tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

11 godina s Vama!


Sitolor fasadne boje

Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

Autor: Sitolor tvornica boja
Sitolor_logo Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama
Sitolor tvornica boja

27. 08. 2020. 1754
Vidikovac Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama
 FOTO by Ivan Čorić

Referentni objekt u Zadru osim izvrsne toplinske izolacije zaštićen je kvalitetnim bojama hrvatskog proizvođača Sitolor tvornica boja.


 

Vidikovac_15 Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

 

Stambena zgrada sa šest stanova raspoređenih po dva na svakom katu smještena je u zadarskom naselju Vidikovac. Ova simpatična građevina na dva kata plus prizemlje, koju je projektirala zadarska tvrtka Konus, svojim će stanarima pružiti visoki komfor življenja. Naime, svi stanovi sastoje se od dnevnog boravka, kuhinje i blagavaonice otvorenog koncepta, wc-a, kupaonice, tri spavaće sobe te natkrivene terase.

 

Vidikovac_25 Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

 

S 10 cm toplinske izolacije stanovi će ostvariti značajne uštede energije, dok su svi unutarnji zidovi  žbukani sa produženom vapnenocementnom žbukom, a završna fasada je izvedena SIMA dekorativnom žbukom hrvatskog proizvođača Sitolor tvornica boja. SIMA je ujedno sastavni dio SIMATERM certificiranog fasadnog sustava toplinske izolacije vanjskih zidova (ETICS) prema smjernicama ETAG 004, te je na referentnom objektu odabrana kombinacija dvije nijanse iz priložene ton karte.

 

Vidikovac_2 Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

 

Udobnost življenju u ovoj zgradi pružaju i EPS ploče na međukatnoj konstrukciji zbog značajne zvučne izolacije među stanovima.

 

Vidikovac_22 Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

 

Izvođač radova Bilić gradnja je kazao kako je visoki standard pri izvođenju svih građevinskih radova njihov imperativ od samog početka poslovanja. Samim time završni radovi na ugradnji fasade, iako ne predstavljaju najveću stavku u troškovniku, nisu ništa manje važni kao faktor kvalitete gradnje i zapravo predstavljaju „točku na i“ kod svake vrhunske granje, jer na kraju fasada je glavni nositelj izgleda i prvi dojam koji se stječe kod susreta s građevinom. 

 

Vidikovac_23 Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

 

Drugim riječima, ako fasada nije vrhunska, mnogo je teže naknadno ostaviti dojam o svim drugim kvalitetama toga objekta, kako kod useljavanja novog tako i kod prodaje vlastitog stana u budućnosti. 

 

Vidikovac0 Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama 

 

Onaj drugi dio, pitanje kako će zgrada izgledati i kako će to utjecati na vrijednost nakon desetak ili više godina, ponajviše je važno za prvog kupca novog stana.  A činjenica da već dugi niz godina izvođač Bilić gradnja ugrađuje SIMA fasade Sitolor tvornice boja dokazuje kako su one višestruko opravdale povjerenje unatoč visokim očekivanjima svih – investitora, izvođača, te konačno i dugoročno – stanara! 

 

Vidikovac_4 Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

 

Sitolor tvornica boja je, poštujući osjetljivost svojih sugrađana po tom pitanju, posvetila posebnu pažnju kod kreacije vlastitog sustava kompjutorskog nijansiranja „SITOLOR TINTING“ koji je jedan od pionira uvođenja nijansiranja žbuka na samom prodajnom mjestu. Zbog čega je to važno istaknuti? Upravo zbog toga što danas kupac očekuje brzu isporuku žbuke u željenim nijansama i mogućnost da trenutno dobije dodatne količine, ukoliko se za time ukaže potreba, što nije moguće postići ukoliko se nijansiranje žbuke provodi isključivo kod proizvođača, a ne na samom prodajnom mjestu.

 

Vidikovac_8 Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama 

 

Kako bi zadovoljili svačiji ukus, uz posebnu brigu o cjenovnoj prihvatljivosti, raspoloživo je preko 300 nijansi u ton karti COLOR 300, od čega je više od dvije trećine dostupno u najpovoljnijem cjenovnom razredu.

 

Vidikovac_7 Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

 

Kao sastavni dio fasadnih sustava, u ponudi su tri vrste završnih slojeva SIMA žbuke: akrilatnih, silikatnih i silikonskih. Sve tri vrste SIMA žbuke dostupne su u zaglađenoj i zaribanoj strukturi, te različitim granulacijama zrna od 1 do 2,5 mm. SIMA akrilatne žbuke odlikuje najmanja potrošnja, vrlo lagano i jednostavno nanošenje, te su najčešći odabir kod izolacije EPS pločama.

 Vidikovac_14 Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

 

SIMA silikatne žbuke odlikuje veća paropropusnost i najbolji su odabir za nanošenje na vapneno-cementne podloge. Silikonske žbuke imaju najveću paropropusnost i iznimnu vodoodbojnost te su poželjan odabir u klimatskim uvjetima s puno padalina i većim zadržavanjem vlage. Za dekoraciju podzidova,u ponudi su mramorne žbuke SIMA MOZAIK.  

 

bojanje Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama

 

Kompletan asortiman proizvoda Sitolor tvornice boja u Zadru je dostupan u renomiranoj trgovini TOP SISTEM na Benkovačkoj cesti.

 

O projektu:

 

Projektant: Vice Tadić, Konus d.o.o.

 

Izvođač radova: Bilić gradnja, 098 450 695

 

Prodajno mjesto: Top Sistem d.o.o., Benkovačka cesta 4A, 098 973 3550


gzd Udobnost življenja obučena hrvatskim bojama