tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

10 godina s Vama!


Pod koji će vas osvojiti profinjenošću i toplinom

CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

Autor: Ivona Kalapač, spec. struc. oec
Ivona_Kalapa CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

25. 04. 2021. 2177
Chevron CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA
 FOTO by Mopar

Chevron parket pronađite u poslovnicama hrvatskog proizvođača Mopar


Povezani članci

Prvi koraci su uvijek najbitniji a pogotovo kada je riječ o uređenju doma. Početak svakog dizajna kreće od podnih obloga te oni kao pokretači dobrog dizajna moraju zadovoljiti kriterije bitne funkcionalnosti i estetike.


Jedan od glavnih razloga zašto osjetimo toplinu doma jesu parketi koji uvode traženi dašak prirode u interijer.

 

Chevron_6 CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

 

Kad spomenemo parket pomislimo na tradicionalan i  suvremen dom, no što kad bi spomenuli Chevron? Odvede li vas pomisao do raskošnih francuskih dvora koji pršte od dojmljivog i hrabrog dizajna? Možda je odavno ostavio dobrog traga u Francuskoj no kod nas je tek nedavno postao veoma popularan u dizajniranju interijera.

 

Chevron_Mopar_parket_1 CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

 

Simbioza prirode i francuskog dizajna našla se u Chevron parketu, koji je poznatiji pod nazivom mornarski vez. Njegovi geometrijski uzorci stvaraju vizualni interes unutar prostora i nude luksuzni europski osjećaj, ali odakle dolaze?

 

Chevron_7 CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

 

Po prvi puta se pojavljuje u interijeru u 16. stoljeću u Francuskoj simbolizirajući tada status i eleganciju. Iako se do tada nije koristio u interijerima jedan od prvih primjera drvenih podnih obloga našao se u galeriji Franje I. u Chateau de Fontainebleau. Tada je postavljen parket Herrinhbone od kojeg je nastao vizualno sličan i danas mnogo popularniji Chevron.

 

Chevron_4 CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

 

Iako oba uzorka čine zapanjujući i sličan dizajn parketa, oni imaju svoje razlike. Glavna razlika je u načinu slaganja parketa Chevron i Herringbone ili ti riblje kosti. Dok su dijelovi riblje kosti pravokutni i rezani pod kutom od 90 stupnjeva, Chevron je na krajevima izrezan pod kutom od 45 stupnjeva i međusobno postavljeni u točki, stvarajući cik-cak uzorak.

 

Chevron_5 CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

 

Zbog kutnog reza i idealnog oblika ''V'' Chevron uzorak velik prostor čini elegantnijim a malom prostoru će dati ono što mu nedostaje a to je dojam prostranosti.

 

Chevron_2 CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

 

Odličan je odabir kod svih tipova uređenja, rustikalnih, modernih ili onih traženih danas kraljevskih a osim što se slaže se od raznih vrsta drveta, najpopularniji je onaj od hrasta.

 

Chevron_3 CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

 

Za one koji se vole osjećati kao u dvorcu ne moraju posjetiti Francusku, dovoljno je otići u Mopar poslovnicu i odabrati svoj mornarski vez koji će krasiti vaš dom jer takva vrsta parketa zaslužuje biti u prodavaonicama svjetske klase. Kao istinski zaljubljenici u eleganciju drvenih površina nude gotova rješenja slaganja parketa jer unos prirode u dom je njihov najveći uspjeh. U Moparu jednostavno sve savršeno sjedne na svoje mjesto pa tako i parket koji odaberete.


gzd CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA