tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 VILA ZAUNMAYR

11 godina s Vama!



VILA ZAUNMAYR


Ova predivna lokacija na Čiovu, prvi red uz more s otvorenim pogledom na Šoltu i Brač ka jugu, dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju nove vile s bazenom, te će gradnja uskoro početi.
Objekt bruto površine od 360m2 projektiran je kao obiteljska kuća s jednom stambenom jedinicom. U prizemlju, uz bazen, smjestili su se svi dnevni prostori, dok se na katovima predviđaju spavaonice sa pripadajućim kupaonicama. U podrumu je prostor za fitness, sauna te praonica i tehnički prostori.
Neobično je da je u objekt, prema zahtjevu investitora ugrađeno i osobno dizalo.



Projektiranje je bilo znatno otežano zbog male veličine parcele, koja je za par kvadrata manja od 500m2. Zbog tog ograničenja i drugih planskih uvjeta, postignut je maksimalni Kig, tj. parcela je iskorištena potpuno. Isto je i sa postignutom procjednom površinom.
Visina vile je 9m s podrumom i tri nadzemne etaže.

Objekt je osmišljen u modernom arhitektonskom izrazu s ravnim krovom i velikim konzolnim balkonima. Objekt će biti djelomično obložen štokovanim kamenom iz lokalnog nalazišta u rezanim u korše visine cca 40 cm.

Ograde vanjskih stubišta, balkona i terasa su zamišljene iz inox profila, odnosno 2x10mm lameliranog stakla montiranog na inox konstrukciju. Podovi su od gress keramičkih pločica.
Južno od kuće nalaze se pomoćni objekti –spremište i bazen, te sabirna jama.
Vanjske terase na terenu uredit će se popločenjem od keramike velikog formata. 




Ostali projekti: Prostor-Split d.o.o.