tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu

11 godina s Vama!


Plava u interijeru

U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu

Autor: Andrijana Jurin

27. 12. 2021. 1946
Art_design_by_Tamara_10 U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu
 FOTO by Art Design by Tamara

Kraljevsko plava, ali i sve nijanse tamno plave boje kojima je već dulje vrijeme vlasnica stana i umjetnica Tamara Grbeša Fuglinski fascinirana, odvele su je od zida u dnevnom boravku prema Božićnom ugođaju u ovoj nijansi.


Slikarica, proizvođač unikatnih dječjih igračaka i majka dvoje djece otkriva nam kako su njene pripreme za Božić tekle.

 

-Ja nisam baš najbolji primjer kada i kako pristupiti uređenju blagdanskog ambijenta, jer je meni to poslovno najzahtjevniji period u godini. Ovog sam Božića okitila dom na sami badnjak, jer radi posla nisam imala vremena ranije.- otkriva nam Tamara

 

-Na sam badnjak otkrila sam kako želim ovogodišnji ugođaj u plavoj boji, a jedino što sam za tu svrhu imala jesu plava šivana srca i smaragdne kuglice te bijeli cvjetovi od lani. Umjesto prošlogodišnjeg bijelog drvca odabrala sam drvce u prirodno zelenoj nijansi sa izbijeljenim krajevima.

 

Kako bih zaokružila plavu priču i istaknula srca u kraljevski plavoj boji na jelki, izradila sam zvijezde od hamer papira te ih obojala akrilnim bojama. Zvijezde su istaknute u prvi plan i definiraju plavu priču.

 

Jaslice sam na sam badnjak potražila na marketplace-u gdje sam nabavila bijele gipsane figure. Kad razmislim sve i da sam ranije započela s pripremama zasigurno bi rezultat uređenja bio isti.-

 

Art_design_by_Tamara_5 U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu

 

Do prije mjesec dana naša je sugovornica bila zaposlena u farmaceutskoj industriji, kako bi danas nakon 11 godina, napokon krenula samostalno voditi svoj posao otvorivši obrt Art Design by Tamara, koji se bavi izradom jedinstvenih dekorativnih igračaka i proizvoda za bebe i djecu, slikanjem ali i uređenjem interijera. Tamara Grbeša Fuglinski sada će moći nastaviti razvijati svoju priču onako kako je već odavno željela.

 

Art_design_by_Tamara_1 U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu

 

Inače, iza sebe ima već nešto više od 150 prodanih slika, uređen interijer privatne dječje poliklinike, a s uređenjem interijera počela se baviti nakon što je trebala urediti vlastit dom. Upravo se s vlastitim domom neprestano poigrava, a čini se kako joj on predstavlja veliko slikarsko platno.

 

Ondje ćete uočiti zanimljivo bojane i oslikane zidove i baš kao rijetko gdje vidjeti kako je čitav zid postao platnom. Počevši od Božićnog zida u plavim nijansama i sa metalnim listićima, koji je nastao akrilnim bojama i slikarskim tehnikama. Slična tema nastavlja se u dnevnom boravku i blagovaonici gdje ćete pronaći zlatni zid u imitaciji 24 karatnog zlata, a sve su zidne slike također njezinih ruku djelo.

 

Art_design_by_Tamara_11 U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu

 

U posljednje vrijeme najviše se ponosi plavim zidom koji zauzima glavnu poziciju u stanu te smatra kako je upravo ta boja trend koji ćemo gledati i u interijerima 2022. godine. Plavi zid je do sada podnio najviše izmjena, jer svakih nekoliko mjeseci mijenja boju koja postane dominantni imperativ za ostale dekoracije i prilagodbe.

 

Art_design_by_Tamara_13 U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu

 

Smatra kako je kvalitetan akril odličan izbor za uređenje zidne površine jer se njime postižu puno intenzivniji tonovi, punijeg pigmenta i izričaja, a za pripremu zidova poželjno je nanijeti prajmer.

 

 

Art_design_by_Tamara_9 U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu

 

Što biste poručili čitateljima, kako da pristupaju blagdanskom uređenju svojih domova i što se sve jo[ može napraviti sad kad su blagdani već započeli?

 

Ja sam veliki ljubitelj boja i kod mene svaka može biti „the one“ u određenom trenutku, a svakako je važno prilagoditi se ostatku interijera i pomalo izaći iz zone komfora s nekim odvažnim iskorakom, drugačijim i posebnijim. Trenutno su jako popularni razni manji i veći DIY projekti iz kojih se uvijek može dobiti inspiracija za neku vlastitu verziju. Osobnost je po meni najvažniji element u interijeru i općenito stvaralaštvu svake vrste. Svaki interijer trebao bi ocrtavati karakter vlasnika.

 

Art_design_by_Tamara_8 U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu

 

Budući da sad već jesmo u blagdanskom periodu neke ideje možemo već sada staviti u plan za sljedeću godinu, jer nam se nerijetko dogodi da zbog nedostatka vremena pred sam Božić ne stignemo niti istraživati niti realizirati neke ideje.

 

Art_design_by_Tamara_4 U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu

 

Djeci će ovih dana još uvijek biti zabavno izrađivati neke ukrase, jer zima je tek počela.

 

Npr mi ćemo ovih dana u miru i bez žurbe iscrtati kućice i razne motive na prozorima bijelim akrilnim flomasterima i time još upotpuniti i blagdanski i zimski ugođaj. Još samo da nam se zabijele i prave pahulje vani!

 

Art_design_by_Tamara_3 U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu

 

Koji nas trendovi u uređenju interijera očekuju 2022?

 

Art_design_by_Tamara_2 U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu

 

Plavi zid u dnevnom boravku savršen je uvod u 2022. i trendove u kojima će dominirati plavi tonovi, prvenstveno nijansa plavo ljubičaste. U viziji imam već neke planove za dolazak proljeća i veselim se promjenama! Svakako treba slijediti svoj stil u kojem trendove možemo provući samo u detaljima i dekoracijama. Ne moramo zbog trenda ulaziti u velike investicije.

 

 

Tamaru možete pratiti na 

IG - Art Design by Tamara

Facebook -Tamara Grbeša


gzd U bajci ili baš kao u snu - blagdanski interijer obitelji koja stanuje u Zagrebu