tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 KAKO STVORITI SAVRŠENU PRIVATNU OAZU U VLASTITOM DOMU?

11 godina s Vama!

KAKO STVORITI SAVRŠENU PRIVATNU OAZU U VLASTITOM DOMU?

Foto: Stairwell&Loft
Uređenje kupaonice u stambenoj vili na zagrebačkoj Šalati
Ponekad se uređenje kupaonice čini kao najmanje zahtjevan dio posla prilikom dizajniranja interijera. No takav nas stav može prevariti i zakomplicirati radove, a rješenje koje bi trebalo biti dugoročno, učiniti kratkoročnim što sasvim sigurno zadaje nepotrebne glavobolje. Kako bismo vam otkrili nekoliko dobrih trikova i dali pokoje pametno rješenje, izdvajamo primjer iz vlastitog projekta. Radi se o uređenju stana u stambenoj vili iz četrdesetih godina prošlog stoljeća na zagrebačkoj Šalati koji je vapio za rekonstrukcijom, no sada se posebno osvrćemo na temu – kupaonice.

Prije_Poslije2-02 KAKO STVORITI SAVRŠENU PRIVATNU OAZU U VLASTITOM DOMU?

Ne zaboravite na funkcionalnost, nije samo izgled bitan

Prilikom kompletne rekonstrukcije i dizajniranja interijera stana ili kuće vrlo je važno dobro isplanirati budući prostor, stručno razraditi tlocrte i razmotriti relevantne opcije koje će vam u budućnosti savršeno služiti te eliminirati potrebu za skorim ponovnim radovima i nabavkama. Detaljnom smo analizom individualnih potreba naše klijentice identificirali potrebu nove dodatne kupaonice što se u konačnici pokazalo vrlo praktičnim rješenjem.

MW5A0489_1 KAKO STVORITI SAVRŠENU PRIVATNU OAZU U VLASTITOM DOMU?

Budući da se radi o stanu s tri spavaće sobe, bilo je potrebno napraviti novu kupaonicu koja će biti u funkciji glavne bračne spavaonice dok druga kupaonica može služiti dječjoj i gostinjskoj sobi.

Novu glavnu kupaonicu veličine 6 metara kvadratnih dobili smo rušenjem zidova i prenamjenom prostora nekadašnjeg toaleta koji je funkcionirao samostalno, spajanjem malog spremišta i konačnim pripajanjem malene zatvorene logge. Pripojili smo je bračnoj spavaonici i opremili prostranom kadom, toaletom s uredbenim vodokotlićem i velikim kupaonskim ormarićem s umivaonikom.

Detalji su ponekad od presudne važnosti

MW5A0472 KAKO STVORITI SAVRŠENU PRIVATNU OAZU U VLASTITOM DOMU?

Male stvari čine čuda, a kada su one detaljno promišljene i razrađene do savršenstva, rezultat je kupaonica koja postaje prava mala privatna oaza, mjesto za opuštanje i odmor nakon svih napornih ili stresnih radnih dana.

Crno-smeđi drveni kupaonski ormarić kupljen je u Ikei zajedno s bijelim keramičkim umivaonikom i starinskom pozlaćenom slavinom. No originalne ručice na ladicama zamijenjene su starinskim keramičkim koje je vlasnica stana kupila na buvljaku u Berlinu. Taj vrlo važan detalj ima posebnu vrijednost za mladu direktoricu marketinga poznate zagrebačke tvrtke, jer je podsjeća na jedno od njenih mnogobrojnih putovanja koje budi uspomene.

Važno je gdje i zašto kupujemo materijale za rad i namještaj

Sigurno već znate da pametnim ulaganjem zapravo štedite. Tako je vrlo važno precizno odmjeriti što vam je najvažnije i na koji ćete način utrošiti raspoloživi budžet za uređenje.

U ovome slučaju postavljene su bijele metro pločice na zidove dok je pod obložen skupocjenim bijelim Villeroy&Boch keramičkim pločicama koje će sasvim sigurno dugo i vjerno služiti svojim stanarima. Naglašeni crni dijagonalni detalji vizualno postižu dojam prostranosti.

MW5A0500 KAKO STVORITI SAVRŠENU PRIVATNU OAZU U VLASTITOM DOMU?

Ormarić za kozmetiku iznad umivaonika skriven je od pogleda velikim zaokretnim zrcalom u starinskom pozlaćenom okviru koji je izrađen po mjeri u stolarskoj radionici kako bi se savršeno uklopio i postigao maksimalnu učinkovitost.

Kupaonica je rasterećena nepotrebnih sitnica kako bi djelovala prostrano i čisto, a od ukrasnih detalja korišteni su samo crno-bijeli okviri s fotografijama i skulptura konja kojeg je vlasnica kupila u trgovini Sia.

Nekoliko praktičnih savjeta:
  • Dijagonalno keramičko opločenje podova vizualno povećava male prostore
  • U prostorijama povećanog isparavanja (kupaonica, kuhinja, toalet) koristi se periva boja za zidove i strop
  • Popločavanja donje trećine zidova umjesto pune visine čini uštedu na keramičkim pločicama i daje toplinu prostorima poput kupaonice i toaleta
  • Promjena detalja kao što su ručice na industrijskim elementima daje osobnost prostoru
  • Radi intime prostora kupaonice prozorsko staklo moguće je zamijeniti pjeskarenim (povoljnija opcija je lijepljenje mat disperzivne folije preko postojećeg stakla)
  • Kako bi neuredni kozmetički preparati ostali nadohvat ruke, a opet bili skriveni od pogleda, njihovo je idealno mjesto u plitkom ormariću iznad umivaonika zatvorenim ogledalom.
Želite li ipak dizajn interijera svoga stana, kuće ili ureda prepustiti u stručne ruke, slobodno nas kontaktirajte!

Izvor: Stairwell&Loft
Publisher:
gradimozadar.hr