tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Sve o garažnim vratima

11 godina s Vama!

Sve o garažnim vratima

Hörmann vrata
Foto:
Nekada prašnjavi zanemareni prostori danas opremljeni pravim izborom garažnih vrata postaju vaša omiljena mjesta.
Od zanemarenih prljavih prostora gdje se ostavljaju sve nepotrebne stvari, garaže su danas prerasle u organizirane prostore unutar kojih se osim dobro čuvanih vozila skrivaju i prave radionice, igraonice, pa čak i mjesta za druženje s prijateljima. Kako biste Vašu oazu pretvorili u još ugodnije mjesto potrebno je odabrati odgovarajuća garažna vrata.

• krilno podizna
• sekcijska
• rolo garažna vrata
• sekcijska bočno pomična vrata.

Česta greška kupaca garažnih vrata je da se vode samo izgledom i takvim izborom najčešće dobivaju ponude koje im se čine precijenjene ili pak zadovoljavajući estetske standarde zanemaruju kvalitetu vrata. Prije nego što odaberete vaša idealna garažna vrata potrebno je odrediti sljedeće parametre: koja je namjena garaže, lokacija, položaj garaže u odnosu na kuću i tip/vrsta vozila za koje je garaža namjenjena. Ukoliko niste u mogućnosti projektirati garažu prema vašim potrebama savjetujte se sa stručnjacima oko izbora garažnih vrata i na taj način prilagodite garažu svojim i potrebama svojeg vozila.

Podjela garažnih vrata
Osnovna podjela garažnih vrata je na izolirana i neizolirana te na vrata za privatne ili komercijalne korisnike.
Moderna gradnja danas sve više pažnje posvećuje izolaciji objekata u svrhu uštede energije ili smanjenja gubitka tolipne. Proizvodnja garažnih vrata prati te trendove. Posebnom izvedbom vodilica zvanom ThermoFrame Hörmann se ističe kao lider u tom području. Moderan plastični okvir, koji se montira zajedno sa okvirom vrata, osigurava toplinsku podjelu okvira i zida te time poboljšava već vrlo dobru toplinsku izolaciju vrata do 15%.

Važni su boja i dizajn
Budući da je većina garažnih vrata izrađena od čelika pažnju pri kupnji treba obratiti i na antikorozivnu zaštitu svih djelova vrata. 
Kod sekcijskih vrata paneli su izrađeni od vruće pocinčanog čelika i plastificirani u završnu obradu po RAL tonu ili nekom od imitacija drvenih i sličnih površina. Vrlo otporan premaz površine slojem otpornim na ogrebotine i UV-zračenja vratima omogućuje trajno lijep izgled. Duragrain površine dostupne kod Hörmann-a novitet su na tržištu. Bojom i detaljima 24 dekora djeluju vrlo prirodno. Unutarnja strana vrata je sivo bijela, kao RAL9002.

Plastični završeci vodilica
Podna površina garaže često je mokra od ulaska automobilom zimi ili po kišnom vremenu. Korozivno osjetljivi dio vrata također su i vodilice koje dotiču pod garaže. Izvrsno rješenje za taj problem Hörmann je ponudio u vidu plastičnih završetaka samih vodilica.

Pogoni za garažna vrata – BiSecure tehnologija
Osim pogona sa priključkom na struju postoje i pogoni sa akumulatorskom baterijom pa je moguće automatski podizati vrata i u objektima bez električne energije.
Visoku razinu sigurnosti nude svi Hörmann motori koji su opremljeni automatskim zaključavanjem koje djeluje mehanički te stoga funkcionira i kod nestanka struje. 
Nove tehnologije upravljanja vratima pružaju vam komfor da iz vlastitog doma možete saznati položaj vrata ili njima upravljati. Primjer za to je BiSecure tehnologija koju koristi Hörmann. Daljnske upravljače karakterizira dvosmjerna 128-bitna enkripcija kakva se primjenjuje za sigurnost internet bankarstva. Novo osmišljen postupak zaključavanja pruža sigurnost jer nitko ne može kopirati vaš radijski signal. Osim upravljanja vratima moguće je upravljati i rasvjetom, dvorišnim motorima i ostalim uređajima opremljenim BiSecure prijemnikom.

Redoviti servisi garažnih vrata
Unatoč garanciji od 5 do 10 godina ovisno o proizvođaču, potrebno je barem jednom u 3 godine napraviti servis vrata i motora. U principu motoru se pridaje manje pažnje nego vratima jer vrata podižu opruge a motor daje samo početnu inerciju. Osim što će vrata raditi bez problema servis doprinosi i sigurnosti vrata. Na redovnom godišnjem pregledu provjeravaju se svi sigurnosni elementi vrata, sajle, opruge. Hörmann sekcijska vrata imaju patentirano osiguranje od puknuća opruge. U slučaju puknuća opruge vrata se automatski zaustavljaju i vratno krilo ne može pasti.


KUĆNA VRATA ZA SVE GENERACIJE


Kvalitetna izvedba s najboljom toplinskom izolacijom
Osim što estetski prezentiraju vaš dom, kućna vrata su i funkcionalno najkorišteniji element u domu. Baš iz tog razloga kupci im posvećuju najveću pažnju pri odabiru. Kućna vrata nisu samo lijep ulaz u vaš dom, već zajedno sa garažnim vratima tvore elegantnu cjelinu. 
U Hörmannu postoje 2 tipa kućnih vrata, čelična Thermo Pro, ThermoPro Plus i aluminijska kućna vrata TopPrestige. Hormann se izdvaja i sa modelom vrata Carbon koja su posebno osmišljena za pasivne kuće.

Ujednačen izgled vrata izvana i iznutra
Ono što na prvi pogled zamjetimo kod vrata je njihov dizajn. Ujednačene ravne plohe bez umetnutog panela i okvira za panel izvedba su koja je primamljiva ali cjenovno skuplja kod većine proizvođača. 
Hörmann u svojoj ponudi izdvaja ThermoPro kućna vrata izrađena od jedne plohe po vrlo prihvatljivim cijenama. Osim oku ugodne izvedbe ova vrata se odlikuju i drugim važnim karakteristikama kao što su stabilnost i čvrstoča krila. Unutarnja površina vrata svojim izgledom je poput sobnih vrata te se tako savršeno uklapa u svaki interijer.

Izvrsna toplinska izolacija
Danas je iznimno važna ušteda energije. Zahvaljujući PU ispunjenom vratnom krilu debljine 46mm ili 65mm vrata pružaju vrhunsku toplinsku izolaciju. U vrijednosti od 0,8Wm²K do 1,2Wm²K . Osim što su toplinski izolirana ThermoPro vrata su nepropusna na nalete vjetra do 117km/h.

Protuprovalno zaključavanje
Budući da se obitelj u svojem domu treba osjećati najsigurnije, ulazna kućna vrata bi trebala biti opremljena sigurnosnim bravama. Osim brava drugi sigurnosni element vrata su i panti. Na strani gdje se nalaze panti vrata trebaju biti dodatno osigurana kako ih nebi bilo moguće podići. Optimano podešavanje vrata u svim smjerovima omogućavaju stabilni dvodjelni, trodimenzionalno podesivi i sa klinom osigurani panti.

E- otvaranje
Pomoću električne brave vrata možete otvarati električnim prekidačem u kući. Tijekom dana primjerice ručicu za blokadu možete postaviti tako da se vrata mogu otvarati izvana bez ključa.

Hörmann vrata vaš su najbolji izbor u kućanstvu, poslovnim prostorima i industriji. 
Hörmann Hrvatska d.o.o. mail@hormann, facebook / Hormann Hrvatska d.o.o.

Sve Hörmann proizvode možete nabaviti kod distributera Zadar vrata d.o.o. Petra Berislavića 3, tel: 023 / 300 - 713