tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina

11 godina s Vama!


Promjena počinje kvalitetnim odmorom

Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina

Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina

Autor: Stjepan Mijat Zaninović
0 Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina
Stjepan Mijat Zaninović

09. 07. 2020. 3184
Hotel_Maslina_Terrace_Final_new Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina
 FOTO by Nikola Radovani
Fotogalerija

Kako zamišljate promišljeno luksuzan hotel? Ako vas je mašta odvela ondje gdje promišljeno znači škrto, a luksuz je samo prividan, na krivom ste tragu. Promišljeni luksuz je budućnost turizma, a u Stari Grad na Hvaru budućnost je već stigla.


Resort Maslina otvara u kolovozu, a oni gosti koji osim vlastitog užitka cijene prirodu i tradiciju već su ga spremni “krstiti”.

 

Saznajte po čemu se ovaj hotel s 5 zvjezdica razlikuje od tipičnih luksuznih hotela i kako možete njegov primjer iskoristiti za poboljšanje vaših apartmana ili hotela.

 

Resort_Maslina Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina

 

Resort Maslina neće sisati dušu otoka, obogatit će je

 

 

Dok se većina hotela ponosi time što su okruženje prilagodili sebi, Maslina se ponosi time što se prilagodila otoku - hvarskoj prirodi, tradiciji i kulturi življenja u skladu s njima.

 

Prirodu otoka Hvara možete doživjeti u čitavom odmaralištu. Sva stabla, čije trajno uklanjanje nije bilo neophodno, ponovno su presađena, tako da u Maslini možete slušati cvrčke na desetljećima starim borovima. A to je tek početak.

 

resort_Maslina_1 Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina

 

Čak 8000 m2 izdvojeno je za spa i vrt. U velikom organskom vrtu goste će opijati mirisi mediteranskog bilja, a osoblje će uzgajati začinsko bilje i povrće. Mogućnost organiziranja privatnih večera i mali amfiteatar rezerviran za razne događaje u vrt će izmamiti čak i one koji bi ga inače izbjegavali.

 

Hoteli sa sobom dovode svoje osoblje i svoje sadržaje, no Maslina je učinila suprotno. Potičući domaće stanovništvo da se prijavljuju za posao doprinose očuvanju život na otoku. Naravno da jedan dio osoblja nije s otoka, jer je u određenim djelatnostima potrebna izrazita stručnost. To će se najviše osjetiti u restoranu, no o njemu malo kasnije.

 

Sada je vrijeme da Vam otkrijem zbog čega mi se Maslina posebno sviđa.

 

Klub - vrata prema tradiciji

 

Osim luksuznog smještaja i vrhunskog restorana, Maslina se ističe dijelom koji nazivaju “The club”, odnosno Klub.

 

U tom prostoru concierge će pomagati gostima isplanirati odmor na Hvaru. Ovisno o njihovim željama predlagat će im aktivnosti. Mnoge od njih usmjerene su na prezentaciju otočke tradicije u suradnji s OPG-ovima, lokalnim vodičima i umjetnicima.

 

resort_Maslina_2 Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina

 

Takva usluga gostima pruža mogućnost da preko lokalnog stanovništva upoznaju običaje mjesta koje posjećuju. 

 

Kako bi upoznavanje s čarima otoka bilo još ugodnije, u Klubu će također biti i sommelier. Lokalna vina probudit će maštu posjetitelja i zagrijati ih za istraživanje povijesti otoka. 

 

Ne morate biti zaljubljenik u prirodu i tradiciju da biste uživali u Maslini. Štoviše, ne morate uopće napustiti odmaralište kako bi sva vaša osjetila doživjela odmor iz snova.

 

Što Resort Maslina nudi?

 

Zahvaljujući privatnom gliseru može Vas se dočekati u zračnoj luci Kaštela. Samo 45 minuta kasnije stići ćete do odmarališta te uživati u promišljeno luksuznoj sobi ili s čašom vina na pješčanoj plaži.

 

Što smještaj čini promišljeno luksuznim?

 

Ako ste ikada boravili u nekom luksuznom hotelu morali ste primijetiti da je većinom luksuz prenaglašen. Takav pristup ovdje nećete doživjeti, a bit ćete smješteni u iznimno luksuzne sobe, apartmane ili vile.

 

U Maslini nema pretjerivanja. Sve je umjereno, uravnoteženo i skladno. To je temelj promišljenog luksuza. 

 

Brački kamen svojom bjelinom savršen je kontrast lokalnom i egzotičnom drvu. Igra kamena i drva začinjena je detaljima od terakote i mjedi.

 

resort_Maslina_3 Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina 

Primjećujete da su svi materijali prirodni?  To je također dio promišljenog luksuza. 

 

Promišljenost se ne pokazuje samo u brizi za udobnost gostiju, promišljenost osjeća i okoliš.

 

Svi materijali u vašem smještaju su prirodni - od posteljine pa sve do kupaonskih potrepština.

 

A plastika? Nigdje je nećete pronaći.

 

Razine smještaja u Maslini - od vrhunskog do božanstvenog

 

Odlučite li se počastiti odmorom u Resortu Maslina, možete odabrati između sobe, suitea (apartman) ili vile. Sve je uređeno u mediteranskom stilu s blagim utjecajem francuskog stila. Smještajne jedinice, osim što su eco-friendly pružaju i vrhunski pogled na more.

 

resort_Maslina_6 Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina

 

Planirate li odmor s obitelji, obratite pozornost na apartmane. Svaki ima privatan bazen i vrt te su idealni za odmor s djecom.

 

Ako se želite osjećati poput boga s Olimpa, jedna od 3 vile će odzvanjati vašim smijehom.

 

resort_Maslina_4 Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina

 

Samo jedna od posebnosti je kuhinja o kakvoj većina restorana samo sanja.

 

Ljubitelji kuhanja u takvoj kuhinji dolaze na svoje, a gurmanima koji ne vole kuhati na zahtjev je dostupan privatni kuhar.

 

 

Evo me opet na hrani, ne mogu više odgađati pisanje o restoranu, a ručak je upravo počeo mirisati...

 

Restoran - spoj Mediterana i svijeta - režirala Patricia Yeo

 

Patricia Yeo jedna je od najboljih kuharica na svijetu. Prije 18 godina dodijeljene su joj dvije Michelinove zvjezdice, te se nikada nije prestala usavršavati. Zamislite samo kakvu hranu ta čarobnica može skuhati. Rastu li vam zazubice?

 

Hotel_Maslina_Restaurant_Final_new Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina

 

Ako ne, hoće kada se sjetite da se u Maslini skriva i organski vrt gdje se uzgajaju sastojci za jela u restoranu i beach baru.

 

Beach bar i bar - opuštanje dostojno kraljeva

 

Nakon ukusnog ručka premjestite se u Beach bar na pješčanoj hotelskoj plaži ili u bar čija će vas ponuda ostaviti bez daha. Zaljubljenici u craft pivo satima će moći uživati u ponudi najboljih piva na svijetu. Isto vrijedi i za one koji vole uživati u vinu. Također su vam dostupni i kokteli temeljeni na elementima Hvara. Još jedan pokazatelj poštovanja prema otoku, još malo promišljenog luksuza samo za vas.

 

Što je s ljubiteljima aktivnog odmora i onima koji samo žele uživati?

Već znate da u klubu možete saznati gotovo sve o aktivnostima na otoku, no kako biste bili aktivni ne morate napuštati odmaralište.

 

Spa centar inspiriran je mediteranskim životom i bogat autohtonim biljem pa ćete imati osjećaj da ste u prirodi dok budete trenirali ili se opuštali u wellnessu. Fitness room opremljen je po najvišim standardima, a profesionalni treneri stoje vam na raspolaganju. Nakon treninga se prepustite u ruke maserima.

 

Najsjajniji biseri spa centra su Wellness Immersion Programi.

 

Osim što ćete dobiti potpunu pažnju specijaliziranog osoblja, možete izvući i trajnu koristi prijavite li se na Cure of the Adriatic Sea tretman. Ovaj tretman vas oslobađa stresa, a uči vas i tehnike savladavanja problema. Iz Masline, doslovno, možete izaći kao bolja osoba.

 

resort_Maslina_5 Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina

 

Lifestyle Wellness Immersion program će vas dovesti do ciljeva vezanih za zdravlje, gubitak kilograma, pomlađivanje i čišćenje organizma. 

 

Gdje s djecom dok uživate?

 

Kako biste se mogli potpuno opustiti Maslina je zaposlila stručno osoblje u igraonici. Programi za djecu temeljeni su na lokalnoj tradiciji. Upoznat će običaje otoka i Mediterana. Dok ste vi u wellnessu, djeca će pomoći našem planetu. Posadit će stablo u velikom vrtu i tako si stvoriti divnu uspomenu.

 


Možda će vaša djeca povesti vaše unuke na Hvar samo da im pokažu stablo koje su oni posadili.

 

Što Vas Maslina može naučiti - kako iskoristiti promišljeni luksuz?

 

Početkom godine sam bio na prezentaciji o Maslina Resortu. Tamo sam po prvi put čuo za izraz Mindful luxury. U ovom članku koristio sam prijevod promišljeni luksuz jer mislim da najviše odgovara onome što Maslina predstavlja.

 

Iskreno poštovanje prirode uz savršeno doziranje svega temelj je njihove filozofije. 

 resort_Maslina_7 Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina

 

Posjet Maslini će Vam pružiti jedan od najboljih odmora u životu. Osim toga može vam biti od velike poslovne koristi ako se bavite turizmom. 

 

Znate kakve su kupovne breskve koje prve stignu u trgovine? Da, one što predivno izgledaju, ponekad dobro mirišu, ali nemaju nikakvog okusa. Nemojte dozvoliti da usluge koje nudite gostima budu takve.

 

Ponudite im zrelu, domaću breskvu kakvu je imala vaša baka. Mirisnu, punu soka, punu slatkog okusa.


gzd Budućnost luksuznog turizma krije se u hvarskom resortu Maslina