tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Zajednički parking u gradu

11 godina s Vama!

Zajednički parking u gradu

plans Zajednički parking u gradu
Prostor&Ja
Odgovor na pitanje čitatelja: Prostor&Ja

Pitanje čitatelja gzd portala:
prostorja Zajednički parking u gradu
Zanima me da li imamo kakva prava u vezi zajedničkog parkinga (neoznačenog). Radi se o većem gradu gdje su sve veći problemi sa parkiranjem. S lijeve strane ulice svi parkiramo već godinama, mi s desne strane nemamo gdje parkirati. E sada kućanstva s te lijeve strane su počela graditi sebi privatne parkinge u svom dvorištu, neki su dobili i dozvolu. Mi ostali smo zakinuti za parkirna mjesta, nećemo imati gdje parkirati ako svi tako sebi uzmu. Susjed s te lijeve strane dobio je pravo na 9 metara izlaza na cestu, time je oduzeo 2 zajednička mjesta. Da li mi ostali imamo kakva prava zadržati taj kolnik (parking), nas se ništa ne pita.? Kome se žaliti u vezi ovoga?




Odgovor Prostor&Ja:

Ako smo dobro shvatili, do sada ste se parkirali na samom kolniku odnosno na lijevoj voznoj traci. Ukoliko sama ulica nije bila jednosmjerna, to jest ukoliko to nije bio službeni parking, situaciju nije moguće rješiti na taj način (žalba ili slično) jer parkiranje na kolnoj traci nije dozvoljeno. Jedino što možete u ovom slučaju je organizacija parkinga na vlastitoj (ili nekoj drugoj) katastarskoj čestici.

 

Predlažemo da se javite Županijskoj upravi za ceste Zadar ili Uredu za komunalne djelatnosti - Odsjek za prometno redarstvo.