tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti

11 godina s Vama!


Projekt za pokazati!

Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti

Autor: Andrijana Jurin

29. 10. 2021. 1605
Naslovna_Nolte Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti
 FOTO by Ivan Čorić

Projekt: Minimal 20 Studio

Referenca: Nolte studio Zadar

Foto: Ivan Čorić


Kad se na projektu nađu stručnjak za oblikovanje prostora i stručnjak za realizaciju zamišljenog, zajedničkim snagama mogu postići nevjerojatne rezultate.


Kompletna rekonstrukcija stare kamene kuće uvijek je velik izazov kako za arhitekte tako i za izvođače i vlasnike. Što maknuti, a što ostaviti, gdje je zdrav zid i koliko je konstrukcija čvrsta neka su od glavnih pitanja koja se postavljaju kod ovakvih projekata.

 

U ovom slučaju virska je katnica očuvana u jednakim gabaritima, ali učvršćenih zidova, s novom međukatnom konstrukcijom i novim krovištem naslonjenim na drvenu konstrukciju.

 

Nolte_projekt_Vir_1 Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti

 

Jednostavnost oblikovanja fasade odličnom izolacijom, novim prozorima i vratima, nadopunjuje se kamenom traventina na pročelju prizemlja te manjom ekstenzijom, koja obložena crnim pločama tvori podnožje terase objekta.

 

Tonovi koji se pojavljuju na fasadi prelijevaju se i u interijer objekta, a ispod ogoljene drvene konstrukcije krovišta nalazi se impresivna kuhinja, koja čini središnju točku obiteljskog stana veličine 90 m2.

 

Nolte_projekt_Vir_4 Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti

 

Iako na prvi pogled ograničene ukupne zidne površine od 3.50 m2, ova se kuhinja u konačnici proteže čitavim zidom, tvoreći lažne ormare i ondje gdje ih nema.

 

Nolte_kuhinja_Vir_2 Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti 

Kuhinja u boji sahare s crnim detaljima zidne vitrine, gornjih ormarića i kvarcne ploče, već pri ulasku u kuću definira povezanost vanjskog i unutarnjeg uređenja kakvoj se niste nadali.

 

Nolte_kuhinja_Vir_1 Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti

 

-Kuhinja zauzima vrlo važnu ulogu u tlocrtu te je i prvi element koji ćete vidjeti pri ulasku u kuću. Problem je predstavljala nedovoljna površina zida širine 3.5 m, koja nije bila odgovarajuća kako funkcionalno, tako ni estetski.

 

Agisa_Gashi Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti

Arhitektica Agisa Gashi

 

Kreirali smo rješenje koje će kuhinju učiniti vizualno većom, što smo postigli tako da smo frontama u istoj boji obložili ormare i izbačene zidne površine povezavši ih u jednu cjelinu. Šank se također dizajnerski uklopio u prostor te stvorio nove ormariće i više funkcionalnog prostora za kuhanje i čišćenje.- objasnila je arhitektica Agisa Gashi iz ureda Minimal 20 Studio.

 

Nit vodilja pri uređenju interijera ove jednostavne kuće, koja je rekonstruirana ne tako jednostavnim zahvatima, bila je upravo jednostavnost. Minimalizam u interijeru je trebalo postići odabirom namještaja u custom made varijanti.

 

Nolte_projekt_Vir_10 Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti

 

-Za početak smo znali da projekt mora biti custom made i da ne možemo odabrati nešto što je već završeno. Otići u neki salon namještaja i staviti kuhinju iz njihove ponude u prostor, u ovom slučaju nije bila opcija. 

 

Posjetili smo dva prodajna salona koja se profesionalno bave ugradnjom tvorničkih kuhinja i potom smo odabrali Nolte.

 

Nolte_projekt_Vir_11 Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti

 

Naime, na početku svoje karijere radila sam za jednu tvornicu iz Italije i iz iskustva znam kakva je razlika između tvorničkih kuhinja i onih koje se izrađuju od rezanih materijala.

 

Znali smo da ćemo kad odemo kod profesionalaca specificirati svaki detalj i izraditi projekt kakav smo zamislili. U konačnici dobili smo kuhinju jednaku kao u projektu- objasnila je zadovoljna arhitektica.

 

-U Nolte salonu su odmah shvatili ideju koncepta te ga izveli perfektno!. Mi smo bili jako opčinjeni time da ne ostaje niti pet milimetara neiskorištenog praznog prostora na zidu. U konačnici je ispalo kao da je prostor rađen nakon kuhinje.-

 

Nolte_projekt_Vir_13 Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti

 

Kako je kuhinjski prostor nastao i rastao

 

-Arhitektica je projektirala interijer i unutar projekta vrlo detaljno osmislila finalni izgled kuhinje. Kroz međusobnu suradnju pronašli smo rješenje i osmislili kako će izgledati kuhinja izrađena tvorničkim elementima. - objašnjava Zrinka Starac, vlasnica salona Nolte.

 

Valja naglasiti kako ovakav jedan projekt ne bi bio izvediv bez kvalitetne montaže, zapravo majstora koji će izvesti ono što smo mi zamislili. Najveći izazov bio je to da se na desnoj strani zida nalazi niša te su fronte ormara morale postići ravninu na neravnim postojećim zidovima adaptirane kamene kuće.

 

Nolte_projekt_Vir_8 Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti

 

Fronte u boji sahara u lak mat varijanti su trenutno najtraženija varijanta. Velika je prednost što ova boja izgleda vrlo elegantno jer prostoru daje prozračnost, a korisnik pritom dobiva element koji se jako lijepo nadopunjuje s toplim i hladnim bojama radne plohe i recimo gornjih ormarića.

 

Ova kuhinja predstavlja jednu jako lijepu izvedbu u navedenom tonu, koja svojom kvalitetom i konačnom izvedbom potvrđuje kako je rezultat suradnje između arhitekta i stručnjaka za izradu tvorničkih kuhinja ključ za izradu jedinstvenih projekata. Kao vrlo važan argument pri odabiru ovakve investicije je i garancija kvalitete, kakvu isključivo tvornički proizvedeni elementi mogu pružiti.- zaključuje Zrinka Starac, vlasnica Nolte salona.

 

Projekt: Minimal 20 Studio

Referenca: Nolte studio Zadar

Foto: Ivan Čorić


gzd Izvedba tvorničke Nolte kuhinje u custom made varijanti