tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Savjeti o ugradnji sustava grijanja i hlađenja

11 godina s Vama!

Savjeti o ugradnji sustava grijanja i hlađenja

plans Savjeti o ugradnji sustava grijanja i hlađenja
Babić d.o.o.
Odgovor na pitanje čitatelja: Babić d.o.o.

Pitanje čitatelja gzd portala:
logo-babic Savjeti o ugradnji sustava grijanja i hlađenja
U procesu smo kupovine terena za obiteljsku kuću. Htjeli bismo se unaprijed informirati o ugradnji sustava grijanja i hlađenja.




Odgovor Babić d.o.o.:

Sustav  grijanja i hlađenja za obiteljsku kuću širok je pojam. Možete riješiti neko klasično grijanje (radijator,kotao) i hlađenje preko split sustava (klima) što je ujedno u najjeftinije rješenje.

 

Opcije su brojne i treba razlikovat sisteme za predaju  energije (radijator,podno grijanje,ventilokonvektori itd) , vrstu goriva (struja,lože ulje,plin,biomasa i sl) , te tip energane (el.kotao,toplinska pumpa, kotao,pelet,drvo itd). Znaci , nekog klasičnog rješenja nema.

 

Naša preporuka i izbor broj 1 kod investitora je toplinska pumpa sa pripremom tople vode ,podno grijanje i hlađenje ventilokonvektorima. Cijena ovisi o kvadraturi objekta,izolaciji objekta , kvaliteti opreme , visini komfora korištenja i može varirati od 100.000,00 do preko 200.000,00 kn

 

Preporucam da procitate malo članke na Gradimo Zadar portalu, ovdje: https://www.gradimozadar.hr/kolumne, jer su te teme sve obrađene i možete dobiti širu sliku o svim sistemima ili navratite do nas pa cemo Vam probati pomoci.