tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Što je sve potrebno kako bi se postojeća peć na lož ulje za centralno grijanje u obiteljskoj kući zamijenila peći na drva?

10 godina s Vama!

Što je sve potrebno kako bi se postojeća peć na lož ulje za centralno grijanje u obiteljskoj kući zamijenila peći na drva?

Što je sve potrebno kako bi se postojeća peć na lož ulje za centralno grijanje u obiteljskoj kući zamijenila peći na drva?
Centrometal
Odgovor na pitanje čitatelja: Centrometal

Pitanje čitatelja gzd portala:
logo Što je sve potrebno kako bi se postojeća peć na lož ulje za centralno grijanje u obiteljskoj kući zamijenila peći na drva?
Što je sve potrebno kako bi se postojeća peć na lož ulje za centralno grijanje u obiteljskoj kući zamijenila peći na drva? Koja snaga peći je potrebna za grijanje dvije etaže kuće od 300 kvadrata?
U kotlovnici zajedno s peći na lož ulje nalazi se i spremnik za lož ulje.
Odgovor Centrometal:

Za zamjenu postojećeg sa novim kotlom postoji više opcija, ali najbolja bi bila da se pozove ovlašteni monter koji će nakon analize postojećeg stanja predstaviti stranki moguća rješenja te napraviti troškovnik.

Načelno, ukoliko se mijenja postojeći uljni kotaosa kotlom na drva i ukoliko je uljni kotao zadovoljavao po pitanju snage, potrebno je nabaviti kotao na drva iste snage kakve je bio i postojeći uljni.

Ukoliko je postojeći zatvoreni sistem grijanja, kotao na drva mora imati ugrađenu termičku zaštitu te zaštitu povratnog voda kotla preko ručnog 4putnog miješajućeg ventila.

Kako bi se dobio veći komfor i smanjila potrošnja drva, uz kotlove na drvo je uvijek preporuka ugraditi akumulacijski spremnik minimalnog volumena 30 litara/kW snage kotla te zaštitu povratnog voda na 60°C (poput Esbe VTL ili LTC ventila).Centrometal d.o.o.
tel: +385   (0)  40  372 640
fax: 040/372-687
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.