tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Otvoreni radovi na prvoj zelenoj poslovnoj zoni

11 godina s Vama!

Otvoreni radovi na prvoj zelenoj poslovnoj zoni

Foto: HSZG
HSZG sudjelovao na otvorenju građevinskih radova u prvoj zelenoj poslovnoj zoni u Hrvatskoj - Meridian 16 Business Park
U tijeku trajanja Svjetskog tjedna Zelene gradnje, koji se održava od 25. rujna do 1. listopada 2017. godine, HSZG je 26. rujna 2017. godine, povodom obilježavanja istog, prisustvovao sa svojim predstavnicima otvorenju građevinskih radova prvog investitora u prvoj zelenoj poslovnoj zoni u Hrvatskoj - Meridian 16 Business Park.

Na otvorenju građevinskih radova u prvoj zelenoj poslovnoj zovi okupilo se 100injak sudionika kojima su se obratili i: Dr. Richard Teichmann, suvlasnik projekta razvoja poslovne zone Meridian 16, Kristijan Stipaničić, direktor prvog investitora - Fas Logistika d.o.o., Petra Škevin, predsjednica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Sonja Holocher-Ertl, direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu te Dražen Barišić, gradonačelnik.

meridian16132_Custom Otvoreni radovi na prvoj zelenoj poslovnoj zoni
Richard Teichmann, suvlasnik projekta razvoja poslovne zone Meridian 16

Umjesto tradicionalnog postavljanja kamena temeljca, Meridian 16 odlučio je simbolično posaditi drvo kojeg su zajedno posadili gradonačelnik Dražen Barišić, suvlasnik tvrtke Meridian 16 dr. Richard Teichmann i investitor Kristijan Stipaničić.

World Green Building Week je vodeći događaj globalnog pokreta zelene gradnje – kojeg organizira Svjetski Savjet za zelenu gradnju na čelu s mrežom od 74 nacionalnih Savjeta za zelenu gradnju i njihovih 27.000 tvrtki članica. Svrha Svjetskog tjedna zelene gradnje je podizanje svijesti o zelenim zgradama širom svijeta, naglašavajući kako su najučinkovitije sredstvo za postizanje niza ekoloških, društvenih i ekonomskih ciljeva, do rješavanja problema klimatskih promjena sa svrhom stvaranja održivih domova, poduzeća i zajednice - boljeg mjesta za ljude u kojem se igraju, žive i rade.

meridian16154_Custom Otvoreni radovi na prvoj zelenoj poslovnoj zoni
Petra Škevin, predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju

Tema ovogodišnjeg tjedna zelene gradnje je promoviranje net zero carbon zgrada u budućnosti.  Jeste li znali da zgrade doprinose klimatskim promjenama? One čine više od trećine svjetskih emisija stakleničkih plinova. Ali to se može promijeniti. Kada su zgrade net zero to znači da koriste čistu energiju, vrlo su učinkovite i ne troše energiju - pomažući nam da osvojimo borbu protiv klimatskih promjena. To ih čini herojima. Neka sve zgrade budu net zero do 2050. Zgrade mogu biti heroji u borbi protiv klimatskih promjena - kao i Vi. #OurHeroIsZero

„Iznimno je važno naglasiti da je sve veći broj kapitalnih nekretninskih projekata koji se certificiraju po međunarodnim standardima zelene gradnje u Hrvatskoj te ovim putem pozivam sve članove i prijatelje zelene gradnje da posjete u što većem broju sva događanja koja će biti organizirana u sklopu tjedna zelene gradnje. Također, pozivam Vas da u svakodnevnom korištenju zgrada implementirate principe zelene gradnje jer je to način za postizanje ekoloških, društvenih i ekonomskih ciljeva. Hrvatski savjet za zelenu gradnje bit će aktivna podrška arhitektima, inženjerima, investitorima i developerima te ostalim sudionicima iz javnog i privatnog sektora u svim fazama razvoja nzEB zgrada koje će uskoro biti obvezne u Hrvatskoj “ rekla je Petra Škevin, predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju i direktorica HPB nekretnina.
Publisher:
gradimozadar.hr