Usisivač koji me oduševio!

Moje iskustvo s Rowentom
  • Foto: Andrijana Jurin
Rowenta clean&steam usisavač

Za ove blagdane sam dobila poklon koji me potpuno oduševio, taj bih poklon rado nazvala našim pomoćnikom u kućanstvu, a riječ je o Rowenta clean&steam usisivaču. Kako smo obitelj s malom djecom te uslijed pandemije vrlo često radimo od kuće, čistoća i urednost nam je vrlo važna.

Podne površine u našem stanu sastoje se od parketa u sobama i hodniku, linoleuma u kuhinji i pločica u kupaonici. Kako smo već nekoliko godina bez tepiha stan čistimo usisivačem, a potom Vileda krpom za čišćenje. Postupak čišćenja je vrlo dugotrajan te se kompletni podovi u stanu čiste svakih nekoliko dana.

No, ovih blagdana na našu je adresu stigao Rowenta štapni usisivač na struju koji čisti naš stan svakog dana. Otpor mog supruga prema štapnom stroju postojala je radi ranijeg iskustva sa štapnim usisivačem na baterije, čija snaga je postala nedovoljna čim smo dobili naše prvo dijete. No, ovaj na struju snažno čisti sve površine, a kao dodatak parni čistač istovremeno pere površine.

Jedna od njegovih „mana“ je težina, no kad samo razmislite koliko snažno čistite podne površine mokrom krpom? Da li ju samo prislonite uz pod ili snažno pritisnete kako bi sve nastale mrlje nestale? Ili kad se recimo želite običnim usisivačem nesmetano kretati kroz stan dignete čitav usisivač i obje su Vam ruke pritom zauzete, zar ne?

Ovaj usisivač je možda nešto teži od prosječnog, no poanta i je u tome da svojim pritiskom uspješno očisti nastale mrlje. Tako ćete primjerice očistiti parket zašaran flomasterom ili pak mrlje koje su nastale kapanjem hrane ili napitka u kuhinji. Jednostavno je potrebno na zaprljanom mjestu nekoliko trenutaka zadržati površinu usisivača uz pritisak pare i mrlje će nestati. Nema ribanja, nema saginjanja.

Još jedna važna prednost ovog uređaja krije se u tome da se para proizvodi na visokoj temperaturi te samim time osim što čisti, i dezinficira površine.

Vjerujem kako se mnogi od nas još uvijek sjećaju Kirbyja, legendarnog usisivača, koji je imao više od desetak različitih nastavaka, bio je vrlo težak, ali je njegova usisna moć bila nemjerljiva s običnim usisivačima.

Ovaj usisivač je mnogo lakši od Kirbyja, a površine također čini nevjerojatno čistima.

Prvih nekoliko tjedana kada sam usisavala/ribala kuću s Clean&steam Rowentom ostajao mi je taj neki osjećaj nedovršenosti, kao da moram učiniti još nešto osim toga, ali stan je već jednim prelaskom preko podne površine odisao takvom čistoćom da mi nije preostajalo drugo nego posvetiti se važnijim poslovima.

U mom stanu radi moje kovrčave kose na podu često ima i mnogo dlaka, možda poput kućanstva s nekim manjim psom. Ovaj usisivač vrlo vješto savladava i taj izazov, s tim da je vrlo važno ne paliti paru u trenutku kada želite usisati dlake. Upravo sam tako i zamišljala uređaj, naime kod čišćenja nam često baš dlake predstavljaju problem, usisivač ih ne usisa, a mokra krpa samo ostavi zalijepljenima za pod. Zato se ovdje para dodaje onda kad želiš, svo ostalo vrijeme možete blago kliziti površinom i usisavati dlake, prašinu i sve one najsitnije mrvice, pa čak i šljokice! E šljokice su nam uvijek u dječjoj sobi ostajale prilijepljenima, naime običan ih usisivač ne povlači jer su pre sitne, a mokra krpa ih dodatno zalijepi za pod. Rowenta rješava i ovaj problem.

Veliki predmeti poput olovaka, guma od autića, kovanica, čarapa, redovito su nestajali kada bi suprug upravljao usisivačem, sada je i to konačno riješeno, takvi predmeti jednostavno ne mogu proći kroz usisni prolaz!

Ovaj usisivač neće usisati čarapu ili igračku, samo će Vam ju privući svojom usisnom snagom. A svojom krpom i parom oslobodit će podne površine od prašine i svih ostalih nečistoća. Probajte ga!

Uređaj možete kupiti u Elipsu.

 


Fotogalerija

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Usisivač koji me oduševio!

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.