tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Papirli Kumuli i Lampuli  - dizajnerski lusteri

11 godina s Vama!

Papirli Kumuli i Lampuli  - dizajnerski lusteri

Foto: Dag Oršić
Kolekcija dizajnerskih lustera autorice Ksenije Jurinec
Ksenija Jurinec dizajnerica je interijera i magistra produkt dizajna, koja razvija samoinicirane projekte, radi za privatne investitore, velike i male tvrtke, a bavi se i edukacijom i zagovaranjem dizajna. Isprepliće područja dizajna od interijera, dizajna proizvoda, ambalaže, do grafičkog dizajna kroz cijeli proces od prvotne ideje do izvedbe, s ciljem podizanja kvalitete života i okruženja. Radovi su joj objavljivani, izlagani i nagrađivani u zemlji i inozemstvu, a dobitnica je i prestižne svjetske nagrade Red Dot.

Predstavljamo nekoliko dizajnerskih proizvoda iz kolekcije Ksenije Jurinec:

PAPIRLI – Kolekcija inspirativnih, romantičnih lustera, homogeni je spoj prirodnih organskih i čistih geometrijskih formi. Ugašen djeluje kao skulpturalni mobil u prostoru. Svoju puninu ljepote dobiva iluminacijom papira suptilne refleksije i difuzije svjetla koje mu ističu estetska i senzorska svojstva te ispunja prostor bogatim grafizmom sjena na stropu i zidovima. Uz igru, malo kreativnosti i tehničke spretnosti sami ćete sastaviti svog Papirlija. Papirli_03_-_Ksenija_Jurinec_Custom Papirli Kumuli i Lampuli  - dizajnerski lusteri

KUMULI – Nježno, oblačasto, stropno, viseće rasvjetno tijelo, asocijativnog naziva “Kumuli” od bijeloga platnenog sjenila otvorenog prema stropu stvara mekanu, disperzivnu direktno-indirektnu rasvjetu. Forma lustera ovješenog na tanke konope u stalnoj je mijeni nabora i forme, a visina i promjer sjenila podesivi su pritezanjem nabirne rubne trake. Svojom mekoćom izgleda i kvalitetom disperzije te mogućnošću regulacije intenziteta svjetlosti stvara paletu opuštajućih atmosfera. 
Kumuli_02_-_dizajn_Ksenija_Jurinec_-_Foto_Domagoj_Kuni_Custom Papirli Kumuli i Lampuli  - dizajnerski lusteri


LAMPULI – Lusteri i svjećnjak izrađeni ručno, starim postupcima kovanja i paljenja s mornarski vezanim konopom, odišu duhom tradicije. A jednostavna, čista forma daje im notu suvremenog. Idealni su izbor za ugodnu mediteransku atmosferu.
Lampuli_01_-_Ksenija_Jurinec_-_foto_Dag_Ori_Custom Papirli Kumuli i Lampuli  - dizajnerski lusteri
Publisher:
gradimozadar.hr