tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Rušenje postojeće kuće i izgradnja nove

11 godina s Vama!

Rušenje postojeće kuće i izgradnja nove

Rušenje postojeće kuće i izgradnja nove
MARUL PROJEKT j.d.o.o.
Odgovor na pitanje čitatelja: MARUL PROJEKT j.d.o.o.

Pitanje čitatelja gzd portala:
Što je potrebno od dokumentacija ukoliko želimo srušiti kuću i na tom istom mjestu sagraditi novu? Kuća je jako stara i ima samo struju. Nije podobna za život. Kolika bi bila otprilike cijena potrebne dokumentacije?




Odgovor MARUL PROJEKT j.d.o.o.:
Potrebno je izraditi glavni projekt i ishoditi građevinsku dozvolu kao za novu kuću. Razlika je u tome da se kod plaćanja komunalnog i vodnog doprinosa obujam postojeće stare kuće odbija od obujma novoprojektirane kuće, s napomenom da stara kuća treba imati nekakav dokaz da je postojeća u smislu Zakona o gradnji (ako je građena prije 1968.g. onda Uporabna dozvola za građevine izgrađene do 15.02.1968., ako je građena nakon onda Rješenje o izvedenom stanju, odnosno da je legalizirana).

Glavni projekt koji je potrebno izraditi za ishođenje građevinske dozvole za obiteljsku kuću se sastoji najmanje  od arhitektonskog projekta, projekta konstrukcije, projekta vodovoda i odvodnje, projekta elektroinstalacija i geodetskog projekta. Cijena navedene dokumentacije (osim geodetskog projekta kojemu je cijena više-manje fiksna) ovisi o veličini kuće i odabiru glavnog projektanta (u većini slučajeva ovlaštenog arhitekta).


MARUL PROJEKT j.d.o.o.
Arhitektonske djelatnosti
Poljski prilaz 7, Zadar
mob: +385 098 877 330