tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Četiri milijuna kuna više zaposlenicima Cemexa

11 godina s Vama!

Četiri milijuna kuna više zaposlenicima Cemexa

Foto: Cemex
Potpisan petnaesti Kolektivni ugovor u CEMEX-u
Nezavisni sindikat Dalmacijacementa i CEMEX Hrvatska potpisali su petnaesti po redu Kolektivni ugovor koji će se primjenjivati do kraja 2019. godine. Novim ugovorom osigurano je povećanje beneficija za zaposlenike u iznosu od oko 4 mil. kuna, od čega se glavnina odnosi na povećanje plaća koje će najviše osjetiti radnici u pogonima.

-Veseli nas potpisivanje novog Kolektivnog ugovora jer smo njime ne samo uspjeli napraviti značajniji iskorak u povećanju plaća za radnike, zadržati sve dosadašnje beneficije zaposlenicima već dogovoriti i neke nove. Suradnju s Poslodavcem nastavljamo kroz savjetovanje o novom pravilniku o plaćama-, kazao je Mladen Radić, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa.

Velimir Vilović, direktor CEMEX Hrvatske, nadodao je: -Uspješan dijalog s našim socijalnim partnerom jedan je od važnih elemenata održivosti našeg poslovanja i zato nam je suradnja sa Sindikatom od iznimne važnosti. Zajedno nastavljamo rad na podizanju svijesti o važnosti zaštite na radu što je naš prioritet, poticanju većeg broja obavljenih sistematskih pregleda ali i poticanju angažiranosti zaposlenika-.

Radnici će dobiti regres i božićnicu u visini od ukupno 2.500 kuna, kao i godišnji bonus čija će visina ovisiti o poslovnom rezultatu kompanije i osobnoj izvedbi pojedinca. Ovakav način nagrađivanja jedinstven je u Hrvatskoj te omogućuje svim zaposlenicima CEMEX-a da ravnopravno i izravno sudjeluju u ostvarivanju ciljeva i postizanju rezultata tvrtke, te budu dodatno nagrađeni za svoj doprinos.

Potpisani Kolektivni ugovor već je petnaesti u nizu koji je CEMEX potpisao sa svojim socijalnim partnerom. On sadrži beneficije poput dopunskog zdravstvenog osiguranja, jubilarnih nagrada, dara djeci, poklon bona (čiji iznos je ovim ugovorom povećan s 400 na 600 kuna), prijevoza za zaposlenike, naknade za novorođeno dijete u iznosu 4.000 kuna neto te druge financijske potpore.

Socijalni partneri su dogovorili da će se mogućnost povećanja mase budžeta osnovnih bruto plaća za iduću godinu razmotriti u prvom kvartalu 2019. godine, pri čemu će se u obzir uzeti relevantni čimbenici poslovanja (gospodarska kretanja, financijski rezultat kompanije).
Publisher:
gradimozadar.hr