tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

11 godina s Vama!


Ključ uspjeha kuće za odmor u zaseoku Šibenika

Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

Autor: My Luxoria

30. 01. 2022. 1795
Sound_of_silence_Danilo_7 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini
 FOTO by Lidija Lolić

Vilu Sound of Silence možete iznajmiti u agenciji My Luxoria


Povezani članci

Prava oaza mira, vila Sound of Silence, krije se u malom mjestu Danilu pokraj Šibenika. Naziv ove kuće predstavlja ujedno i viziju cjelokupnog projekta - okruženje podređeno uživanju u miru i tišini gdje ćete zaboraviti na stres, probleme ili bilo koji oblik brige.


Putujući kroz šarmantne krajolike dalmatinske regije nezaobilazna destinacija zasigurno je povijesni UNESCO grad Šibenik. Ovaj mediteranski dragulj godišnje privuče mnoštvo znatiželjnih turista svojom povijesno-kulturnom baštinom, tradicionalnim duhom samog grada te opuštenošću mještana. No, užurbani ritam grada u mjesecima turističke sezone definitivno nije sinonim opuštajućeg odmora za svakog pojedinog gosta.

 

Sound of Silence jedna je od rijetkih kuća za odmor na našim prostorima, koja je odličan primjer smještajnog objekta gdje će gosti raznolikim komponentama ostvariti iznimno iskustvo odmora i življenja. Otkrivamo koji su to parametri koje bi svaki smještaj duž dalmatinske obale trebao imati kako bi zagarantirao uspjeh:

 

Sound_of_silence_Danilo_16 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

PRIČA

 

Svaki smještajni objekt treba imati svoju priču - promocija smještaja koja je budućem gostu interesantna i unikatna. Današnjoj target grupi nisu više dovoljne samo informacije o broju soba, cijeni noćenja ili lokaciji smještajnog objekta - fokus je stavljen na emocije. Vila Sound of Silence u ovom aspektu nema brige jer je priča o njoj i više nego zanimljiva. 

 

Sound_of_silence_Danilo_11 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišiniKamenom zidani objekt sa kupom kanalicom i aneksom sa ravnim krovištem čine sklop starog i suvremenog načina gradnje

 

Zemljište je kupljeno 2010. godine i smješteno je na lokaciji bogatoj arheološkim nalazima koji datiraju još iz 5. i 6. stoljeća. Na tom su mjestu Davorin Pamić i Ivo Juras proveli 3 godine pripremajući i sadeći 180 maslina u masliniku koji se prostire na oko 10.000 četvornih metara, a okružen je s 400 m suhozida. Autentičnost vile se očituje u tradicionalnoj izvedbi kamene fasade, teškoj 110 tona kamena Veležina iz Pazinske regije u Istri, čija je gradnja trajala 2,5 godina. Nadovezujući se aneksom koji neodoljivo podsjeća na haciendu.

 

Sound_of_silence_Danilo_4 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Cjelokupan projekt je dugogodišnja želja obitelji Spahija da naprave imanje i pokrenu proizvodnju vrhunskog maslinovog ulja iz danilskog kraja, gdje bi se gosti, prijatelji i obitelj sastajali, ugodno osjećali i uživali u Zvuku Tišine.

 

ARHITEKTURA

 

Novoizgrađena kuća smještena je na površini od 10.000 m2 građevinsko-poljoprivrednog zemljišta, a arhitektica Mirta Mujačić Đaković je cjelinu zamislila kao prolazak kroz Toskanski maslinik.

 

Sound_of_silence_Danilo_9 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Objekt je pomno projektiran kako bi se orijentacijski maksimalno iskoristile prednosti sunca na terenu stvorenom za uživanje i odmor. Građevina oblikovana u slovo c kreira željenu orijentaciju okrenutu prema vrtu i bazenu. Uzdignutim ulaznim dijelom kuće stvorio se pravi intimni zaklon ove rezidencije u Danilu.

 

Sound_of_silence_Danilo_6 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Prednji objekt građen je kamenom 12 cm debljine, na autohton način zidan starinskim klesarskim tehnikama, zbog čega neodoljivo podsjeća na ostatke antičkih vila poznatijih kao danilska arheološka kultura. Niži je objekt modernijeg oblikovanja, a fasada je izvedena tako da nalikuje na haciendu zbog nejednolikog ukrašavanja terazzo kamenčićima, tvrtke STO.

 

Sound_of_silence_Danilo_17 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Sve su staklene stijene s drvenim okvirima od ariša koji naglašavaju autentičnost samog objekta gledano izvana. VELUX drveni krovni prozori uklapaju se profinjenim izgledom stavljajući dodatan naglasak na svjetlost u interijeru, pa je tako gornji kat dobio na dinamici osvijetljenošću stubišta i spavaonica. Gosti ondje danas uživaju pod nebeskim svodom i čistim noćnim zvjezdanim nebom, kakvo možete doživjeti još samo u manje naseljenim mjestima.

 

Sound_of_silence_Danilo_20 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Krovnim prozorima se upravlja putem daljinskog upravljača, što korisniku pruža dodatni komfor. Uz to, mogućnost potpunog zamračenja je samo još jedan benefit kojim se gostu servira izbor odgovarajuće atmosfere u provođenju vlastite rutine sna i buđenja, kao i zaštita od pregrijavanja prostora u ljetnim mjesecima.

 

Krovni_prozori_Velux Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Konstrukcija kamenog objekta je sačinjena od betona, a krovište je kombinacija drvenog krovišta sa čeličnom gredom u sjemenu krova, koje daju moderan izričaj interijeru. Krovište je rađeno od tradicionalne kupe kanalice, uvezene iz Španjolske i izvedeno na starinski način, a dimenzija krovnih prozora birana je tako da savršeno sjeda između rogova krovnih kanalica, što se očituje u uredno složenom krovištu vidljivom tek iz zraka.

 

Sound_of_silence_Danilo_10 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

Krovni prozori VELUX savršeno su sjeli unutar krovnih kupa kanalica

 

Upravo ta urednost slaganja krovišta u kombinaciji sa kvalitetnim sustavom VELUX krovnih prozora osigurava dugoročnu kvalitetu objekta. Taj je detalj tek jedna od brojnih značajki u kojima se očituje projektantski pristup pomnom promišljanju, počevši od prve skice sve do krajnje izvedbe objekta.

 

 

Sound_of_silence_dnevni Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Orijentacija kamenog objekta je sjever-jug, a simetrične staklene stijene uzdužnih zidova otvaraju dvostrani pogled. Prekrasan krajolik na sjeveru u kombinaciji sa južnim suncem unosi obilje svijetla i zelenila u interijer. U unutrašnjem dvorištu iz bazena orijentacije prema zapadu pruža se prekrasan pogled ka udaljenim vjetrenjačama, dok sama zapadna orijentacija omogućuje osunčanje tijekom čitavog dana.

 

Sound_of_silence Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Dinamika prostora postiže se uzdizanjima terena i stepeničastim spuštanjem prema bazenskom dijelu, kojim se tvori amfiteatarska atmosfera.

 

Kuća kao da je oduvijek ondje

 

Po mom mišljenju arhitektura uvijek mora odgovarati lokalitetu, mora se vidjeti da ta kuća koju ste zamislili pripada baš ovdje, to je za mene glavna značajka dobrih objekata i uspješne arhitekture. To je ono od čega ja uvijek krećem u promišljanju projekta.- otkriva nam arhitektica Mirta Mujačić Đaković.

 

Sound_of_silence_Danilo_8 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

-Najveći izazov gradnji predstavljao je pronalazak majstora koji su dovoljno stručni kako bi izveli brojne autohtone tehnike, ali i kako bi se postigla niskoenergetska građevina. Naime energetski učinak zgrade postignut je u suradnji s profesorom Mateom Bilušem, kao jednim od najboljih stručnjaka za fiziku zgrade s kojim arhitektica surađuje u svim svojim projektima.-

 

Sound_of_silence_Danilo_14 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini 

Interijer samog objekta je vrlo pomno osmišljen i svi dijelovi tvore skladnu cjelinu. U opremanju su korišteni drveni elementi, kamen, cement i keramika. Izbor boja je umirujućih tonova, a sama oprema jednostavnog i modernog dizajna koji će jednako lijepo izgledati i nakon višegodišnjeg korištenja.

 

Sound_of_silence_Danilo_13 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Cjelokupni dojam dodatno je obogaćen pomnim izborom rasvjetnih tijela funkcionalne, dekorativne i ambijentalne namjene, a sve tri komponente tvore cjelinu prostora naglašavajući željenu atmosferu.

 

Projekt interijera i eksterijera potpisuje projektantica Mirta Mujačić Đaković.

 


LOKACIJA

Sound of Silence imanje smješteno je u okolici Šibenika, točnije u malom mjestašcu Danilu daleko od gradske gužve. Okružena netaknutom prirodom i obogaćena mediteranskom klimom, ova vila idealno je mjesto za bijeg u prirodu i prijeko potreban odmor. 

 

Sound_of_silence_Danilo_12 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Iako Sound of Silence nije locirana “prvi red uz more”, to uopće ne predstavlja zapreku za uspjeh. Trendovi posljednjih godina ukazuju na to da gosti preferiraju izolirane sredine pri odabiru smještajnog objekta za njihov odmor. Većina gostiju je mobilna za vrijeme boravka u Hrvatskoj te im nekoliko minutna vožnja do obližnjeg većeg grada ili plaže ne predstavlja problem. 

Također je bitno ako je objekt smješten u zaseoku nekoga grada u kojem gosti nemaju preveliki izbor aktivnosti, taj sadržaj smjestiti u kući. Tako dolazimo do sljedeće ključne točke za uspjeh ove ville: aktivnosti! 

 

Sound Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

AKTIVNOSTI & UGOĐAJ

 

Dalmatinska obala pruža pregršt zanimljivih aktivnosti, ali je mnogim gostima, uz obilaženje turističkih destinacija, odmor u odabranom smještaju najbitniji. Ako bi bili posve iskreni, vila Sound of Silence nudi toliko dodatnog sadržaja da će vam 10 dana proletjeti u trenu. 

 

Istaknuli bismo sobu za rekreaciju u kojoj gosti uz tjelovježbu mogu uživati u očaravajućem pogledu na prirodu i bazen. Odradite odličan trening, za osvježenje zaronite u bazen od 50m2 i hvatajte užarene zrake sunca. 

 

Sound_of_silence_Danilo_1 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Ako želite istraživati mediteransku okolicu s obitelji, sjednite na bicikle koji su vam na raspolaganju, provezite se kroz bajkovite maslinike i otkrijte dugogodišnju dalmatinsku tradiciju! Za zasluženo vrijeme opuštanja gostima na raspolaganju stoji sauna za spa večer s najmilijima. 

 

Sound_of_silence_Danilo_5 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Imanje vile Sound of Silence okruženo je maslinicima i netaknutom prirodom, a vanjski dio objekta sadrži lounge prostor za opuštanje u zapanjujućim zalascima sunca te roštilj za pripremu mediteranskih specijaliteta uz čašu domaćeg vina. Sve navedeno garantira kvalitetno druženje s obitelji u idiličnom okruženju jer gosti u praksi većinu svog boravka provode u vanjskom dijelu objekta. 

 

Sound_of_silence_Danilo_15 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Iako gore navedeni dodatni sadržaji ne mogu previše utjecati na povećanje cijene smještaja, oni zasigurno mogu produžiti sezonu. Upravo je ovo još jedan faktor uspjeha vile Sound of Silence! Grijani bazen i sauna omogućuju gostima boravak u mjesecima izvan ljetne sezone. Tako je jedno idilično putovanje za vrijeme Uskršnjih praznika ili u jesenskim mjesecima, uz ambijent prepun šarenih boja, vrlo lako ostvarivo.

 

Zaključak na temu ovog objekta vrlo je lako donijeti: vila Sound of Silence je odličan primjer funkcionalnog projektiranja građevine i interijera koji gostima pružaju osjećaj sofisticiranosti i luksuza te sve potrebno za opuštajući odmor u tišini i privatnost svog doma daleko od doma! 

 

Sound_of_silence_Danilo_2 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

 

Villa Sound of Silence priča priču o jednom jako lijepo izvedenom projektu koji potvrđuje da jedna vizija, uz malo truda i unaprijed točno definiranim ciljevima, može rezultirati jedinstvenim finalnim proizvodom koji se ističe u konkurenciji. 

 

Kada bi svi vlasnici smještajnih objekata, i oni koji to žele tek postati pratili primjer vile Sound of Silence i stavili ugodu gosta u fokus pri projektiranju objekta, gosti bi vremenom prepoznali trud i nagradili vlasnike ponovnim dolaskom u smještaj te razvili sjajne dugoročne prijateljske odnose diljem svijeta. 

 

Sound_of_silence_Danilo_3 Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini

 

Ako tražite inspiraciju luksuznog smještaja, ne tražite na Pinterestu - My Luxoria turistička agencija iz Šibenika ima odličan izbor luksuznih vila na tržištu - od Istre, Dalmacije, preljepih naših otoka pa sve do Dubrovnika. Njihov vješt tim stručnjaka sa lokalnim znanjem Vam može pomoći pri ostvarenju luksuznog i opuštajućeg odmora iz snova ili Vas čak potaknuti da krenete u projekt vlastitog projektiranja ville za odmor putem platforme obiteljskismještaj.hr.


gzd Sound of Silence – kuća za beskrajno uživanje u tišini