tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O KRAJOBRAZNOJ ARHITEKTURI U ROVINJU I PULI

11 godina s Vama!

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O KRAJOBRAZNOJ ARHITEKTURI U ROVINJU I PULI

Foto: HDKA
Od 24. do 27. travnja u Rovinju i Puli održat će se jedinstvena međunarodna konferencija na području Hrvatske pod nazivom „Krajobraz-krajina-pejzaž"
Od 24. do 27. travnja u Rovinju i Puli održat će se jedinstvena međunarodna konferencija na području Hrvatske pod nazivom „Krajobraz-krajina-pejzaž: Krajobrazna arhitektura i turizam, Rovinj-Pula, 2017.“ koja će se baviti pitanjima uloge krajobrazne arhitekture u oblikovanju i planiranju turističkih destinacija. Konferencijom će se obilježiti i travanj kao svjetski mjesec krajobrazne arhitekture koji se obilježava diljem svijeta još od 2006. godine, a koji je proglasilo Svjetsko udruženje krajobraznih arhitekata. Osim toga, 2017. godina izuzetno je važna za krajobrazne arhitekte u Republici Hrvatskoj jer Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata slavi svoj jubilej, 25. godina postojanja, a sudionici konferencije će se uključiti i u svjetske trendove, te obilježiti 2017. godinu kao Međunarodnu godinu održivog turizma.

Skup je otvoren za širu javnost, a od strukovne zajednice za krajobrazne arhitekte, arhitekte, građevinare, sociologe, urbaniste, ekonomiste, bankare i sve sudionike koji sudjeluju posredno ili neposredno u planiranju, projektiranju i održavanju turističkih destinacija. Ključni govornici predstavit će turističke objekte svojih država, a očekuju se renomirani predavači iz Hrvatske, Engleske, Slovenije, i Srbije. U okviru ovogodišnje međunarodne konferencije, osim stručnih predavanja planira se i obilazak kvalitetnih turističkih destinacija u Istri te novih dostignuća u arhitekturi i krajobraznoj arhitekturi. Glavna predavanja održati će se u utorak, 25.travnja u Rovinju u Multimedijalnom centru. 

Konferencija će kroz najavljene predavače, obuhvatiti čitav niz zanimljivih tema - iz Velike Britanije dolazi Nigel Thorne, krajobrazni arhitekt i bivši predsjednik Europskog udruženja krajobraznih arhitekata koji će predstaviti najnovije svjetske trendove u oblikovanju okoliša turističkih objekata, te govoriti o vezi između krajobraznih arhitekata i turizma te ulozi krajobrazne arhitekture u svim procesima stvaranja takvih projekata. Krajobrazna arhitektica, Nataša Tiška Vrsalović, jedna od renomiranih krajobraznih arhitektica u Hrvatskoj, dugi niz godina bavi se problematikom projektiranja vrhunskih turističkih kompleksa, te će ukazati na izazove s kojim se susreću krajobrazni arhitekti u praksi. Iz Srbije nam dolaze vrhunski stručnjaci, krajobrazni arhitekti, Tijana Crnčević i Marko Ivošević, koji će predstaviti projekte: „Turističke destinacije Vrnjačka Banja i Divčibare“ i „Kulturne staze grada Pančeva“. Iz Slovenije kao izlagači predstavit će se renomirani projektanti, krajobrazni arhitekti Luka Javornik i Stanka Dešnik, s temama „Nordijski centar Planica“ i „Krajobrazna rješenja za zeleni turizam“.

Skup se organizira pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Grada Rovinja, Grada Pula, Istarske županije, Veleposlanstva Republike Slovenije, Veleposlanstva Republike Srbije, Ministarstva turizma, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Turističke zajednice Istarske županije, Turističke zajednice Pula, Arheološkog muzeja Istra i Nacionalnog parka Brijuni. Suradnja je ostvarena i s Kampom Mon Perin, projektnim uredom NFO i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju.

Zlatni sponzor ovog skupa je tvrtka ACO građevinski elementi d.o.o., renomirana tvrtka sa mnogobrojnim izvedenim rješenjima i projektima u području krajobrazne arhitekture i turističkih kompleksa. Ostali sponzori ovog skupa su tvrtke: Semmelrock Stein + Design d.o.o. kao srebrni sponzor, Samoborka d.d., Knauf Insulation d.o.o., Cemex Hrvatska d.d., Bauder d.o.o., kao brončani sponzori, te Green box d.o.o., Fibran Nord d.o.o., Rasadnik Dives i Arboring j.d.o.o., kao mali sponzori.

Više o svemu možete vidjeti i na http://hdka.hr/2017/03/medunarodna-konferencija-krajobraz-krajina-pejzaz-krajobrazna-arhitektura-i-turizam-rovinj-pula-2017/

Publisher:
gradimozadar.hr