tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

11 godina s Vama!


Projekt arhitektonskog studija Križnjak - obiteljska kuća

Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

Autor: Andrijana Jurin, dipl.oec.

13. 09. 2021. 1015
Obiteljska_kua_Krinjak_18 Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom
 FOTO by Arhitektonski studio Križnja

Trendovi u dizajnu i arhitekturi dolaze i prolaze, a drvo jednostavno ostaje.


Život u kući okruženoj prirodom i zelenilom, koji omogućuje odmak od užurbanog suvremenog života san je mnogih. Upravo se na jednoj takvoj livadi, tik do šume, a nedaleko od Zagreba, smjestila obiteljska katnica.

 

Obiteljska_kua_Krinjak_7 Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

Drvo stvara topli dom

 

Najava drvene priče započinje već u eksterijeru, gdje se drveni motivi trespa ploča, kamen i pomno osmišljena rasvjeta ponosno isprepliću na fasadi, najavljujući dobrodošlicu u ovaj topli, ugodni dom.

 

Obiteljska_kua_Krinjak_14 Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

 

Toplo drvo, kao bezvremenski element proteže se čitavim otvorenim prostorom interijera prizemlja, povezujući se u jednakoj nijansi zidnim  i stropnim oblogama, zatim dalje kroz namještaj, vrata i dovratnike te prozorske niše. Povezanost prostora stapa se u nevjerojatan sklad istovremeno pružajući kvalitetnu podlogu urednom i čistom domu, kojemu topline i udobnosti nimalo ne manjka.

 

 

Istovremeno spojeni i odvojeni

 

 

U komforu rasprostranjenog prizemlja scenarij otvorenog tlocrta poziva na relaksirajući susret članova obitelji i njihovih gostiju, koji upravo u prizemlju imaju i vlastiti prostor za boravak.

 

Obiteljska_kua_Krinjak_13 Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

 

Istovremeno, otvorena komunikacija između dnevnog boravka, blagovaonice, radne sobe i kuhinje pruža mogućnost odvajanja i spajanja svakog dijela, prema potrebama obitelji.

 

Obiteljska_kua_Krinjak_19 Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom 

 

Odnos kuće i vanjskog prostora bitan je element ovog projekta, pa tako veći otvori pružaju obilje svjetlosti i uživanje u pogledu, dok svoje mjesto za odmor ukućani pronalaze i u klupama prozorskih okvira vizualno spajajući prirodu i dom u jednu priču.

 

Obiteljska_kua_Krinjak_21 Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

Kat predstavlja zonu odmora i uživanja

 

kat Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

 

 

Mir noćnog sna ovoj obitelji omogućuje smještaj u izdvojenoj zoni kata, gdje su smještene spavaće sobe i pripadajuće kupaonice. Istovremeno impozantan element u interijeru čini atraktivno četverokrako stubište kao jezgra kuće, naglašeno drvenim oblogama zidova, te rasvjetom koja prostoru daje dodatnu dinamiku.

 

Obiteljska_kua_Krinjak_2 Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

 

Tlocrtna organizacija gornje etaže prilagođena je funkciji spavaće zone. Dio za roditelje organiziran je kao autonomna „en suite“ apartmanska jedinica s odvojenom ženskom i muškom garderobom te prostranom kupaonicom uz dvostruki umivaonik, tuš i kadu.

 

Obiteljska_kua_Krinjak_10 Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

 

Sobe i kupaonica za djecu svojim dizajnom se ističu u odnosu na ostatak interijera, kako bi se prilagodile uzrastu svojih malenih korisnika. Svijetli prostori i razigran kolorit čine idealno okružje za njihovo odrastanje.

 

Obiteljska_kua_Krinjak_6 Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

 

Intuitivna kuća bogata pametnim rješenjima

 

U sporednijem dijelu prizemlja smještene su prostorije za goste i održavanje kućanstva, a upravo ondje smjestila se i košara za rublje ,koje nalazi put do nje pomoću cijevi s gornjeg kata.

 Obiteljska_kua_Krinjak_20 Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

Osim estetike, ova kuća ponosi se i pametnim promišljanjem o budućim navikama vlasnika u smislu korištenja prednosti napredne tehnologije.

 

Garaža kuće posjeduje punionicu za dva električna automobila te je izravno povezana s unutarnjim prostorom.

 

Mnogobrojna IT rješenja poput npr. biometrijskog otvaranja vrata otiskom prsta, paljenja i podešavanja rasvjete, grijanja, kamina, roleta i glazbe u čitavoj kući putem mobitela ili tableta, omogućuju vlasniku opušteno uživanje u važnijim stvarima, kao i bezbrižnu odsutnost.

Različiti scenariji korištenja rasvjete, koje određuje sam korisnik ili se automatski programiraju, postaju podloga za ambijentalnu igru svjetla i tekstura u kući. Fasadna i vanjska rasvjeta prenose ugođaj iznutra te na isti način dinamiziraju površine i prostore.

 

Prizemlje Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom

Arhitektonski studio Križnjak potpisuje projekt eksterijera i interijera, a rezultat je suvremena high-tech kuća s komforom i toplinom koji građevinu čine ugodnim i funkcionalnim prostorom. Od početka izvedbe do konačnog obiteljskog doma, sve je bilo pomno osmišljeno te nijedan detalj nije prepušten slučaju, a izvođači su se potrudili da sva rješenja s nacrta vjerno prenesu u stvarnost.

 

 


gzd Kuća ispunjena toplim elemenatima koji tvore dom