gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 
avw Dans arhitekti i Jereb in Budja gostuju u Splitu
Dans arhitekti i Jereb in Budja gostuju u Splitu

Osma sezona ciklusa predavanja Hrvatske komore arhitekata suvremena arhitektura - inženjerski pristup održava se u Splitu
U Splitu će se u velikoj dvorani Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, na adresi Matice hrvatske 15, u petak, 20. travnja 2018. godine, s početkom u 17,00 sati održati predavanje renomiranih slovenskih arhitekata. Predavanje će držati DANS arhitekti i arhitektonski ured Jereb in Budja, oba iz Ljubljane.


DANS ARHITEKTI


DANS ARHITEKTE čine Rok Bogataj, Miha Dešman, Eva Fišer Berlot, Vlatka Ljubanović i Katarina Pirkmajer Dešman, koji partnerski surađuju od 2004. god.

Najiskusniji među njima – Miha Dešman – prije osnutka DANS-a djeluje zajedno s Katarinom Pirkmjaer Dešman u Arhitekturnom ateljeu Dešman, u kojem su kao suradnicu upoznali i kasniju partnericu Evu Fišer Berlot.

Dans_arhitekti_foto_Miran_Kambi Dans arhitekti i Jereb in Budja gostuju u Splitu
Biciklistički most - Bohinjska bistrica, DANS arhitekti, foto: Miran Kambič

Rok Bogataj, bivši suradnik međunarodne poznate i priznate ljubljanske umjetnice Marjetice Potrč, i Vlatka Ljubanović se pridružuju u samom početku stvaranja DANS-a.

Dobitnici su mnogih priznanja i nominacija za poznate nagrade u Sloveniji i inozemstvu. Između ostalih dobili su nagradu Architizer A+ (2016.), Prvu nacionalnu nagradu za naj-drvenu građevinu (biciklistički most preko Save u Bohinjskoj Bistrici – 2014.), nagradu Zlatni Svinčnik za kuću NMII (2013.), te nagradu European Prize for Urban Public Space (2012.) za uređenje obale Ljubljanice u Ljubljani. Nominirani su za razne druge nagrade, među ostalima i za Mies van der Rohe 2015. god.


JEREB IN BUDJA


JEREB IN BUDJA ARHITEKTE čine Rok Jereb, Blaž Budja i Nina Majoranc.

Rok Jereb i Blaž Budja osnovali su ured 2007. god. Fokusirani su na promišljenu i detaljiranu arhitekturu, naglašavajući odnos između konteksta, funkcionalnosti i klijenta. Pobijedili su na nizu natječaja – Sportska dvorana Stopiče u Novom Mestu, Ljubljanski željeznički kolodvor (kao koautori), revitalizaciji kanjona Kokre u Kranju, socijalno stanovanje u Ivančnoj Gorici i drugima.

4_9_11_stopice_2 Dans arhitekti i Jereb in Budja gostuju u Splitu
Sportska_dvorana_Stopie_2 Dans arhitekti i Jereb in Budja gostuju u Splitu
Sportska dvorana Stopiče, Jereb in Budja, foto: Blaž Budja

Sa Sportskom dvoranom Stopiče dobili su i glavnu nagradu Republike Slovenije – Plečnikovu medalju, 2012. god., koja je bila i nominirana za nagradu Mies van der Rohe 2013. god. Istu nagradu su dobili i za Centar za profesionalnu aktivnost INCE Mengeš kao i za Dom za majke u Ljubljani 2017. god.

Rok i Blaž redovito drže predavanja na različitim arhitektonskim događajima u Sloveniji i inozemstvu.

Ulaz na predavanje je slobodan, a prijaviti se možete ovdje
Publisher:
gradimozadar.hr