tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt?

11 godina s Vama!


Grohe Plus slavine kao savršeno rješenje za uštedu energije i vode, bez kompromisa u dizajnu i koris

Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt?

Autor: Grohe Adria
Grohe_logo Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt?

13. 07. 2021. 1292
Grohe_plus_8 Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt?
Grohe Adria.

Kako u domaćinstvu, pa tako i u poslovnim objektima, jedna od stavki koja će gotovo svakog korisnika tj. potrošača najviše zanimati upravo su računi i visina režijskih troškova, a s obzirom da su računi za vodu jedna od najvećih stavki, fokus na štednji vode nikad nije bio veći.  


Slavine koje štede vodu u mnogim domaćinstvima sve su više pravilo nego iznimka, ali ono što se često zanemaruje su upravo poslovni prostori u kojima ipak većina potrošača provodi najveći dio svog vremena. Prosječan zaposlenik u poslovnim prostorima provede približno 40 sati tjedno te, ako zanemarimo period spavanja, veći dio vremena provede u uredu nego u vlastitom domu.

 

Grohe_plus_1 Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt?

 

Zbog čega onda, kada pričamo o štednji potrošnje i što manjim računima za režije, isključivo mislimo samo na kućanstva, dok poslovne prostore i objekte nepravedno zanemarujemo?

 

Kompanije, koliko god one velike ili male bile, trebale bi u svoje poslovne modele, kao jedan od ciljeva, uvrstiti upravo štednju potrošnje vode i energije, što zbog očuvanja prirodnih resursa, što zbog manjih vlastitih režijskih troškova. Naročito sada kada metode i uređaji za postizanje spomenutog nikad nisu bili dostupniji.

 

Grohe_plus_5 Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt?

 

Trošimo li previše vode?

 

Kao što je već rečeno, računi za vodu često su najveća stavka u režijama, a ustvari ne bi trebali biti. Jednostavnim promjenama, rješavanjem loših navika te na koncu korištenjem štedljivih uređaja ti troškovi mogu se prepoloviti.

 

Grohe_plus_2 Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt?

 

Očuvanje pitke vode važno je ne samo radi kućnog budžeta nego i radi očuvanja tog prirodnog resursa. Radi se o ključnom koraku u smanjenju negativnog utjecaja na okoliš, dugoročnom osiguranju opskrbe pitkom vodom i operativnom smanjenju troška za energiju.

 

U posljednjih 100 godina potrošnja vode se povećala u prosjeku oko osam puta. Prosječna dnevna potrošnja vode po osobi u Europi kreće se, prema UNESCO-voj računici, između 300 i 600 litara. Prosječna potrošnja vode u hrvatskim kućanstvima po stanaru iznosi oko 46 kubičnih metara (46.000 litara) godišnje ili 150 litara dnevno. 

Jedan dio vode i energije se nepotrebno troši ali metodama i uređajima, koji će spriječiti kapanje, curenje te kontroliranje neracionalnog korištenja vode može se uštedjeti oko 30 litara po osobi dnevno, a potrošnja smanjiti i više od 50 posto.

 

Izvor:  https://www.enu.hr/gradani/info-edu/usteda-vode/

 

Radi se o slavinama i kuhinjskim miješalicama koje ograničavaju temperaturu i jačinu mlaza kako bi se izbjeglo prskanje i nepotrebno rasipanje energije. Danas većina slavina štedi i do 40 posto vode, zahvaljujući uređajima koji smanjuju jačinu mlaza. Nude se različiti modeli atraktivnog dizajna s tehnologijama kojima je cilj smanjiti potrošnju energije i vode.

 

Grohe_plus_4 Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt? 

 

U privatnom kućanstvu ovo znači veliku uštedu za kućni budžet dok u poslovnom objektu ove metode štedljive potrošnje mogu značiti veliku financijsku olakšicu u vječno prevelikim troškovima i izdacima. Radilo se o manjim uredima u sklopu stambenog objekta ili većim poslovnim kompleksima poput hotela ili restorana, savjesna potrošnja resursa dugoročno je isplativa, i za okoliš i za samo poslovanje tih objekata.

 

Brend Grohe jedan je od mnogih koji su prepoznali potrebu za očuvanjem prirodnih resursa, kao što su voda i energija, te je velikim dijelom svoje poslovanje posvetio upravo tome.

 

Grohe i Grohe Plus linija

 

Globalni brend Grohe, kao vodeći svjetski brend za cjelovita rješenja za kupaonice i kuhinjske armature, čvrsto se pozicionirao na tržištu kao kompanija koja djeluje po principima održivosti te koja lansira proizvode koji provode tu održivost i štede prirodne resurse naše planete ali i naše vlastite račune za vodu.

 

Grohe je sa svojom Grohe Plus linijom učinio korak više. Slavine iz asortimana ove linije privući će vas svojim modernim izgledom ali istinski oduševiti zbog niza pogodnosti koje pružaju. Jedna od tih pogodnosti koju svakako treba izdvojiti je mogućnost preciznog upravljanja temperaturom vode te samim time i sprečavanje rasipanja nepotrebne energije.

 

Grohe_plus_6 Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt?

 

Grohe Plus linija ne samo da omogućuje sigurno korištenje nego i podržava sve veću želju korisnika za održivim načinom života. To je omogućeno vizualnom promjenom boja koja korisnika upozorava na protok tople vode – upravo kako bi se izbjeglo nepotrebno trošenje energije. Ova značajka promovira odgovorno korištenje dragocjenih resursa vode te istodobno štedi energiju.

 

Slavina iz Grohe Plus linije zahvaljujući Eco Spray mlazu, uz protok od samo četiri litre u minuti, omogućava korisnicima znatnu štednju vode bez odricanja vrhunske usluge i iskustva a vrlo jednostavno ju je moguće kombinirati uz standardni mlaz te se oni brzo i jednostavno mogu izmjenjivati.

 

Grohe_plus_7 Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt?

 

Grohe Plus linija slavine, osim svoje ekonomične uloge, oduševljavaju i elegantnim izgledom i hibridnim dizajnom koji vješto kombinira okrugle i četvrtaste elemente. Ovaj futuristički dizajn čini slavinu dizajnerskim statementom svake moderne kupaonice , kako u pogledu održivosti, tako i u pogledu dizajna. Ovaj moderni dizajn kolekcije GROHE Plus nadahnut je lukom koji simbolizira snagu i lakoću. Kombinirajući kružne oblike s oštrim, čistim linijama kocke, GROHE Plus stvara uzbudljivu arhitektonsku siluetu. Istodobno, dizajn podržava udobnost korištenja i poziva na interakciju. Okretni izljev od 90 stupnjeva također povećava jednostavnost za upotrebu i omogućuje prostor za fleksibilno okretanje u umivaoniku.

 

Pored digitalne verzije, kolekcija GROHE Plus uključuje širok izbor klasičnih jednoručnih miješalica u različitim veličinama i s dodatnim funkcijama poput izvlačnog izljeva, zidnih miješalica za umivaonik s 2 rupe, slavina za tuš i kadu te različita rješenja za samostojeće kade. Za još veću slobodu dizajna prema individualnom ukusu, GROHE Plus dostupan je tri trajne završne obrade – kromirane ili dizajnerske SuperSteel ili Brushed Hard Grafit.

 

Grohe_plus_3 Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt?

 

Osim Grohe Plus linije, Grohe očuvanje vode i energije osigurava i mnogim drugim sustavima slavina. Jedan od njih je Grohe SmartControl koji omogućuje precizno podešavanje protoka vode uz intuitivno korištenje. Vrlo jednostavnim rukovanjem protok vode može se podešavati od slabog, ekonomičnog do snažnog mlaza a ekonomična Eco verzija može se podesiti kao automatska postavka. Slavine sa SmartControl tehnologijom impresioniraju i svojim malim protokom vode - maksimalno četiri litre u minuti – što  ove slavine čine štedljivijima od uobičajenih slavina.

 

Koje god rješenje odabere i gdje god ga primijenili nemojte zaboraviti da će vam naša Zemlja ali i vaši novčanici biti zahvalni.


gzd Zašto odabrati štedljive slavine za Vaš poslovni objekt?