tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Bosch i IBM započinju suradnju u području industrijskog interneta stvari

11 godina s Vama!

Bosch i IBM započinju suradnju u području industrijskog interneta stvari

Foto: Bosch
tvrtke će surađivati da bi kupcima ponudile inovativne tehnologije za automatizirano ažuriranje milijuna uređaja povezanih u internet stvari
usluge Bosch IoT Suite pokrenute na IBM-ovim platformama Bluemix i Watson IoT
procijenjeno je da će se do 2020. godine upotrebljavati više od 20 milijardi povezanih stvar
BM (NYSE: IBM) i Bosch objavili su suradnju u području industrijskog interneta stvari (IoT) i na taj način kupcima učinili dostupnima usluge Bosch IoT Suite na IBM-ovim platformama Bluemix i Watson IoT koje se temelje na otvorenim standardima da bi na učinkovit način mogli ažurirati milijune uređaja povezanih u internet stvari. 

S obzirom na procijenjenu uporabu 20,8 milijardi povezanih stvari do 2020. godine (izvor: Gartner), kupci očekuju da njihovi uređaji u svakom trenutku imaju najnovije značajke i poboljšanja radne učinkovitosti. Bosch će učiniti dostupnom svoju uslugu „Bosch IoT Rollouts” za napredno upravljanje uređajima i ažuriranje softvera temeljeno na tehnologiji oblaka na platformi Bluemix te integrirano s platformom IBM Watson IoT. Kupci obje tvrtke moći će pristupiti usluzi „Bosch IoT Rollouts” putem usluge IBM Cloud, uz podršku u smislu dosega, fleksibilnosti, privatnosti i sigurnosti, što su ključni elementi za ažuriranje povezanih uređaja i poticanje neprestanog razvoja u industrijskom internetu stvari. 

Razvoj rješenja za internet stvari bit će jednostavniji i brži „Internet stvari mijenja i oblikuje sve – od poslovanja do svakodnevnog života. Uspjet će samo ona društva koja budu sposobna surađivati u ekosustavima”, rekao je dr. Rainer Kallenbach, glavni izvršni direktor društva Bosch Software Innovations. „Samo novi ekosustavi pružaju stratešku osnovu za otvorene platforme i interoperabilnost. Razvoj rješenja u području interneta stvari zajedno ćemo učiniti jednostavnijim i bržim za naše kupce.”

Bosch će proširiti svoje snažne usluge Bosch IoT Suite na IBM-ove platforme Bluemix i Watson IoT u svrhu razvoja prilagođenih aplikacija i vremena izvođenja. Razvojni programeri za rješenja u području interneta stvari također će imati koristi od nesmetane integracije s mogućnostima IBM-ove platforme Watson IoT. 

„Tijekom idućih nekoliko godina internet stvari postat će najveći izvor podataka na planetu, s milijardama povezanih uređaja koji šalju informacije o svojem stanju, lokaciji i ispravnosti”, rekla je Harriet Green, generalna direktorica za Kognitivni angažman i obrazovanje za IBM-ov Watson IoT. „Uzbuđeni smo zbog suradnje s društvom Bosch s ciljem pružanja kupcima inovativnih mogućnosti za isporuku personaliziranih usluga i iskustava na povezane uređaje.” 

Primjerice, proizvođači automobila sada mogu sigurno i učinkovito zakazati i organizirati ažuriranja softvera za milijune vozila na kontroliran način i tako ukloniti potrebu dovoženja vozila u radionicu. Proizvođač bijele tehnike može daljinski poslati ažuriranja serijama s tisućama perilica i sušilica rublja i omogućiti kupcima pristup najnovijim ažuriranjima, uslugama i ponudama, uključujući primjerice automatsku promjenu redoslijeda deterdženata. 

IBM i Bosch dijele viziju da će internet stvari uspjeti s pomoću otvorenih standarda i otvorenog koda te će te dvije tvrtke zbog toga nastaviti s aktivnim radom u društvu Eclipse Foundation i organizaciji Industrial Internet Consortium radi daljnje primjene u ključnim područjima.
Publisher:
gradimozadar.hr