tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Projektirajte prostor s više dnevnog svjetla uz VELUX Daylight Visualizer

11 godina s Vama!



Projektirajte prostor s više dnevnog svjetla uz VELUX Daylight Visualizer

Autor: Velux

13. 02. 2023. 848
Primjer_Vizualizatora Projektirajte prostor s više dnevnog svjetla uz VELUX Daylight Visualizer
 FOTO by VELUX

Intuitivni program u kombinaciji s novim VELUX prozorima za ravni krov, dobitnicima nagrade Red Dot, diže arhitektonsko projektiranje na novu razinu.


Dnevno svjetlo utječe na doživljaj prostora kao nijedan drugi element i temeljni je aspekt za projektiranje zdravih i održivih zgrada. VELUX Daylight Visualizer je profesionalni alat za analizu uvjeta dnevne svjetlosti u zgradama s nekoliko jedinstvenih funkcija – od toga da korisniku omogućava točne simulacije i kvantifikacije razine dnevne svjetlosti u interijerima, pružanjem usporedbe uvjeta dnevnog svjetla prije i poslije pa sve do stvaranja jednostavnih 3D modela u svega nekoliko minuta i generiranja izvješća.

 

Uz Daylight Visualizer profesionalci mogu biti sigurni da je dnevno svjetlo dostupno u svim ključnim područjima njihovih projekata. Kombiniranjem ovog programa s novom generacijom VELUX prozora za ravni krov, koji povećavaju površinu dnevne svjetlosti do 52 % *, arhitekt uistinu može kvalitetno osvijetliti svaki kut svojeg projekta. Novi dizajn krovnih prozora za ravni krov osvojio je ovogodišnju nagradu za dizajn Red Dot u kategoriji Dizajn proizvoda.

 

Svaki arhitekt zna da je važno razmotriti uvjete dnevne svjetlosti još u ranoj fazi projektiranja zgrade. Kvalitetan dizajn dnevne rasvjete može smanjiti potrošnju energije zgrade i poboljšati zdravlje, raspoloženje, kognitivne sposobnosti i produktivnost ljudi kod kuće, u školi ili na poslu. Precizna definicija faktora dnevnog svjetla složen je zadatak, ali se može učiniti mnogo jednostavnijim s novim VELUX programom Daylight Visualizer. Alat se može koristiti za procjenu širokog raspona tipova zgrada, od malih do velikih.

 

Svjetlo_u_dubokim_prostorijama Projektirajte prostor s više dnevnog svjetla uz VELUX Daylight Visualizer

 Duboke prostorije mogu imati manjak dnevne svjetlosti

 

Jednostavno korištenje za maksimalno svijetla

 

Program je lako koristiti, a brzo se može savladati zahvaljujući jednostavnoj navigaciji i intuitivnom sučelju. Profesionalci mogu jednostavno izraditi 3D modele – s krovnim prozorima za ravni i kosi krov ili fasadnim prozorima i to od nule, za samo nekoliko minuta uz pomoć ugrađenog modelara, a moguće je i importirati postojeće projekte iz BIM/CAD softvera. Uz to, detaljni 3D modeli mogu se importirati iz programa kao što su Revit, Archicad, Autocad, SketchUp, Rhino i drugih. Glavna razlika između Daylight Visualizera i uobičajenih CAD programa je u tome što omogućuje preciznu simulaciju i kvantificiranje razine dnevne svjetlosti u interijerima.

 

Neka bude svjetlost!

 

Među svojim brojnim funkcijama, ovaj program omogućuje vizualizaciju razine svjetlosti, osvjetljenja i faktora dnevnog svjetla.

 

Primjer_Vizualizatora Projektirajte prostor s više dnevnog svjetla uz VELUX Daylight Visualizer

 Usporedba kompjuterske vizualizacije (lijevo) i fotografije realiziranog projekta (desno)

 

Sustav izvješćivanja omogućuje generiranje automatiziranih izvješća s korisnički definiranim zonama mjerenja dnevnog svjetla te ocjenjivanje i dokumentiranje usklađenosti s Europskim standardom za dnevnu svjetlost u zgradama EN 17037.

Kakvu svjetlosnu čaroliju u prostor unose krovni prozori za ravni krov?

 

Jeste li znali da prozori za ravni krov mogu unijeti 3 puta više dnevnog svjetla u prostoriju od fasadnih prozora?** VELUX je ove godine svoj asortiman prozora za ravni krov proširio s modelima s ravnim i zakrivljenim staklom koji nude savršena rješenja za stambene zgrade. Jedna od najvećih prednosti nove generacije VELUX prozora za ravni krov sa staklom je što zahvaljujući gornjim jedinicama sa staklom do ruba i svojoj jedinstvenoj konstrukciji povećavaju površinu dnevnog svjetla do 52%* u odnosu na prethodnu generaciju. Novi dizajn je vizualno privlačan i osvojio je ovogodišnju nagradu za dizajn Red Dot u kategoriji Dizajn proizvoda.

 

Prozor_za_ravni_krov Projektirajte prostor s više dnevnog svjetla uz VELUX Daylight Visualizer

 Usporedna postojeće (lijevo) i nove generacije (desno) prozora za ravni krov

 

Iz primjera projekta u Španjolskoj, škole u Santanderu gdje je ugrađeno 196 prozora za ravni krov vidljiva je svjetlosna čarolija na djelu. U izvornom projektu analiza dnevne svjetlosti pokazala je da dnevno svjetlo ne postoji u većini dijelova zgrade. Zato je u konačnom projektu korišteno ukupno 196 komada VELUX prozora za ravni krov kako bi se svim ključnim prostorijama škole osigurala dobra razina i ujednačenost dnevne svjetlosti.

 

Projekt_kola_u_panjolskoj Projektirajte prostor s više dnevnog svjetla uz VELUX Daylight Visualizer

 

Ovdje preuzmite VELUX Daylight Visualizer za Mac i Windows.


gzd Projektirajte prostor s više dnevnog svjetla uz VELUX Daylight Visualizer