tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

10 godina s Vama!


Projekt vila Tuškanac

Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

Autor: Doris Dugić

21. 02. 2022. 943
Vila_Tuskanac-_Art-Visum Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

U povijesnom zagrebačkom naselju Tuškanac, koji je okružen zelenilom i proglašen ”plućima grada Zagreba”, smještena je prekrasna vila u stilu moderne hrvatske renesansne arhitekture. 


Investitor je odlučio graditi obiteljsku kuću za sebe, pa je tako nekadašnji stari objekt na Tuškancu, u cijelosti rušen iz temelja i pretvoren u modernu novogradnju. 

 

Fasada_prije_obnove Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

 

Gradnja vile je trajala više od 2 godine zbog statike, pilota i AB radova. Samo fasaderski radovi su trajali od 2019. do 2020. godine uz jedan zimski prekid.

 

Sadašnja vila datira iz 2018. godine, a za izradu fasaderskih radova, zaslužna je tvrtka Art-Visum, koja je objekt na Tuškancu pretvorila u fascinantnu vilu, obloženu jedinstvenom fasadom.

 

Stil vile na Tuškancu pripada modernoj hrvatskoj renesansnoj arhitekturi, prema zamisli i željama investitora.  

 

Vila_Tuskanac-_fasada_Art-_Visum Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

 

Art-Visum izvodi radove sa efektnim, pouzdanim i tradicionalnim materijalima proizvođača STO, koje pružaju širok spektar, a modernoj arhitekturi daju poseban šarm.  

 

Vila je obložena kompozitnim sustavom za toplinsku izolaciju - StoTherm Vario etics sustavom, koji je  rađen od stiropora debljine 15cm, s bijelim StoLevell Uni ljepilom i sve je pričvršćeno sa Ejot tiplom H1Eco. Cijela fasada je strukturirana sa završnodekorativnom žbukom zrno veličine 2mm i prefarbano StoColor lotusan G bojom koja je otporna na prljavštine, samoperiva i samo čisteća boja.  

 

Vila_Tuskanac-_fasada Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

 

StoColor Lotusan G daje efekt lotusana poslije kiše ( znači ne upija vodu niti vlagu - HIDROFOBNA je), a sa dodatnim bojanjem fasade, gubi se trag pastoze i dolazi do izjedničavanja površine pa izgleda kao da je crtano na kompjuteru.

 

Na svaku tiplu ugrađena je eps rondela za smanjenje toplinskih mostova. Gornja štukatura od stiropornih blokova na atiki ugrađivana je iz 3 dijela, te prema projektu, radila se sakrivena diletacija. Srednja štukatura od stiropora je ugrađivana iz jednog djela. Prozorska štukatura StoDeco fasadni elementi sastoje se od prirodnog, mineralnog laganog granulata vulkanskog podrijetla: Verolith - lagano punilo koje postavlja nova mjerila. 

 

Art-Visum_-_izrada_fasade_na_vili_Tuskanac Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

 

Sve štukature su lijepljene sa posebnim ljepilom stoDeco coll, koje istog momenta zadrže štukaturni profil na atiki ( ca. 20kg ) bez da bi je gravitacija privlačila i bez pričvrsnica. Štuklaturni šerafi su skriveni u samu štukaturu i zatvoreni s posebnim verolitnim čepovima. Prozorske štukature rađene sa StoDeco ( verolith ) su zbog težine učvršćivane sa štukaturnim šerafima.

 

Na ETICS fasadi u granulaciji 2mm je izvedena organska fasada Stolit i nakon 3 dana je prefarbana sa bojom StoColor Lotusan G ( samoperiva i samo čisteća boja ), vertikalne konture su obložene sa duplim stiroporom te su izrezane i obrađene kanalure.  

 

Art-Visum_-_izrada_fasade_na_vili_Tuskanac-2 Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

 

Kanalure u završnici izgledaju glatke, dok ostala fasada 2mm. ( kontrast grubo-fino )- kazao nam je Danijel Tončić, ujedno vlasnik tvrtke Art-Visum-a, koji je detaljno opisao cjelokupni proces izrade fasade.

 

Jedinstvena vila na Tuškancu ima više od 800 kvadrata stambene površine, a dvorište sa travnatom površinom, prostire se preko 1100 kvadrata. Vila je napravljena sukladno zahtjevima investitora i sastoji se od 1. kata i potkrovlja. 

 

Art-Visum_-_izrada_fasade_na_vili_Tuskanac-1 Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

 

Autentična estetska ljepota vile, ogleda se u specifičnoj fasadi i samoj kvaliteti izrade, gdje se pazilo na svaki centimetar i svaki detalj, na način da se uvelike razlikuju od drugih, što je u konačnici temelj rada ove tvrtke, koja se prvenstveno očituje u izradi posebnih- netipičnih fasada. 

 

Izrada_fasade Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

 

Zahvaljujući njihovom dugogodišnjem iskustvu rada iza kojeg stoji mnogo zadivljujućih i impresivnih referentnih objekata, ova tvrtka pruža jedinstvenu kvalitetu proizvoda i usluga koje daju posebnu dimenziju. 

 

Vila_Tuskanac-_srednji-vijenac Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

 

Inače, Art- Visum je formalno mlada tvrtka, koja je osnovana nakon višegodišnjeg poslovnog iskustva na području Hrvatske i Njemačke, a vođeni su željom da na hrvatsko područje prenesu postulate njemačkog pristupa poslu, koje primarno karakteriziraju:

 

  •  visoka razina kvalitete
  •  točnost
  •  odgovornost
  •  profesionalnost i disciplina 

 

atika Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

 

Primarna djelatnost je, gradnja stambenih i nestambenih objekata, a osim što su specijalizirani za soboslikarske radove i izradu netipičnih fasada na kojima nikada nisu isti detalji, posjeduju i specijalizirani WEB SHOP ZA GRAĐENJE te su jedini distributeri profesionalnog NEKONVENCIONALNOG alata u Hrvatskoj. 

 

Prednja-stana Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete

 

Cilj tvrtke je svakom investitoru pružiti najviši stupanj kvalitete i usluge izvedenih radova, pa je tako i investitor za izradu fasade na vili Tuškanac, ciljano odabrao kvalitetne izvođače.

Ostali sudionici na projektu

Arh.  Hrvoje Lovošević  dipl.ing., Studio L  d.o.o. za projektiranje i inženjering 

Forma Plavo

Okruglan gradnja

 

Art- Visum Vam stoji na raspolaganju za sve upite, savjetovanje i daljnji angažman, a možete ga zapratiti na WEB stranici, Facebook, Instagram profilu te kontaktirati na broj: 095 3322 111.


gzd Netipična fasada koja pomiče granice kvalitete