika u CEMEX-u Hrvatska.

 

CEMEX-ovi dekorativni betoni već su dio brojnih građevina i infrastrukturnih objekata u Hrvatskoj i regiji. Neki od najpoznatijih uključuju splitsku Turističku palaču, marinu Mandalina u Šibeniku, Eko kampus Puljane u Nacionalnom parku Krka, plažu Mulini u Rovinju i mnoge druge.  


gzd Novouređene šetnice u Ninu i Zadru