tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Stanogradnja za svaku pohvalu

11 godina s Vama!


Stan koji Vam pruža komfor življenja u kući

Stanogradnja za svaku pohvalu

Stanogradnja za svaku pohvalu

Autor: gzd
logo Stanogradnja za svaku pohvalu
gzd

19. 11. 2020. 1215
Naslovna Stanogradnja za svaku pohvalu
 FOTO by ING3

Kompanija ING3 gradi objekte ugodne za stanovanje, kojima se stvara novi standard življenja, a uloženo se vraća višestruko i to kroz sigurnost, uštedu na energiji i komfor kakav svatko zaslužuje za sebe i svoju obitelj.


ING3_7 Stanogradnja za svaku pohvalu

 

Sve zgrade koje gradi tvrtka ING3 grade se izborom najkvalitetnijih materijala i inovativne tehnologije. Tim tvrtke nadopunjuje se uspješnom suradnjom s arhitektom Ivanom Trutanićem uz čije je projektiranje razrađen svaki detalj. Naime, Trutanić iza sebe ima bogato dvadesetogodišnje iskustvo u projektiranju svih vrsta stambenih i poslovnih objekata - od obiteljskih kuća i urbanih vila do stambenih zgrada, javnih objekata i trgova te sportskih arena, kao i u uređenju interijera i eksterijera.

 

projekt Stanogradnja za svaku pohvalu

 

Suradnja s uredom 10Aarch, čiji je on vlasnik, pruža ovim investitorima i graditeljima sigurnost u izgradnji projekata vrhunske kvalitete koji pružaju svojim budućim korisnicima ugodno, sigurno i lijepo mjesto za život.

 

ING3_19 Stanogradnja za svaku pohvalu

 

Glavni fokus bio je na načinu i doživljaju življenja u sagrađenim stanovima te je upravo dovršena i prva urbana vila na lokaciji Gornje Vrapče u Zagrebu.

 

kuhinja Stanogradnja za svaku pohvalu

 

Upravo ta lokacija odabrana je kako bi svojim zelenilom i mirom vlasnicima pružila ugodan položaj i svjež zrak u neposrednoj blizini urbanog središta. Osim toga glavni je fokus na sunčevoj energiji i suživotu s energetski održivom gradnjom.

 

 

Primjer promišljanja detalja

 

beton_Medium Stanogradnja za svaku pohvalu

-Kada smo radili terase, prije parne brane, izveli smo lagani beton u padu s potrebnim nagibima za oborinsku vodu pomoću ACO SLOT kanalice, koju smo postavili nakon toplinske izolacije i glavne PVC hidroizolacije. Na primjer projekt, kako smo ga mi zamislili, zahtijeva da izoliramo svaku terasu jer je ispod svake terase smješten stambeni prostor i bilo je nužno spriječiti gubitak topline, tako da je sastavni dio slojeva terase i toplinska izolacija jednake debljine kao i osnovna fasadna – 15 cm. Za rješavanje problema toplinskih mostova korišteni su Schoeck elementi.- objašnjavaju iz ING3.

 

ING3_8 Stanogradnja za svaku pohvalu

 

Uz sve to, u sklopu glavnog projekta bila je obavezna ugradnja posebnih ulazna vrata stanova, koja su u isto vrijeme protuprovalna, protupožarna i izolacijska. A osim navedenog, imaju i zvučnu izolaciju. Pogled u svijet prostire se pak kroz troslojno staklo punjeno argonom, s pet izolacijskih komora i tri razine brtvljenja vanjske stolarije.

 

ING3_21 Stanogradnja za svaku pohvalu

 

ING3_15 Stanogradnja za svaku pohvalu

Garažna vrata Hormann

 

Grijanje

 

Podno grijanje u kombinaciji s toplinskom pumpom, tj. dizalicom topline proizvođača Viessmann osigurat će vlasnicima značajne uštede, naime svaka prostorija stana dolazi s provedenim podnim grijanjem, dok se sam pod sastoji od nekoliko slojeva zvučne, toplinske i završne obloge. Na AB ploču postavljen je EEPS, odnosno elastificirani stiropor koji sprečava širenje zvuka, nakon čega dolazi sloj podnog grijanja. Prvi sloj nad podnim grijanjem je PE folija, a zatim cementni estrih od 4,5 centimetara na koji ide parna brana i završna obloga s višeslojnim parketom debljine 14mm.

 

podno Stanogradnja za svaku pohvalu

 

Fasada zgrade se sastoji od termoizolacijskih ploča mineralne vune debljine 15 cm i bescementnog ljepila, kako bi se spriječili negativni učinci niskog faktora refleksije tamnih tonova završne mineralne žbuke. Ono najvažnije, osim što je svaka urbana vila opremljena dizalicama topline proizvođača Viessmann, uz to postoji još i priprema za fotonaponske ćelije uz koje korisnici mogu proizvoditi električnu energiju za potrebe stana, uz prethodnu suglasnost HEP-a.

 

ING3_3 Stanogradnja za svaku pohvalu

 Geberit sistem postavljen je u sve kupaonice

- Sve što smo do sada radili na projektu, radili smo iz želje da ponudimo nov standard življenja i komoditet koji se rijetko susreće, a to je efekt stanovanja u kući, dok ste zapravo u stanu. Želimo da vrhunska kvaliteta bude naša potpisna karakteristika i glavni dio identiteta na tržištu.- pojašnjava Juraj Sotošek iz tvrtke ING3.

 


gzd Stanogradnja za svaku pohvalu