tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Ravni krov kao terasa na višestambenoj zgradi

11 godina s Vama!

Ravni krov kao terasa na višestambenoj zgradi

plans Ravni krov kao terasa na višestambenoj zgradi
arhitektonski ured PROSTOR & JA
Odgovor na pitanje čitatelja: arhitektonski ured PROSTOR & JA

Pitanje čitatelja gzd portala:
prostorja Ravni krov kao terasa na višestambenoj zgradi
Poštovani, imali smo namjeru kupiti stan ali je zgrada još u izgradnji. Stan ima izlaz na ravan krov. Služio bi kao terasa. E sada nam je investor rekao da postoji problem jer pristup na taj ravan krov moraju imati svi stanari i da će morati cjepati taj stan i da nezna sta sad. Nije mi jasno kako je arhitekt to mogao predvidjet. Drugi prilaz tom ravnom djelu krova ne postoji... osim iz tog stana. Postoji kakva mogućnost u prenamjenu u terasu ili sl.,? Investor kaže da bi s time prešao gabarite i veličinu.....




Odgovor arhitektonski ured PROSTOR & JA:

Iz Vašeg pitanja zaključujemo da je ravni krov o kome pričate projektom predviđen kao neprohodni ravni krov, kojeg biste Vi koristili kao terasu. Ukoliko je to zaista tako, taj ravni krov ne pripada Vama, ali isto tako pristup ravnom krovu nije nešto što bi ostali stanari koristili svakodnevno, već u slučaju nužde – nužnih popravaka i slično.

Što se prenamjene u terasu tiče, koja bi onda bila pripadak stanu a ne zajednički dio, naš savjet bi bio da odete na sastanak s kolegom arhitektom koji je izradio projekt, s obzirom da je upućen u tematiku, mogućnost izrade izmjena i dopuna projekta ovisi o puno faktora – prostorni plan, pravilnici i zakoni koji su u međuvremenu doneseni te projekt sam po sebi, tako da će Vam kolega vjerojatno dati najbolji odgovor.

  

https://www.prostor-i-ja.hr/