tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Koja dokumentacija je potrebna za adaptaciju stare kuće građene prije 1968.?

11 godina s Vama!

Koja dokumentacija je potrebna za adaptaciju stare kuće građene prije 1968.?

Koja dokumentacija je potrebna za adaptaciju stare kuće građene prije 1968.?
Odgovor na pitanje čitatelja:

Pitanje čitatelja gzd portala:
Poštovani, kupila bih staru kuću za potpunu adaptaciju, građenu prije 15.2.1968. Vodi se kao gospodarska zgrada i ima dva vlasnika. Naknadno je dograđena mala prostorija u potkrovlju, što nije legalizirano. Ima vlasnički list, ali nema uporabnu dozvolu. Prodaje se preko agencije.
Moje pitanje je, da li se može prenamjeniti gospodarska zgrada u kuću i što mi je potrebno? Još me zanima mogu li dobiti uporabnu dozvolu? I što bi mi sve bilo potrebno za adaptaciju kuće? Da li je potrebna građevinska dozvola? Da li bi mi trebao arhitektonski projekt i što vi mislite koliki bi bili troškovi otprilike i da li se to isplati? Kuća je u Crikvenici.
Odgovor :

Za navedeni zahvat: prenamjenu i rekonstrukciju gospodarske u stambenu građevinu biti će potrebno angažirati ovlaštenog arhitekta, izraditi idejno rješenje i ishoditi posebne uvjete i nakon toga izraditi glavne projekte i ishoditi građevinsku dozvolu.

 

Ako je građevina građena prije 15. veljače 1968. godine, što se dokazuje Uvjerenjem od strane nadležnog ureda za katastar, potrebno je s Uvjerenjem ishoditi Uporabnu dozvou za zgrade građene prije 15. veljače 1968. godine. Uporabna dozvola nužna je kao preduvijet za rekonstrukciju zgrade kao i priznavanje komunalnog i vodnog doprinosa za zgradu.

 

Prije kretanja u projekt, bilo bi dobro da ovlašteni arhitekt i ovlašteni statičar pregledaju zgradu i daju ocjenu za mogućnost rekonstukcije, a na temelju projektnog zadatka kojeg zadaje investitor.

 

Trošak rekonstrukcije je moguće predvidjeti nakon pregleda stanja zgrade, izrade projektne dokumentacije i troškovnika.

 

Cigla arhitektura j.d.o.o.
Marijana Stilinovića 17, 10431 Sveta Nedelja
www.cigla-arhitektura.hr
iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
01 5534 557 / 095 528 6313