tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Oaza na kraju Dugog otoka

11 godina s Vama!


Antico castelo opločnik- glavna zvijezda kampa

Oaza na kraju Dugog otoka

Autor: Andrijana Jurin, dipl.oec.

18. 07. 2022. 1527
naslovna_kamp_Kargita Oaza na kraju Dugog otoka
 FOTO by Ivan Čorić

Kamp Kargita destu godišnjicu uspješnog poslovanja zaokružio vrijednom investicijom.


U mirnom kutku Dugog otoka, na njegovom sjeverozapadnom rtu, smjestio se kamp Kargita.

 

Iako je riječ o jednom od najdužih jadranskih otoka, koji se prostire površinom od 124 km2, Kargita je tek jedan od ukupno tri kampa.

 

Kamp_Kargita_7 Oaza na kraju Dugog otoka

 

Unatoč brojnim zaprekama i nedaćama na koje nailaze investitori željni pokretanja novih turističkih priča na našim otocima, ovaj kamp je ipak ostvaren. Vlasnici kampa Kargita, Lidija i Dražen Mirković punih su 13 godina čekali sve potrebne dozvole i prilagodbe prostornih planova, kako bi konačno pokrenuli kamp u jednoj od najpoželjnijih otočkih uvala. Velika želja, upornost i iznimna tvrdoglavost gurali su ih naprijed prema realizaciji njihovog projekta.

 

Kamp_Kargita_29 Oaza na kraju Dugog otoka

 

Prije točno 10 godina po prvi put su otvorili vrata kampa i istog trena ostvarili sto postotnu popunjenost, što samo potvrđuje da su uz same vlasnike i kampisti jedva dočekali taj trenutak.

 

Razvoj kroz stalna ulaganja 

Turizam je grana koja zahtjeva iznimno mnogo planiranih ulaganja kroz osluškivanje želja korisnika, a ukupni doživljaj boravka u turističko – ugostiteljskom smještaju najvažniji je segment uspješnog poslovanja.

 

Kamp_Kargita_25 Oaza na kraju Dugog otoka

 

Kako bi se nastavila uspješno razvijati ova turistička priča vlasnici su odlučili investirati u uređenje puta. Romantični izgled zemljanog puta prethodno je kvarila gomila prašine i nečistoće, koja se uslijed korištenja stvarala. Valjalo je osmisliti kako istovremeno vizualno urediti površinu, koja će se uklopiti u mediteranski štih, a da bude izdržljiva i jednostavna za uklanjanje, ako se ukaže potreba za time.

 

Vanjski kampovi, iako naizgled potpuno prepušteni prirodi, kriju pod zemljom većinu svih potrebnih instalacija za ugodnost i komfor korištenja. Dođe li do potrebe za promjenom cijevi ili unutarnjih instalacija, podna površina se mora odmicati kako bi se izveli potrebni instalaterski radovi.

 

Kamp_Kargita_10 Oaza na kraju Dugog otoka

 

-Kako nismo htjeli betonirati ni asfaltirati, a htjeli smo izraditi čvrstu podlogu, koja neće utjecati na sam vizual kampa, odabrali smo opločnike antico-castelo tvrtke Semmelrock. Tako smo ujedno dobili čvrstu podlogu za prometovanje automobilima i vozilima koja pristižu u kamp te pješačku zonu koja omogućuje bolje higijenske uvjete.

 

Kamp_Kargita_28 Oaza na kraju Dugog otoka

 

Da bi se poigrali s površinama dinamiku smo postigli postavljanjem ornamenata na pojedinim mjestima. Za izvedbu ornamenata ruža vjetrova, sidro, kompas, kormilo i sunce, korišteni su castelo-antico otučeni opločnici ali u drugim nijansama.

 

rua_vjetrova Oaza na kraju Dugog otoka

 

Kamp_Kargita_23 Oaza na kraju Dugog otoka

 

 

Gosti su jako ugodno iznenađeni novim izgledom kampa.- objasnio je vlasnik kampa Dražen Mirković.

 

Kamp_Kargita_14 Oaza na kraju Dugog otoka

Dražen Mirković, vlasnik kampa Kargita 

 

Nastojeći što je moguće više uskladiti prostor sa prijašnjim stanjem. Stabla zatečena prije otvaranja kampa bila su sporog rasta, pa su ih odlučili zamijeniti vrstama poput muške murve, melije, eukaliptusa, maslina, trešnje, jabuke, breskve.

 

Gotovo sve kamperske parcele sada su smještene u hladovini, a kako bi to postigli posađeno je više od 300 novih stabala, cvijeća i voća te oko kilometar živice. Tehnička voda kroz bio pročistač se koristi za navodnjavanje stabala i žbunja.

 

Kamp_Kargita_28 Oaza na kraju Dugog otoka

 

Vrhunska gastronomska ponuda dodatno ih pozicionira na tržištu

 

Gastronomska ponuda, trgovina, kamp i ribarstvo četiri su djelatnosti spojene u obrt Kargita, koje čine cjelinu. Nadopunjujući se, međusobno tvore kompletnu ponudu, ostavljajući gosta i posjetitelja pod dojmom neočekivanih iznenađenja.

 

Kamp_Kargita_3 Oaza na kraju Dugog otoka 

Pristupni ulaz, širina puta, blizina mora i svjetski poznatog pogleda dodatno će vas iznenaditi ponudom gastronomskih delicija, različitih ribljih jela upotpunjenih nevjerojatnim kombinacijama poriluka, biži, batata uz vegetarijanski meni koji upravo pripremaju za svoje goste. Kažu, vode se idejom da pristupaju poslu potpuno drugačije od drugih, čak nastojeći mijenjati svoju ponudu onda kad vide da ih se kopira. Osim ugostiteljstva u ponudi kampa je i trgovina, dječje igralište, košarkaško i odbojkaško igralište te boćalište.

 

Samo 300tinjak metara podalje, nalazi se jedna od najvećih atrakcija Dugog otoka ujedno i najveći svjetionik na čitavom Jadranu. Iz kampa Kargita gledate u prostranstvo mora i svjetionik, čije su fotografije zastupljene u medijima diljem svijeta. U kampu će smještaj naći kamperi, automobili i druga vozila. Ostatak prostora nastanjuju šatori te se čitav prostor prostire na ukupno 1900 m2.

 

 


gzd Oaza na kraju Dugog otoka