tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Koja dokumentacija je potrebna za adaptaciju stare kuće građene prije 1968.?

Koja dokumentacija je potrebna za adaptaciju stare kuće građene prije 1968.?

Koja dokumentacija je potrebna za adaptaciju stare kuće građene prije 1968.?
Odgovor na pitanje čitatelja:

Pitanje čitatelja gzd portala:
Poštovani, kupila bih staru kuću za potpunu adaptaciju, građenu prije 15.2.1968. Vodi se kao gospodarska zgrada i ima dva vlasnika. Naknadno je dograđena mala prostorija u potkrovlju, što nije legalizirano. Ima vlasnički list, ali nema uporabnu dozvolu. Prodaje se preko agencije.
Moje pitanje je, da li se može prenamjeniti gospodarska zgrada u kuću i što mi je potrebno? Još me zanima mogu li dobiti uporabnu dozvolu? I što bi mi sve bilo potrebno za adaptaciju kuće? Da li je potrebna građevinska dozvola? Da li bi mi trebao arhitektonski projekt i što vi mislite koliki bi bili troškovi otprilike i da li se to isplati? Kuća je u Crikvenici.
Odgovor :

Za navedeni zahvat: prenamjenu i rekonstrukciju gospodarske u stambenu građevinu biti će potrebno angažirati ovlaštenog arhitekta, izraditi idejno rješenje i ishoditi posebne uvjete i nakon toga izraditi glavne projekte i ishoditi građevinsku dozvolu.

 

Ako je građevina građena prije 15. veljače 1968. godine, što se dokazuje Uvjerenjem od strane nadležnog ureda za katastar, potrebno je s Uvjerenjem ishoditi Uporabnu dozvou za zgrade građene prije 15. veljače 1968. godine. Uporabna dozvola nužna je kao preduvijet za rekonstrukciju zgrade kao i priznavanje komunalnog i vodnog doprinosa za zgradu.

 

Prije kretanja u projekt, bilo bi dobro da ovlašteni arhitekt i ovlašteni statičar pregledaju zgradu i daju ocjenu za mogućnost rekonstukcije, a na temelju projektnog zadatka kojeg zadaje investitor.

 

Trošak rekonstrukcije je moguće predvidjeti nakon pregleda stanja zgrade, izrade projektne dokumentacije i troškovnika.

 

Cigla arhitektura j.d.o.o.
Marijana Stilinovića 17, 10431 Sveta Nedelja
www.cigla-arhitektura.hr
iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
01 5534 557 / 095 528 6313