tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Kako postići betonski izgled kuhinje?

11 godina s Vama!

Kako postići betonski izgled kuhinje?

Kako postići betonski izgled kuhinje?
Odgovor na pitanje čitatelja: TERRA SOL d.o.o.

Pitanje čitatelja gzd portala:
terra Kako postići betonski izgled kuhinje?
Želimo urediti apartman u mediteranskom stilu, te nas zanima s kojim materijalom bismo mogli urediti kuhinju da postignemo rustikalni izgled betona, tj. kuhinje kakva se nekad radila?
Odgovor TERRA SOL d.o.o.:

Odgovor na Vaš upit mogao bi biti proizvod naziva Béton décoratif. Riječ je o tankoslojnom betonu obojanom prirodnim pigmentima, koji se špatulom ili gladilicom nanosi na podlogu, a ukupne je debljine svega 2 mm. Može se primijeniti kao završna obloga za podove, zidove ali i za namještaj. Taj se materijal često koristi na području mediterana, od Portugala pa do Grčke.

Izvedba sa ovim materijalom je praktičnija u odnosu na klasično zidanje mortom ili izlijevanja betona u izrađeni kalup, jer kod njih izvedba traje duže a da biste završili, potrebno je i duže vrijeme sušenja materijala.

S obzirom da sa Béton décoratif možete obraditi kuhinjske elemente, zidove, ali i podove, to je materijal sa kojim možete postići 'čistoću i jednostavnost' prostora čemu se teži kod mediteranskog uređenja, budući da ne 'opterećujete' prostor mnoštvom različitih materijala.

Mogućnosti izvedbe sa 'Beton decoratif' su ogromne, a ovise o željenom efektu. Čak i da vam se ne svidi željeni efekt ponovno možete nanijeti još jedan tanki sloj, dok kod klasičnog zidanja to nije slučaj.

Béton décoratif možete nanositi na kuhinjske elemente zidane od porobetona ili izrađene od drvenih panela poput MDF-a. Jednako tako, njime možete obraditi i dijelove namještaja poput polica, radne ploče stola ili prozorskih klupčica, stepenica, tegli za cvijeće...

Ukoliko postignuti efekt nanesenog gletanog betona nije dovoljno rustikalan, dodatno ga možete još i patinirati kako biste postigli efekt 'istrošenih' površina.

Više informacija o ovom proizvodu možete potražiti na stranicama tvrtke Terra sol d.o.o. ili u njihovom izložbenom salonu u Zagrebu. www.terra-sol.hr