Komfor življenja u hrvatskim bojama

Sitolor fasadne boje
  • Foto: Ivan Čorić
Zgrada na Vidikovcu, Zadar

Referentni objekt u Zadru osim izvrsne toplinske izolacije zaštićen je kvalitetnim bojama hrvatskog proizvođača Sitolor tvornica boja.

Stambena zgrada sa šest stanova raspoređenih po dva na svakom katu smještena je u zadarskom naselju Vidikovac. Ova simpatična građevina na dva kata plus prizemlje, koju je projektirala zadarska tvrtka Konus, svojim će stanarima pružiti visoki komfor življenja. Naime, svi stanovi sastoje se od dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice otvorenog koncepta, wc-a, kupaonice, tri spavaće sobe te natkrivene terase.

S 10 cm toplinske izolacije stanovi će ostvariti značajne uštede energije, dok su svi unutarnji zidovi  žbukani sa produženom vapneno cementnom žbukom, a završna fasada je izvedena SIMA dekorativnom žbukom hrvatskog proizvođača Sitolor tvornica boja. SIMA je ujedno sastavni dio SIMATERM certificiranog fasadnog sustava toplinske izolacije vanjskih zidova (ETICS) prema smjernicama ETAG 004 te je na referentnom objektu odabrana kombinacija dvije nijanse iz priložene ton karte.

Udobnost življenju u ovoj zgradi pružaju i EPS ploče na međukatnoj konstrukciji zbog značajne zvučne izolacije među stanovima.

Izvođač radova Bilić gradnja je kazao kako je visoki standard pri izvođenju svih građevinskih radova njihov imperativ od samog početka poslovanja. Samim time završni radovi na ugradnji fasade, iako ne predstavljaju najveću stavku u troškovniku, nisu ništa manje važni kao faktor kvalitete gradnje i zapravo predstavljaju „točku na i“ kod svake vrhunske gradnje, jer na kraju fasada je glavni nositelj izgleda i prvi dojam koji se stječe kod susreta s građevinom. 

Drugim riječima, ako fasada nije vrhunska, mnogo je teže naknadno ostaviti dojam o svim drugim kvalitetama toga objekta, kako kod useljavanja novog tako i kod prodaje vlastitog stana u budućnosti. 

Onaj drugi dio, pitanje kako će zgrada izgledati i kako će to utjecati na vrijednost nakon desetak ili više godina, ponajviše je važno za prvog kupca novog stana.  A činjenica da već dugi niz godina izvođač Bilić gradnja ugrađuje SIMA fasade Sitolor tvornice boja dokazuje kako su one višestruko opravdale povjerenje unatoč visokim očekivanjima svih – investitora, izvođača, te konačno i dugoročno – stanara! 

Sitolor tvornica boja je, poštujući osjetljivost svojih sugrađana po tom pitanju, posvetila posebnu pažnju kod kreacije vlastitog sustava kompjutorskog nijansiranja „SITOLOR TINTING“ koji je jedan od pionira uvođenja nijansiranja žbuka na samom prodajnom mjestu. Zbog čega je to važno istaknuti? Upravo zbog toga što danas kupac očekuje brzu isporuku žbuke u željenim nijansama i mogućnost da trenutno dobije dodatne količine, kad se za time ukaže potreba, što nije moguće postići ako se nijansiranje žbuke provodi isključivo kod proizvođača, a ne na samom prodajnom mjestu.

Kako bi zadovoljili svačiji ukus, uz posebnu brigu o cjenovnoj prihvatljivosti, raspoloživo je preko 300 nijansi u ton karti COLOR 300, od čega je više od dvije trećine dostupno u najpovoljnijem cjenovnom razredu.

Kao sastavni dio fasadnih sustava, u ponudi su tri vrste završnih slojeva SIMA žbuke: akrilatnih, silikatnih i silikonskih. Sve tri vrste SIMA žbuke dostupne su u zaglađenoj i zaribanoj strukturi, te različitim granulacijama zrna od 1 do 2,5 mm. SIMA akrilatne žbuke odlikuje najmanja potrošnja, vrlo lagano i jednostavno nanošenje, te su najčešći odabir kod izolacije EPS pločama.

SIMA silikatne žbuke odlikuje veća paropropusnost i najbolji su odabir za nanošenje na vapneno-cementne podloge. Silikonske žbuke imaju najveću paropropusnost i iznimnu vodoodbojnost te su poželjan odabir u klimatskim uvjetima s puno padalina i većim zadržavanjem vlage. Za dekoraciju podzidova,u ponudi su mramorne žbuke SIMA MOZAIK.  

Kompletan asortiman proizvoda Sitolor tvornice boja u Zadru je dostupan u renomiranoj trgovini TOP SISTEM na Benkovačkoj cesti.

 


O projektu:

Projektant: Vice Tadić, Konus d.o.o.

Izvođač radova: Bilić gradnja, 098 450 695

Prodajno mjesto: Top Sistem d.o.o., Benkovačka cesta 4A, 098 973 3550

 

Autor: Sitolor tvornica boja

 

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Komfor življenja u hrvatskim bojama

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.