tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

Kolumne&Razgovori

Wienerberger profi opeka u projektu Mocire

Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

Autor: Promo
Wienerberger Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard
Promo

21. 12. 2020. 712
Ivan_Coric_Wienerberger Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard
 FOTO by Ivan Čorić

Wienerberger referenca

Projektant: Bastion dizajn d.o.o.

Izvođač: A3

Foto: Ivan Čorić, Adriavisions

Agencija: Centar nekretnine


Posjetili smo gradilište višestambenih zgrada u završnoj fazi, a kako se gradilo te kakav je tijek same prodaje stanova saznali smo na licu mjesta.


Kad je riječ o stanogradnji, u Zadru se posljednjih nekoliko godina gradi jako puno i to nerijetko na vrlo atraktivnim lokacijama, a osim što se gradi puno, stanovi se i prodaju brzo.

 

Mocire Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

 

Moderno dizajnirane zgrade povezane velikom podzemnom garažom smještene u atraktivnom zadarskom kvartu Mocire posjeduju 90 stanova koji, zahvaljujući toplinskoj izolaciji, već sada bez ijednog stanara i bez upaljenog grijanja ostvaruju unutarnju temperaturu od 16 stupnjeva Celzijevih.

 

Mocire_Wienerberger_10 Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

 

Takva izolacija postignuta je odabirom vrhunskih materijala, od kojih je glavni konstruktivni element Wienerberger Porotherm profi opeka od 25cm, koja je ugrađena na svim katovima uz AB konstrukciju. Jednako tako pregradni zidovi među stanovima građeni su opekom od 20cm.

 

Mocire_Wienerberger_8 Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

 

Gradnja_Mocire Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

 

Vrhunska toplinska svojstva ostvarena su kombinacijom Wienerberger Porotherm profi opeke i 10 cm izolacijskog materijala, zahvaljujući čemu će se stanari moći osloniti na grijanje isključivo električnom energijom i to split sistemom.

 

Glavni projektant objekta bio je ured Bastion design koji je pobliže objasnio tijek projektiranja

 

-Prilikom sklapanja ugovora o izradi Glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole za navedeni objekt,preuzeli smo projektni zadatak od strane Investitora. Kao što je i inače uobičajeno, projektni zadatak je između ostalog sadržavao i želju Investitora za korištenjem optimalnih rješenja pri odabiru gradivnih elemenata i materijala, koji moraju zadovoljiti niz uvjeta u namjeri da krajnji korisnici/kupci stanova dobiju najbolju vrijednost za svoj novac.

 

Mocire_Wienerberger_17 Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

 

Kao i u svim ostalim slučajevima kada smo kao Glavni projektant u poziciji s koje možemo odabrati proizvode, i ovaj put smo odlučili koristiti proizvode i elemente iz palete tvrtke Wienerberger. Razlozi za to su mnogobrojni.

 

Mocire_Wienerberger_2 Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

 

Izgradnja Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

 

Osim zadovoljenja svih traženih parametara iz projektnog zadatka, poučeni iskustvom znali smo da se radi o proizvodima i tehnološkim rješenjima, koji u potpunosti zadovoljavaju sve uvjete moderne, isplative, vizualno lijepe i ekološki prihvatljive gradnje. Osim toga, namjera nam je uvijek maksimalno izaći u susret i izvođaču, koji odabirom ovakvih rješenja dobiva mogućnost pametne i učinkovite organizacije rada na gradilištu, te uštede na vremenu gradnje, a zbog ugodnijeg načina rada u odnosu na neka rješenja iz prošlosti stvara i optimalnu radnu atmosferu među radnicima.

 

Mocire_Wienerberger_3 Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

 

Projektno gledano, smatramo da nije potrebno argumentirati fizikalna i oblikovna svojstva navedenih proizvoda, koja su već općepoznata po svojoj kvaliteti, te ih svaki Investitor za kojeg radimo poznaje već od ranije.-

 

Radove na objektu izvodila je tvrtka A3 iz Splita, koja je dala izjavu o procesu gradnje

 

Zidanje_1 Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

 

-Na projektu izgradnje stambenog objekta Mocire koristili smo Porotherm profi opeku. Proizvod se pokazao kao vrlo zahvalan u smislu brze izvedbe i urednog izgleda zidova, što pridonosi ekonomičnosti gradnje i ukupnom zadovoljstvu investitora.

 

Mocire_Wienerberger_4 Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

 

Za proizvod smo se odlučili jer su projektnim troškovnicima bili predviđeni Porotherm Profi proizvodi, a htjeli smo što bržu i jednostavniju ugradnju radi poštivanja ugovorenih rokova.

 

Mocire_Wienerberger_7 Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard 

Inače redovito koristimo Porotherm proizvode i planiramo ih koristiti i dalje.-

 

Koliko su prodajno atraktivni stanovi te kakav je tijek prodaje otkrio nam je Dino Spalldi iz agencije Centar nekretnine

 

-U projektu Mocire svaki stan posjeduje i izlaz na loggiu, što objekt čini jedinstvenim s obzirom na to da je iz gotovo svakog stana otvoren pogled na more.

 

Mocire_Wienerberger_13 Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard

 

Najpopularniji među ponuđenim stanovima veličine 23 do 103 m2 je onaj od 49 m2, koji na tako malo kvadrata posjeduje čak dvije spavaće sobe, a od ukupno ponuđenih nekretnina do ovog je trenutka prodano čak 90% stanova.-


gzd Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje postaju standard