tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Međunarodna nagrada Subspace hostelu i One suite hotelu

11 godina s Vama!

Međunarodna nagrada Subspace hostelu i One suite hotelu

Hrvatski pobjednici International hospitality award, Subspace hostel i One suite hotel
Međunarodna nagrada za smještaj pripala zagrebačkom Subspace hostelu i dubrovačkom One suite hotelu
Međunarodna nagrada pod nazivom International hospitality award oznaka je visokog nivoa svih ugostiteljskih usluga sagledavajući proteklu godinu.

U konkurenciji smještajnih objekata iz 21 zemlje Europe, u izboru između 28 različitih kategorija, hrvatski su turistički objekti pobjedili u čak dvije kategorije. Riječ je o zaista jedinstvenom hostelu naziva Subspace koji je pobjedio u kategoriji za najbolji hostel, te One suite hotelu koji nosi nagradu za najbolji novootvoreni hotel!

Još jedan hrvatski hotel splitski Radisson blue bio je nominiran u dvije kategorije i to za najbolji spa i najbolji poslovni hotel, no ostao je bez nagrade.


Subspace - hostel u kojem će se ugodno osjećati i gosti s hotelskim očekivanjima

Subspace_hostel_6 Međunarodna nagrada Subspace hostelu i One suite hotelu

Kako i samo ime govori riječ je o zaista svemirskoj ideji i ujedno prvoj takvoj realizaciji u Europi. Sve je ovdje naslonjeno na temu svemira; od zidova, do kapsula pa čak i tuševa koji su nalik regeneracijskim komorama iz SF filmova.

Subspace_hostel_2 Međunarodna nagrada Subspace hostelu i One suite hotelu

Vlasnik hostela, Hrvoje Krlić osmislio je koncept odlučivši se na jedan inovativan a tada i hrabar iskorak, koji se u konačnici isplatio. Naime ovaj hostel danas, nakon malo više od godinu dana rada, ima jednu od najviših ocjena u konkurenciji hostela na portalu Booking.com.

Subspace_hostel_1 Međunarodna nagrada Subspace hostelu i One suite hotelu

Polazna ideja bila je napraviti inovativan koncept, nešto što će se razlikovati od ustaljene ponude grada Zagreba. Tako je nastao hostel čiji su kreveti zapravo mali intimni prostori u obliku kapsula koje pružaju intimu i sigurnost, a ručno oslikani zidovi na temu svemira pružaju upravo taj svemirski osjećaj, autor slika je akademski slikar i predsjednik HDLU-a Tomislav Buntak.

Subspace_hostel_5 Međunarodna nagrada Subspace hostelu i One suite hotelu

Privatnost hotelske sobe po cijeni hostelskog kreveta postignuta je tako što svaka kapsula ima ugrađenu ventilaciju, ogledalo, četiri nivoa rasvjete, sef i android monitor, osim toga njezina vatrootpornost zadovoljava i sigurnosne uvjete.


One suite hotel

One Suite Hotel, čiji je projekt radio ured 3LHD, nalazi se u Srebrenom, na pola puta od Dubrovnika do aerodroma u Čilipima. Mjesto je to susreta lokalnog stanovništva i nova žarišna točka Župe dubrovačke. Predstavlja dodatni sadržaj u zoni poslovne i gospodarske izgradnje dostupan svim stanovnicima a ne samo gostima hotela.

3LHD_165_One_Suite_Hotel_photo_by_Marko_Ercegovic_03_Custom Međunarodna nagrada Subspace hostelu i One suite hotelu
foto: Marko Ercegović

Osamnaest smještajnih jedinica raznolike strukture raspoređeno je na dvije etaže. Trgovački i ugostiteljski sadržaji u prizemlju uklopljeni su u ulazni prostor s recepcijom. Na krovu građevine je bazen s infinity preljevom okružen sunčalištem.

3LHD_165_One_Suite_Hotel_photo_by_Marko_Ercegovic_04_Custom Međunarodna nagrada Subspace hostelu i One suite hotelu
foto: Marko Ercegović

Hotel nudi iskustvo prilagođeno željama gostiju green&healthy životnog stila: teretanu, masažni bazen i poseban koncept gastronomske ponude u restoranu i baru "Lokal". Sva jela su od lokalnih namirnica, poslužuju se lokalna vina i kraft piva. U sklopu hotela nalazi se i punionica za električna vozila te suvremeni konferencijski prostor. 

3LHD_165_One_Suite_Hotel_photo_by_Marko_Ercegovic_127_Custom Međunarodna nagrada Subspace hostelu i One suite hotelu
foto: Marko Ercegović

Pri oblikovanju interijera birani su visokokvalitetni prirodni materijali - pročišćenih linija i svjetlijih tonova u smještajnim jedinicama, tamnijeg kolorita u javnim prostorima. U opremanju je ostvarena suradnja s Prostoriom, te veliki dio namještaja nosi hrvatski dizajnerski potpis. Autor vizualnog identiteta i dizajna signalizacijskog sustava je Orsat Franković (Flomaster). Dio uređenja interijera je i Art in One, koncept suradnje s istaknutim dubrovačkim umjetnicima. Prostori hotela svojevrsna su umjetnička galerija koja će afirmirati lokalnu umjetničku scenu eksponirajući umjetnike i njihovu kreativnu energiju. Autori izloženih umjetničkih radova su: Ivana Pegan Baće, Viktor Daldon, Tina Gverović, Marko Ercegović, Ivana Jelavić, Ana Opalić, Ana Požar Piplica, Luko Piplica, Ivana Dražić Selmani, Slaven Tolj i Ivona Vlašić.

3LHD_165_One_Suite_Hotel_photo_by_Marko_Ercegovic_18_Custom Međunarodna nagrada Subspace hostelu i One suite hotelu
foto: Marko Ercegović

Fasada je izvedena od žbuke s dodatkom staklenog granulata koji daje blago svjetlucavi/srebrni efekt. Projekt krajobraznog uređenja, koji je osmislila Ines Hrdalo, zasniva se na odabiru lokalnog bilja uz zadržavanje postojećih starih stabala maslina.

3LHD_165_One_Suite_Hotel_photo_by_Marko_Ercegovic_20_Custom Međunarodna nagrada Subspace hostelu i One suite hotelu
foto: Marko Ercegović
Publisher:
gradimozadar.hr