tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Predstavljen Level's - alat za održivo izvješćivanje o učinkovitosti zgrada

11 godina s Vama!

Predstavljen Level

Foto: HSZG
Stručna radionica: "A Common European Language for Sustainable Building Assessment" – ‘Level(s)’ Framework
Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizirao je stručnu radionicu na temu novog EU alata za održivo izvješćivanje o učinkovitosti zgrada – Level's. Stručna radionica pod nazivom "A Common European Language for Sustainable Building Assessment" održala se u 9. studenog 2017. godine u suradnji sa jednom od tvrtki članica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Sika Croatia d.o.o.

Radionica je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te su gospođe Karmen Domitrović Matasić i Slavica Radić Vuković ispred ministarstva pozdravile sve okupljene sudionike i održale prezentaciju na temu Održive gradnje – indikatori utjecaja građevine na održivi razvoj. Okupljene sudionike pozdravili su i održali kratki uvodni govor i gospođa Audrey Nugent iz Svjetskog savjeta za zelenu gradnju, gospođa Petra Škevin predsjednica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju te gospodin Zoran Iljadica, general manager tvrtke Sika Croatia d.o.o., koja je bila izvrstan domaćin radionice održane u novoizgrađenom Sika edukacijskom centru. Nakon uvodnih govora održano je pet iznimno zanimljivih i stručnih prezentacija.

Audrey Nugent je prezentirala rad Svjetskog savjeta na temu ‘Level(s)’-a, a gospođa Josefina Lindblom, predstavnica Europske komisije je kroz svoju prezentaciju detaljnije objasnila uporabu tog novog alata.

Gospođa Julija Škoro, prezentirala je rad i proizvode tvrtke Holcim Croatia d.o.o. na temu održivosti, a gospodin Zoran Iljadica, GM Sika Croatia d.o.o. je održao prezentaciju pod nazivom: “Sika and sustainability” u kojoj je prezentirao kako tvrtka svojim radom i proizvodima podržava održivost i cjeloživotni ciklus proizvoda.

U sklopu konferencije, održana su 3 iznimno zanimljiva i dinamična okrugla stola na kojima se razgovaralo o sljedećim temama: GHG Emissions, Lifecycle Costing, Resource Efficiency, Water Efficiency, Health & Comfort i tema Resilience. Moderatori okruglih stolova bili su Dean Smolar, Voditelj Sektora za energetiku i Voditelj Nacionalnog koordinacijskog tijela za energetsku učinkovitost, CEI, Ivan Kovačić, direktor tvrtke Aqua Special d.o.o. te Audrey Nugent, WorldGBC.

Radionica je bila iznimno uspješna i doneseni su važni zaključci vezani uz indikatore utjecaja građevine na održivi razvoj.
Publisher:
gradimozadar.hr