tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Rekonstrukcija fasade i krova

11 godina s Vama!

Rekonstrukcija fasade i krova

plans Rekonstrukcija fasade i krova
Prostor Split d.o.o.
Odgovor na pitanje čitatelja: Prostor Split d.o.o.

Pitanje čitatelja gzd portala:
LOGO_PROSTOR Rekonstrukcija fasade i krova
Imam pitanje u vezi rekonstrukcije kuće, radio bih novu fasadu i zamjenu krova. Zanima me kakve papire i dozvole trebam. Postojeća kuća ima građevinsku dozvolu, izgrađena je 1980. Ako bih gore u potkrovlje htio ubaciti sobe trebam li dozvole.




Odgovor Prostor Split d.o.o.:
Prema Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, bez građevinske dozvole i projekta može se (na postojećoj zgradi koja nema više od tri stana, odnosno tri funkcionalne jedinice ili građevinsku (bruto) površinu koja nije veća od 600 m2) izvesti:
a) dodaju, obnavljaju ili zamjenjuju dijelovi zgrade koji su dio omotača grijanog ili hlađenog dijela zgrade ili su dio tehničkog sustava zgrade, kao što su prozirni elementi pročelja, toplinska izolacija podova, zidova, stropova, ravnih, kosih i zaobljenih krovova,.
Za eventualno podizanje krova do 60cm, koje je moguće bez građevinske dozvole, potrebno je imati glavni projekt izrađen u skladu s prostornim planom.
Za promjenu namjene nestambenog potkrovlja u stambeni prostor, moguće je da bi vam trebala dozvola o promjeni namjene i uporabu građevine, o čemu se konzultirajte s odabranim projektantom glavnog projekta.