tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

10 godina s Vama!


U posjetu završenom Wienerberger referentnom objektu

Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

Autor: Andrijana Jurin
Wienerberger Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

03. 01. 2022. 1611
Vir_Sea_View_Wienerberger_9 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more
 FOTO by Ivan Čorić, Adriavisions

Prije točno godinu dana posjetili smo gradilište u Viru, kada je u punom jeku bila gradnja luksuznih stanova za prodaju. Ponovno smo stigli do odredišta i provjerili kako je projekt završio te koliko je uspješnih prodaja zaključeno do ovog trenutka.


Povod našem dolasku bio je taj što je kao glavni konstruktivni element u gradnji apartmanskog naselja Sea View Residence korištena Wienerberger Porotherm Profi opeka, a okoliš je uređen Semmelrock pločama Senso Grande. Sam se investitor na ovom, inače za njega prvom hrvatskom projektu, po prvi puta susreo s Dryfix sustavom. Dryfix sustav je način ljepljenja Wienerberger Profi opeke, koji pruža mogućnost kvalitetne i brze gradnje iznimno ravnih zidova.

 

Vir_Sea_View_Wienerberger_1 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

Sve rečeno je ispoštovano

 

U fazi gradnje objekta investitor nam je prezentirao kako će zgrade biti iznimno kvalitetno građene, a gradnja će biti završena u proljeće. Zanimljivo je to kako su prvo postavili cisternu za vodu, kao alternativu koja će njihovim kupcima omogućiti boravak u apartmanu i prije no što se postavi priključak na vodovod. Danas zato vlasnici apartmana imaju vodu iz dva izvora, vodovodnu i kišnicu, a zalijevanje vrta vrši se kišnicom.

 

Vir_Sea_View_Wienerberger_7 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

Obećao je kako će općini ostaviti put prema plaži, a godinu dana kasnije ispred završenog objekta nalazi se uzdignuta ograda koja vlasnicima apartmana pruža intimu u odnosu na prolaznike, koji onuda prolaze novom rutom prema plaži.

 

Vir_Sea_View_Wienerberger_2 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

Kamena fasada, trespa drvena obloga, kvalitetno izgrađene zgrade od opeke i efektni Semmelrock opločnici Senso Grande, realizacija je zbog koje vlasnici apartmana danas istinski uživaju u vlastitoj nekretnini.

 

Brza realizacija prodaje potvrđuje kvalitetu

 

Potvrda kvaliteti je i vrlo brza prodaja dvije trećine izgrađenih apartmana, dok se za ostale još trebaju potvrditi rezervacije. Investitor očekuje kako će do proljeća svi apartmani dobiti nove vlasnike, a na moje pitanje zašto nije podigao cijenu s obzirom na situaciju na tržištu, odgovara kako mu je cilj da se investicija čim prije zatvori i da krene dalje u novu investiciju, jer interesa za njihove zgrade ne manjka.

 

Vir_Sea_View_Wienerberger_20 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

Naš sugovornik Andreas Doering iz tvrtke Adolf Lupp projekt rođeni je Nijemac koji živi i radi u Hrvatskoj, točnije u Viru i kako sam kaže ponosan je na to da je u svakom trenutku prisutan na objektu ako novim vlasnicima stanova zatrebaju bilo kakve usluge ili informacije.

 

-Ovdje u Viru smo završili jako kvalitetan posao, što je također povratna informacija koju smo dobili od zadovoljnih kupaca ali i ljudi, koji ovdje žive i dolaze na odmor. Do sada dobivamo pohvale kako za dizajn tako i za kvalitetu izvedbe samih apartmana. Tijekom čitavog procesa gradnje naš je voditelj građenja kontinuirano nadgledao radove i brinuo o tome kako bi kvaliteta radova u svakom trenutku bila na nivou. Svakog smo dana vršili kontrolu izvođenja radova.-

 

Vir_Sea_View_Wienerberger_17 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

U gradnji su korišteni kvalitetni materijali, kako bi apartmani smješteni uz samu morsku obalu, izloženi utjecaju sunca, ujedno pružali vrhunsku toplinsku izolaciju od pregrijavanja ljeti kao i hladnoće zimi. Wienerberger Porotherm Profi opeka od 25 cm, postavljena lijepljenjem, ovdje predstavlja glavni dio presjeka zidova, koja uz kamenu vunu i prozore/staklene stijene ugrađene prema RAL-u pruža odlične performanse.

 

Vir_Sea_View_Wienerberger_12 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

Dizajn kuća je moderan, ali u bojama koje simboliziraju Dalmaciju. Tu su drvo i kamen carrera kao element, a dominiraju bijela i krem boja. Interijer objekta također se nastavlja u istim tonovima.

 

-O ukusima se ne raspravlja, no nastojali smo izvesti mix modernog doba i Dalmacije. Oslobodili smo pogled na more iz svake zgrade, a vlasnici stanova koji su ovdje pristigli su se jako lijepo međusobno povezali i vlada vrlo ugodna atmosfera između njih. Kupci su iz Hrvatske, BiH, Slovačke, Češke, Poljske, Njemačke i Austrije.- objašnjava Doering

 

Vir_Sea_View_Wienerberger_5 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

-U ovom trenutku naši kupci su se uvjerili u kvalitetnu kupovinu te sada dovode prijatelje i rodbinu kako bi također kupili apartman. U čitavom procesu nam je vrlo važno da smo nakon same prodaje i dalje na raspolaganju vlasnicima nekretnina. Pomažemo im kako bi se uknjižili i prebacili struju i vodu na svoje ime.

 

Vir_Sea_View_Wienerberger_6 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

Na neki način s kupcima smo postali privatno vrlo povezani i kreirali vrlo ugodnu atmosferu. Osim investiranja i prodaje stvorili smo dugoročno jednu ugodnu atmosferu. Nama je najbolja promocija kad su kupci zadovoljni i sretni i nakon nekoliko godina korištenja nekretnine.

 

Plan je da nastavljamo graditi kvalitetne projekte u Hrvatskoj i zbilja se veselimo mogućnosti kreiranja nečeg većeg od samih građevinskih objekata. -

 

Planirate li i u budućoj gradnji odabrati Wienerbergerove materijale?

 

Wienerberger je kvalitetna tvrtka koja je nama već dugo poznata, još s projekata iz Njemačke. Kvaliteta Wienerbergerovih proizvoda je iznimna. U ovom projektu smo koristili opeku i sistem suhog ljepljenja Dryfix. Prije godinu do dvije ovakav način gradnje nije bio svima poznat. Unatoč tome mi uvijek nastojimo pratit trendove i to je razlog zašto smo se odlučili na gradnju ovim Wienerbergerovim sistemom. Naravno, prije svega nam je važna dokazana kvaliteta proizvoda.

 

Wienerberger_Vir_59 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

Pritom, kako bismo udovoljili uvjetima protupotresne gradnje, koristili smo betonske konstruktivne elemente.

 

Kako ste se odlučili na Semmelrock opločnike? 

 

Dizajn i boja opločnika nam je bila od presudne važnosti, a Semmelrock opločnici Senso Grande su nam se tu sasvim uklopili dizajnom i bojom. Debljina opločnika je 8 cm, umjesto standardnih 6cm. Osim toga 60*40 je vrlo velika površina, koja će biti dugotrajna i vrlo otporna na teret prometa automobilom.

 

Vir_Sea_View_Wienerberger_13 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

Materijali ujednačenih tonova s dozom profinjenog luksuza

 

Mnogobrojni detalji na ovom objektu već na prvi pogled otkrivaju kako se radi o promišljenoj gradnji koja kvalitetu stavlja na prvo mjestu.

 

Vir_Sea_View_Wienerberger_3 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

Ovdje ćete tako primijetiti gabionsku ogradu ispunjenu domaćim kamenom, koja se nenametljivo prilagodila okolini. Pocinčana dvorišna vrata i ogradu, PVC stolariju, električne podizače roleta, kamen, split sustav klimatizacije, dimnjak u svakom apratmanu. Trajni i kvalitetni materijali ugrađeni na ovoj nekretnini kupcima ostavljaju stanove idealne ne samo za godišnji odmor, već i za življenje.

 

Vir_Sea_View_Wienerberger_16 Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

 

Trespa ploče na fasadi i kamena obloga na prostoru terase u kombinaciji s Semmelrock opločnicima i gabionskim ogradama udišu duh mediterana ovoj modernoj gradnji. Na ulasku u zgradu primijetiti ćete kamenom obloženo stepenište u nenametljivom uzorku carrera, a takvim istim kamenom obložen je zid vanjske terase, jedva uočljiva, ova ipak značajna razlika ostavlja pečat nečeg novog i drugačijeg, modernog i kvalitetnog s elementima tradicije.


gzd Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more