tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Oris Roca nagrada dodijeljena RCR arhitektima

11 godina s Vama!

Oris Roca nagrada dodijeljena RCR arhitektima

Foto: Damil Kalođera
Katalonski arhitektonski studio RCR primio je posebnu Oris Roca nagradu tijekom Dana Orisa 17 u Zagrebu
Tijekom 17.-ih po redu Dana Orisa tvrtka Roca, globalni lider u dizajniranju i proizvodnji proizvoda, dodijelila je katalonskom arhitektonskom studiju RCR posebnu Oris Roca nagradu.


Mladen_Kokoli_direktor_prodaje_i_marketinga_Eric_Hauck_delegat_i_ef_Predstavnitva_Vlade_Katalonije_u_Republici_Hrvatskoj_Maroje_Mrdulja_moderator_Dana_Orisa_Ramon_Villalta_Carme_Pigem Oris Roca nagrada dodijeljena RCR arhitektima
Mladen Kokolić, direktor prodaje i marketinga Roce dodijelio je nagradu arhitektima RCR studia

Za RCR studio i njegove članove Rafaela Arandu, Carme Pigem i Ramona Vilaltu ovo je još jedna važna nagrada nakon što su proglašeni dobitnicima nagrade Pritzker za 2017. godinu. Ovaj tim koji surađuje od 1988. godine kao RCR Arquitectes radio je na širokom rasponu tipova projekata, od knjižnica i vinarija do dizajna parkova, a mnogi od njih nalaze se u njihovoj domovini, regiji Katalonija u Španjolskoj.

"Prepoznali smo entuzijazam arhitekata RCR studija koji žele kreirati bolji okoliš za ljude u zajednici jer je nalik entuzijazmu osnivača tvrtke Roca prije 100 godina koji je stvorio tvrtku koja uvijek ulaže mnogo napora u kreiranje ugodnije svakodnevice milijuna ljudi širom svijeta kroz inovacije, nove materijale, dizajn i tehnologije u kupaonskim prostorima", rekao je Mladen Kokolić, direktor prodaje i marketinga koji je predstavljao tvrtku Roca tijekom dodijele nagrada.

Roca, prisutna u Hrvatskoj od 2006. godine putem tvrtke Inker Zaprešć, ima dugu povijest potpore talenata iz područja arhitekture i dizajna diljem svijeta kroz međunarodno dizajnersko natjecanje Jumpthegap i One Day Design Challenge događanja koja su u posljednje vrijeme pobudila interes mladih arhitekata i dizajnera i u Hrvatskoj.

Roca surađuje s najboljim arhitektima i dizajnerima u svijetu, kako u području dizajna kolekcija svojih proizvoda (sanitarije, namještaj i slavine), tako i u području dizajna Galerija Roca (poput Galerije Roca u Londonu koju je dizajnirala Zaha Hadid).

Dinko_Perai_i_Maroje_Mrdulja_moderatori_Dana_Orisa_17_Custom Oris Roca nagrada dodijeljena RCR arhitektima

Povijest tvrtke Roca započela je prije 100 godina upravo u Kataloniji, malom gradu Gavá u blizini Barcelone. Danas je Roca, iako i dalje obiteljska tvrtka s obiteljskim vrijednostima, najveći proizvođač kupaonskih proizvoda širom svijeta, prisutna sa svojih 78 tvornica na više od 170 tržišta na svim kontinentima.
Publisher:
gradimozadar.hr