tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja

11 godina s Vama!

Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja

Patrik Schumacher, direktor ZahaHadidArchitects,
predsjedat će ceremonijom dodjele nagrada sedmog izdanja međunarodnog dizajnerskog natjecanja jumpthegap u organizaciji tvrtke Roca
Barcelona - 17. listopada je datum odabran za održavanje svečanosti dodjele nagrada sedmog izdanja međunarodnog dizajnerskog natjecanja jumpthegap, događaja koji će se održati u DissenyHubu Barcelona (DHB) i na kojem će se objaviti tri pobjednika koje će odabrati žiri među 12 finalista.

Josep_Congost_lan_irija_i_direktor_Roca_Centra_za_dizajn_i_inovacije_Custom Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
Josep Congost, član žirija i direktor Roca Centra za dizajn i inovacije

U organizaciji tvrtke Roca, koja u Hrvatskoj od 2006. godine djeluje kroz tvrtku Inker Zaprešić, i Centar za dizajn Barcelona (BCD Barcelona Centro de Diseño), natjecanje će doživjeti svoje specijalno izdanje koje se podudara s 100. rođendanom Roce. U ovom izdanju jumpthegap je potvrdio svoj međunarodni karakter s više od 600 prijavljenih projekata iz 134 zemlje, među kojima se Argentina, Brazil, Kina, Australija, Rusija, Pakistan, Egipat, Indija i Španjolska ističu kao zemlje s većim brojem natjecatelja. 

Žiri koji je razmatrao pristigle radove u "profesionalnoj" i "studentskoj" kategoriji čine Patrik Schumacher, direktor ZahaHadidArchitects i predsjednik žirija; JosepCongost (Španjolska), direktor za dizajn i inovacije u Roci; Vladimir Pirojkov (Rusija), dizajner, predsjednik Uprave Centra za prototipove visoke složenosti KINETICA; Benedetta Tagliabue (Italija), arhitektica, direktorica EMBT-a i zaklade EnricMiralles; Anjali Srinivasan (Indija), dizajnerica, direktorica ChoChoMaStudios; Isabel Roig (Španjolska), generalna direktorica BCD Centra za dizajn Barcelona; Valentin Vodev (Bugarska), dizajner, osnivač Studija Vodev; i Ma Yansong (Kina), glavni osnivač tvrtke MAD Architects. 

Odlukom ovih osam stručnjaka, projekti u finalu i njihovi autori su:

-Nagrada u profesionalnoj kategoriji:

Panacea-Mohammadreza Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•Panacea, Mohamadreza Shahmohammadi

Sanctuary_multisenzor Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•Sanctuary, Bodin Hon i Dilara Kan

savethewater_tank Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•Tank – save the water, Maya Prokhorova

wcircle Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•WCircle, Charbel El Tawil

-Nagrada u studentskoj kategoriji:

Flow-shower_sistem Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•Flow shower system / the experience of water, Zuzanna Wilk

light_hand_sterilizer Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•Lambda, Denis Lara Molina

OLAIA Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•Olaia, DiogoCunha i TiagoFesta

shower_tub_abdurrahma Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•Shower-Tub, Abdurrahman Suheylhan Onal

S druge strane, finaliste za posebnu nagradu Zaklade We Are Water odabrao je poseban žiri koji čine Xavier Torras (Španjolska), ravnatelj Zaklade We Are Water i predsjednik ovog žirija; Sophie Thomas (Ujedinjeno Kraljevstvo), direktorica i osnivačica agencije Thomas Mattews; i Henk WJ Ovink, posebni izaslanik za međunarodne vode u Kraljevini Nizozemskoj.

-Nagrada Zaklade We Are Water:

babylon_smart_toilet Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•Babilon, Caterina Elena ViannaIñiguez i Ferran Gesa Zaragoza

Biounit Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•BIOUNIT, AleksCicha i Charles Chambers

Delta Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•Delta, Michał Hondo i Kinga Grzybowska

Natasha_Jadhav Poznati finalisti 7. izdanja jumpthegap natjecanja
•Luxury with Sustainability, Natasha Jadhav

Patrik Schumacher, poznati arhitekt čija karijera u dizajnerskoj i arhitektonskoj tvrtki ZahaHadid traje više od 30 godina, gdje je kao direktor tvrtke postao prirodni nasljednik njezinog osnivača, iskoristit će priliku svečanosti dodjele nagrada da održi kratak „jumpthegap govor“ o svojoj viziji sadašnjeg okvira ovih disciplina i mogućnostima koje bi budućnost mogla ponuditi.

S ciljem širenja današnjih relevantnih sadržaja i znanja o dizajnu i arhitekturi, jumpthegap događanja okupljaju renomirane stručnjake i stručnjake iz obje discipline kako bi iznijeli svoju viziju o ključnim pitanjima unutar sektora. Ova događanja organizira isto tijelo kao i samo natjecanje, a održavaju se tijekom cijele godine u različitim gradovima kao što su Zagreb, Sofija, Bukurešt, Barcelona, Madrid ili Moskva.
Publisher:
gradimozadar.hr