Topao i ugodan dom za odmor

Prostor kojem se vlasnici uvijek rado vraćaju
  • Foto: Airbnb
Moderno opremljen stan u Zadru

Stambeni prostor od 72 m2 u Zadru pripada mladoj obitelji koja živi i radi izvan Hrvatske.

Želeći svoj stan pretvoriti u dom za odmor kada su u Zadru, a isto tako povremeno ga namijeniti za turistički najam vlasnici su angažirali Navi dizajn iza kojeg stoji dizajnerica interijera Katarina Rakuljić Sabić, koja se potrudila odgovoriti na sve njihove zahtjeve.

Vizija savršenog ljetnog doma za vlasnike je podrazumijevala prozračan interijer u kojem vlada topla i opuštajuća atmosfera koju stvaraju prirodni materijali i boje koje asociraju na more i ljeto.

Prostoru je još u početnoj fazi izmijenjen raspored kako bi dnevni dio bio smješten na južnu stranu dok su spavaće sobe premještene na sjever.

Odabrani namještaj je neutralnih boja i jednostavnog dizajna dok su detalji ti koji prostoru daju pečat.

Dnevna zona organizirana je kao "open space" prostor u kojem su smještene dnevna soba, kuhinja i blagovaonica.

Između njih ne postoje nikakve fizičke barijere, već su kao zasebne funkcionalne cjeline definirane isključivo grupiranjem namještaja. Stil uređenja je  jednostavan i funkcionalan te je lišen nepotrebnog. Kako bi održavanje bilo što jednostavnije podovi su prekriveni keramikom koja imitira drvo, a na taj je način također zadržana toplina u prostoru. Jedini koloritni naglasak u stanu tvore detalji u vidu jastuka i umjetničkih slika. Slike velikih dimenzija krase zidove neutralne boje pijeska te bijele boje.

Odabirom jednostavne bijele keramike s bijelim ormarićima u kombinaciji s drvom uređenje kupaonice prati uređenje ostatka stana, a odabir iste podne obloge povezuje dijelove stana u cjelinu.

Stan ispunjava svoju glavnu ulogu, a to je miran i neopterećen prostor kojem se vlasnici uvijek rado vraćaju.  

 

Autor: Katarina Rakuljić Sabić, dizajnerica interijera

 

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Topao i ugodan dom za odmor

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.