gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 

Kolumne&Razgovori

Idealan svijetao i moderan obiteljski stan na Jarunu

Stan po mjeri obiteljskih potreba

Stan po mjeri obiteljskih potreba


4UHA Stan po mjeri obiteljskih potreba
4UHA

23. 06. 2020. 797
stan_Jarun Stan po mjeri obiteljskih potreba
 FOTO by Zvonimir Miletić

AUTORI PROJEKTA:

Mislav Bašić, mag.ing.arch.

Monika Lepen Terihaj, dipl.ing.arh

Nenad Špoljarić, mag.ing.arch.


Svaki tlocrt, stan, kuća, čestica, klijent i budžet imaju svoju priču, priču u kojoj je potrebno uskladiti želje s mogućnostima. Vjerojatno zato posao projektiranja (gotovo) nikada ne dosadi.


TLOCRT_Small Stan po mjeri obiteljskih potreba

 

Faze za koje će klijenti angažirati arhitekta su doista šarolike, od analize mogućnosti, preko idejnih rješenja, glavnih, idejnih, izvedbenih projekata, projekata interijera i nadzora, prema vlastitim potrebama. No, kad se jednom stvori mogućnost pratiti cjelokupan proces stvaranja budućeg doma na mjestu gdje su nekada bili samo zidovi ( ili često niti oni), to projektanti iz 4uHa smatraju velikom privilegijom.

 

1_20_Medium Stan po mjeri obiteljskih potreba

 

Šarmantan zagrebački stan na Jarunu - tako su ukratko nazvali projekt na kojem su 4uHa sa zadovoljstvom radili i čiju su izvedbu pomno pratili, od prvih idejnih skica pa sve do opremanja interijera namještajem po mjeri. Ukupno 90 stambenih s dodatnih 20 terasnih kvadrata na posljednjem katu stambene zgrade doživjelo je svoje interijersko “novo proljeće”.

 

Stan_Jarun_1 Stan po mjeri obiteljskih potreba

 

Prije svega nekoliko mjeseci vlasnici su uselili u svoj novi obiteljski dom.

 

„Tour de stan“ započinje na najlogičnijem mjestu – njegovom ulaznom dijelu, gdje je maksimalno iskorišten izduženi hodnik, a istovremeno vizualno zaštićen onaj privatniji, dnevni dio stana od direktnih pogleda s ulaznih vratiju.

 

1_23_Medium Stan po mjeri obiteljskih potreba

 

Kombiniranjem horizontalno postavljenih metalnih šipki i drvenih kutija stvorena je „polupropusna“ vizualna barijera. Ona se s jedne strane efektno uklapa u moderan stil uređenja interijera, a s druge jasno određuje granice ulaznog i dnevnog dijela prostora.

 

Stan_Jarun_17 Stan po mjeri obiteljskih potreba

 

Kuhinja, s druge strane, s privatnošću nema  problema. Štoviše, ona je svoju vlastitu, privatnu nišu potpuno iskoristila. Uz visoke i niske elemente te dvokrilni hladnjak, u nju je uklopljen i mali, hedonistički „osvježivač“ vinskih boca. Dodan je i prijeko potreban spremišni prostor te prostran blagovaonski šank.

 

Osnova dizajna namještaja po mjeri su čiste bijele i sive plohe te toplina drva koje se iz kuhinje šire čitavim stanom.

 

Stan_Jarun_2 Stan po mjeri obiteljskih potreba

 

Kako prostor ne bi ostao monoton i savršeno pastelan pobrinuli su se detalji i komadi namještaja jarkih boja te upečatljiva i dinamična rasvjetna tijela.

 

Roditeljska spavaća soba  s walk in ormarom i veoma elegantnom kupaonicom, postigla je moderan dizajn preuzevši već spomenutu kombinaciju drvenih i sivih tonova i tekstura, dok su odaje namijenjene najmlađim članovima obitelji spretno odigrale interijersku igru kontrasta, boja i geometrijskih oblika.

 

Stan_Jarun_5 Stan po mjeri obiteljskih potreba

 

Jednostavan dizajn, optimalna doza dekora, element šipki i letvica, korištenje staklenih i reflektirajućih površina te snaga dobrih detalja pokazali su se kao dobitna kombinacija koja je prenesena i na vanjski dio stana – prekrasnu, prostranu terasu na kojoj će vlasnici sa zadovoljstvom uživati u ugodnom društvu.

 

Stan_Jarun_12 Stan po mjeri obiteljskih potreba

 

Posljednji  izlazak na gradilište, onaj kada dolazimo u društvu fotografa i torbe prepune objektiva, je u ovom, kao i svakom projektu uvijek poseban, rekli bi čak i emotivan.

 

Stan_Jarun_25 Stan po mjeri obiteljskih potreba

 

Iako svakodnevno predlažemo rješenja za različite tipove projekata, naći se usred realizacije vlastite ideje uvijek je izuzetno lijep osjećaj. Vidjeti zadovoljna lica investitora još je ljepše, a imati mogućnost predstavljanja vlastitih arhitektonskih kreacija čitateljima je – pogađate? - najljepše. 


gzd Stan po mjeri obiteljskih potreba