Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

U posjetu završenom Wienerberger referentnom objektu
  • Foto: Ivan Čorić
Dryfix sustav je način ljepljenja Wienerberger Profi opeke, koji pruža mogućnost kvalitetne i brze gradnje iznimno ravnih zidova

Prije točno godinu dana posjetili smo gradilište u Viru, kada je u punom jeku bila gradnja luksuznih stanova za prodaju. Ponovno smo stigli do odredišta i provjerili kako je projekt završio te koliko je uspješnih prodaja zaključeno do ovog trenutka.

Povod našem dolasku bio je taj što je kao glavni konstruktivni element u gradnji apartmanskog naselja Sea View Residence korištena Wienerberger Porotherm Profi opeka, a okoliš je uređen Semmelrock pločama Senso Grande. Sam se investitor na ovom, inače za njega prvom hrvatskom projektu, po prvi puta susreo s Dryfix sustavom. Dryfix sustav je način ljepljenja Wienerberger Profi opeke, koji pruža mogućnost kvalitetne i brze gradnje iznimno ravnih zidova.

 

Sve rečeno je ispoštovano

U fazi gradnje objekta investitor nam je prezentirao kako će zgrade biti iznimno kvalitetno građene, a gradnja će biti završena u proljeće. Zanimljivo je to kako su prvo postavili cisternu za vodu, kao alternativu koja će njihovim kupcima omogućiti boravak u apartmanu i prije no što se postavi priključak na vodovod. Danas zato vlasnici apartmana imaju vodu iz dva izvora, vodovodnu i kišnicu, a zalijevanje vrta vrši se kišnicom.

Obećao je kako će općini ostaviti put prema plaži, a godinu dana kasnije ispred završenog objekta nalazi se uzdignuta ograda koja vlasnicima apartmana pruža intimu u odnosu na prolaznike, koji onuda prolaze novom rutom prema plaži.

Kamena fasada, trespa drvena obloga, kvalitetno izgrađene zgrade od opeke i efektni Semmelrock opločnici Senso Grande, realizacija je zbog koje vlasnici apartmana danas istinski uživaju u vlastitoj nekretnini.

Brza realizacija prodaje potvrđuje kvalitetu

Potvrda kvaliteti je i vrlo brza prodaja dvije trećine izgrađenih apartmana, dok se za ostale još trebaju potvrditi rezervacije. Investitor očekuje kako će do proljeća svi apartmani dobiti nove vlasnike, a na moje pitanje zašto nije podigao cijenu s obzirom na situaciju na tržištu, odgovara kako mu je cilj da se investicija čim prije zatvori i da krene dalje u novu investiciju, jer interesa za njihove zgrade ne manjka.

Naš sugovornik Andreas Doering iz tvrtke Adolf Lupp projekt rođeni je Nijemac koji živi i radi u Hrvatskoj, točnije u Viru i kako sam kaže ponosan je na to da je u svakom trenutku prisutan na objektu ako novim vlasnicima stanova zatrebaju bilo kakve usluge ili informacije.

-Ovdje u Viru smo završili jako kvalitetan posao, što je također povratna informacija koju smo dobili od zadovoljnih kupaca ali i ljudi, koji ovdje žive i dolaze na odmor. Do sada dobivamo pohvale kako za dizajn tako i za kvalitetu izvedbe samih apartmana. Tijekom čitavog procesa gradnje naš je voditelj građenja kontinuirano nadgledao radove i brinuo o tome kako bi kvaliteta radova u svakom trenutku bila na nivou. Svakog smo dana vršili kontrolu izvođenja radova.-

U gradnji su korišteni kvalitetni materijali, kako bi apartmani smješteni uz samu morsku obalu, izloženi utjecaju sunca, ujedno pružali vrhunsku toplinsku izolaciju od pregrijavanja ljeti kao i hladnoće zimi. Wienerberger Porotherm Profi opeka od 25 cm, postavljena lijepljenjem, ovdje predstavlja glavni dio presjeka zidova, koja uz kamenu vunu i prozore/staklene stijene ugrađene prema RAL-u pruža odlične performanse.

Dizajn kuća je moderan, ali u bojama koje simboliziraju Dalmaciju. Tu su drvo i kamen carrera kao element, a dominiraju bijela i krem boja. Interijer objekta također se nastavlja u istim tonovima.

-O ukusima se ne raspravlja, no nastojali smo izvesti mix modernog doba i Dalmacije. Oslobodili smo pogled na more iz svake zgrade, a vlasnici stanova koji su ovdje pristigli su se jako lijepo međusobno povezali i vlada vrlo ugodna atmosfera između njih. Kupci su iz Hrvatske, BiH, Slovačke, Češke, Poljske, Njemačke i Austrije.- objašnjava Doering

-U ovom trenutku naši kupci su se uvjerili u kvalitetnu kupovinu te sada dovode prijatelje i rodbinu kako bi također kupili apartman. U čitavom procesu nam je vrlo važno da smo nakon same prodaje i dalje na raspolaganju vlasnicima nekretnina. Pomažemo im kako bi se uknjižili i prebacili struju i vodu na svoje ime.

Na neki način s kupcima smo postali privatno vrlo povezani i kreirali vrlo ugodnu atmosferu. Osim investiranja i prodaje stvorili smo dugoročno jednu ugodnu atmosferu. Nama je najbolja promocija kad su kupci zadovoljni i sretni i nakon nekoliko godina korištenja nekretnine.

Plan je da nastavljamo graditi kvalitetne projekte u Hrvatskoj i zbilja se veselimo mogućnosti kreiranja nečeg većeg od samih građevinskih objekata. -

 

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Od faze gradnje do realizacije vrhunskih apartmana uz more

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.