Adaptacija u povijesnoj zgradi osvaja karakterom

Opatija – adaptacija stana
  • Foto: Sanja Bistričić
Adaptacija povijesne arhitekture, Opatija

Renovirani stan u Opatiji poštuje povijesnu arhitekturu i budi nostalgiju.

Stan u Opatiji sagrađen krajem 19. stoljeća u to je vrijeme predstavljao kat malog pansiona.

Tlocrtne veličine 70 m2, stan se sastojao od tri prostorije i odvojene kupaonice. U kupaonicu se moglo pristupiti iz zajedničkog stubišta.

 

Projektom rekonstrukciju zatvoreni su postojeći ulazi, dok je novi ulaz u stan ostvaren centralnim vratima. 

Simetrično postavljenim otvorima u zidu novim se tlocrtom pristupa spavaćoj sobi s jedne te kupaonici s druge strane, preko predprostora koji služe kao garderoba, odnosno spremište s bojlerom i perilicom rublja.

Novi tlocrt stana je suvremen, vizure se ostvaruju iz prostorije u prostoriju te nastavljaju na vanjski prostor – obližnji park s palmama i morem u daljini.

Arhitektura predstavlja neutralnu pozadinu namještaju i detaljima, većini koje je vlasnica preselila iz drugog stana, a koje sa stanom čine skladnu cjelinu.

Kako bi stan njegovao povijesnu arhitekturu zgrade u kojoj se nalazi, Spačvin seljački pod slagan u riblju kost predstavljao je idealan odabir za podne površine.

U kupaonici su ugrađene Atlas Concorde velikoformatne pločice 120x278 cm, a na balkonu gres pločice 60x60 cm s terrazzo uzorkom, tvrtke Sant'Agostino.

Ukrasne bijele lajsne te ukrasne štukature na spoju zida i stropa tvrtke Orac decor jako se lijepo naslanjaju na obnovljena originalna drvena vrata i debele štokove u stanu.

Dok nova vrata kupaonice prate stil originalnih vrata u ostatku stana.

Poseban osjećaj topline ovom stanu pružaju drveni ostakljeni prozori i balkonska vrata, za njihov izgled i funkcionalnost zaslužna je tvrtka Domet stolarija iz Preloga.


INVESTITOR: privatno

LOKACIJA: Opatija

STATUS: izvedeno

GODINA: 2020.

IZVOĐAČ: JP-TEAM

FOTOGRAFIJE: Sanja Bistričić

 

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Adaptacija u povijesnoj zgradi osvaja karakterom

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.