tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Fiesta predstavljena na "Europskom tjednu održive energije"

11 godina s Vama!

Fiesta predstavljena na "Europskom tjednu održive energije"

Foto: http://eusew.eu
U okviru Europskog tjedna održive energije provodio se niz aktivnosti s ciljem izgradnje sigurne energetske budućnosti za Europu
EU projekt FIESTA - Families Intelligent Energy Saving Targeted Action predstavljen je 22. lipnja 2017. godine na Europskom tjednu održive energije koji se održao u Bruxellesu u periodu od 19. do 25. lipnja 2017. godine, a predstavila ga je Ana Bajlo iz UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, voditeljica Projekta za Grad Zadar.

Fiesta_utede_3 Fiesta predstavljena na "Europskom tjednu održive energije"

U okviru Europskog tjedna održive energije provodi se niz aktivnosti s ciljem izgradnje sigurne energetske budućnosti za Europu. On povezuje javna tijela, privatne tvrtke, nevladine organizacije i potrošače kako bi se promovirale inicijative za uštedu energije i krenulo prema obnovljivim izvorima energije za čistu, sigurnu i učinkovitu energiju. Pokrenula ga je 2006. godine Europska komisija, a organizira ga Izvršna agencija za mala i srednja poduzeća u uskoj suradnji s Glavnom upravom za energetiku Europske komisije.

energetski_tjedan_2 Fiesta predstavljena na "Europskom tjednu održive energije"

Europski tjedan održive energije uključuje aktivnosti kao što su održavanje energetskih dana diljem Europe, nagrade za projekte održive energije, umrežavanje i političku konferenciju, najznačajniju europsku konferenciju posvećenu pitanjima održive energetske politike. U okviru umrežavanja sudionici imaju mogućnost predstaviti projekte putem 5 vrsta interaktivnih aktivnosti: izložbeni prostor, prostor za umrežavanje, govornički kutak, sastanci jedan na jedan i ''SparkShow'' – rasprava u tipu igre gdje novinari postavljaju pitanja predstavniku projekta u obliku kviza.

energetski_tjedan_1 Fiesta predstavljena na "Europskom tjednu održive energije"

Tema ovogodišnjeg 12. Europskog tjedna održive energije bila je ''Čista energija za sve europljane'', a projekt FIESTA predstavljen je na govorničkom kutku u okviru umrežavanja.

Cilj Projekta je ušteda energije u kućanstvima s djecom promjenom njihova ponašanja na način da učinkovitije koriste sustave grijanja i hlađenja, kao i poticanje da koriste one energetski učinkovitije, a sufinancira se iz programa CIP Intelligent Energy – Europe (CIP IEE).
Publisher:
gradimozadar.hr