tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Hotel Asseria postat će novi turističko - poslovni kompleks u središtu Benkovca

10 godina s Vama!


Najava projekta

Hotel Asseria postat će novi turističko - poslovni kompleks u središtu Benkovca

Autor: Andrijana Jurin, dipl.oec.

21. 09. 2021. 2376
Hotel_Assera_Benkovac Hotel Asseria postat će novi turističko - poslovni kompleks u središtu Benkovca

Na čvorištu svih puteva u zadarskom zaleđu, taman na granici između Ravnih Kotara i krševitog bukovačkog kraja smjestio se gradić Benkovac.


Povijesno je to bio bogat kraj, koji je živio od svog rada, poljoprivrede, stočarstva i trgovine. Danas, kada veći gradovi postaju sve napućeniji, a u njima nalazimo sve manje doticaja s prirodom, potreban nam je bijeg ondje gdje su još posađena stabla, na prostore gdje možeš vidjeti kravu i kozu i ubrati plodove zemlje.

 

To je prostor koji još nije silnom modernom urbanizacijom došao do točke neprepoznatljivosti, već se razvija polako i pametno. Jer ovdje turist neće doći radi mora, a investitor ovdje mora vidjeti puni potencijal kraja, povezati sve dionike u kreiranju jedinstvenog sadržaja i vrlo gorljivo željeti razvoj svojega na svome. Tek će se onda dogoditi obrat u obliku promjene kakvoj ovdašnje stanovništvo s nevjericom stremi.

 

Vizija razvoja

 

Polazišna točka pri kreiranju jedinstvene ponude grada i okolice pokrenuta je vizijom razvoja Bukovice i Ravnih Kotara u kojoj Benkovac postaje centrom mogućnosti.

 

To mjesto razvoja smješteno je u središtu grada Benkovca, u centru glavnog cestovnog pravca, a radi se o nekadašnjem hotelu Asseria.

 

Hotel_Assera Hotel Asseria postat će novi turističko - poslovni kompleks u središtu Benkovca

 

Hotelski će kompleks postati nova žila kucavica, koja će gradu pružiti kvalitetan i potreban sadržaj.

 

I možemo biti sretni jer je i prava rijetkost da je u svoje ruke stvar uzeo netko tko je rođen u tom kraju i tko uistinu voli svoje mjesto te ujedno stvorio priliku kreirati vlastiti projekt s vizijom razvoja, kako onog turističkog, tako i otvaranja radnih mjesta i perspektive za to malo ljudi što su nastanjeni ondje. Istovremeno privlačeći sve one koji bi se rado vratili ili makar povremeno dolazili, kada bi imali gdje.

 

Benkovac je svratište nastalo na križanju Ravnih Kotara i Bukovice, a razvio se na osnovu trgovine, križanja puteva. Prije više od 100 godina ovdje su se počele otvarati trgovine. Tada su stari Novakovići, koji su bili gradonačelnici grada Benkovca, začeli sajam grada Benkovca i to na svojim njivama i imanjima ispod kuća. Kasnije je ta tradicija prerasla u sajam.- objašnjava investitor

 

Novi hotelsko-stambeni kompleks ponudit će svim posjetiteljima sajma dodatni sadržaj, kako bi svoj boravak u gradu učinili još ugodnijim. A osim toga, pružit će mogućnost smještaja izletnicima kao centralno mjesto pri obilasku okolnih krajolika kao što je Zrmanja, Paklenica, Krka, Vransko jezero, Cerovečke špilje, rijeka Krupa, Karišnica, Vidikovac, Kunovac, kameni ledenjak u Medviđi. zadar.hr

 

Osim prirodnih ljepota naš kraj je bogat i povijesno arheološkim lokalitetima kao sto su Liburnski, a kasnije rimski  grad Asseria, zatim Riska Varvarija na Bribirskoj glavici, Alverija u Brgudu , Sidrona u Medviđi. Zavičajni muzej u Benkovcu čuva sve ove informacije.

 

Tijek gradnje

 

Obnova hotela sada je još u fazi idejnog projektiranja, pod autorstvom PIN studija iz Zadra, a čitava se investicija planira završiti kroz dvije godine.

 

PIN_vizualizacija_Assera Hotel Asseria postat će novi turističko - poslovni kompleks u središtu Benkovca

 

Hotel će volumenski ostati isti. No umjesto nekadašnje 64 spavaće sobe, polovica zgrade bit će stambene namjene, a druga polovica hotel s 24 sobe. Okupit će i poslovne prostore različite namjene kao i ugostiteljski sadržaj, kojim će se promovirati ovdašnji kraj.

 

Hotelski dio nadopunjavat će se sa stambenim dijelom, tako što će usluge održavanja biti dostupne 24 sata u sklopu kompleksa.

 

Vlasnicima stanova će se ponuditi kvalitetno stanovanje u sklopu hotelskog kompleksa, kako bi bezbrižno provodili svoje vrijeme ondje gdje vole biti, uz uslugu i servis kakav se očekuje na svjetskom nivou.

 

Najzanimljivije je to što će investitor moći vlastiti stan dati u najam u vrijeme kada u njemu ne boravi. Tako će dobiti kvalitetnu nekretninu s povratom investicije.

 

Objekt će osim hotelskog smještaja ostvariti i povezanost s okolnim kućama, jer je ideja da se ide u smjeru difuznog hotela.

 

Ponudu po mjeri domaćina cijene i turisti

 

 

Dodatni sadržaji u sklopu hotela su maloprodajni dućan, restoran i slastičarnica sa sadržajem za djecu. Vešeraj i recepcija hotela povezat će smještajne kapacitete u okolici i operativno olakšati poslovanje privatnim iznajmljivačima.

 

Naime, vizija investitora vrlo je široka. Njegova je želja kroz aktivnosti studenata i mladih te poljoprivrednika i stočara ponuditi posjetiteljima sve autohtone proizvode koji se ondje mogu naći. Želi svojim sugrađanima pokazati da mogu mnogo više i bolje, ako  ponude dodatnu vrijednost.

 

Hrvatski narod se sve više bavi luksuznim turizmom, no isto tako ne znamo gostu ponuditi dodanu vrijednost poput peke, kruha, voća, povrća. Naš bi turist rado kupio brojne autentične proizvode no mi ih ne znamo predstaviti i plasirati na kvalitetan način.

 

Ljudima izvan ljetne sezone treba pokazati što zaleđe ima kako bi oni u što većem broju došli na odmor ili vikendom doživjeli vrhunski gastronomski doživljaj, susreli se s prirodom, domaćim životinjama i uživali u čistom zraku.-objašnjava investitor.

 

Još je mnogo toga potrebno kako bi se Ravni Kotari i Bukovica predstavili narodu i svijetu, a hotelski će kompleks označiti početak razvoja kakav taj kraj i zaslužuje.


gzd Hotel Asseria postat će novi turističko - poslovni kompleks u središtu Benkovca