tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Povećanje i oplemenjivanje postojećih hotelskih kvaliteta

11 godina s Vama!

Povećanje i oplemenjivanje postojećih hotelskih kvaliteta

Foto: Agrob Buchtal GmbH
Uspješna kombinacija postojećih i novih wellness prostora u hotelu s četiri zvjezdice u Švicarskoj
Švicarska je poznata po gstronomskoj ponudi i hotelima visoke kategorije. Takav jedan primjer krije se u švicarskom mjestu Spiez smještenom uz prekrasno jezero Thun. Možete samo zamisliti privatni spa, finsku saunu sa himalajskom solju, bio saunu, parnu kupelj i pomislit ćete da ste pristigli u rajski vrt. Upravo odatle dolazi naziv hotela o kome je riječ!

Hotel_Eden_CH-Spiez_Motiv_1 Povećanje i oplemenjivanje postojećih hotelskih kvaliteta

Hotel Eden tradicionalno je zdanje utemeljeno još davne 1903. godine. Nakon kompletne rekonstrukcije 2006. ponovno se otvara, zatim 2010. dobiva i konferencijski centar sa garažom, da bi krajem 2017. bio transformiran u hotel za wellness i opuštanje. Ova se transformacija temeljila na opsežnom dizajnu interijera koji su razvili Jaeggi Arhitekti kombinirajući postojeći wellness sadržaj (uključujući unutarnji bazen s panoramskim pogledom) sa novim sadržajima. Za tu je svrhu ured J. Höhn s partnerima iz Thuna predložio dvoetažnu ekstenziju koja je pridružena postojećem unutarnjem bazenu.

Hotel_Eden_CH-Spiez_Motiv_7 Povećanje i oplemenjivanje postojećih hotelskih kvaliteta

Jaeggi Arhitekti, švicarski ured koji vode braća Beat i Rolf Jaeggi zaslužan je za dizajn interijera. Njihov je koncept jednostavan i razumljiv, a karakterizira ga odlična povezanost s obzirom na iskorištenost, strukturu, kao i unutarnju i vanjsku pojavnost. Jaegi su također smatrali redizajn wellness prostora veličine 650m2 hotela Eden Spiez uspješnim primjerom njihova razumijevanja izgradnje postojećeg objekta.

-Naša je zadaća bila povećati kvalitetu postojećeg prostora te poboljšati situaciju našim konstrukcijskim intervencijama-

Hotel_Eden_CH-Spiez_Motiv_2 Povećanje i oplemenjivanje postojećih hotelskih kvaliteta


Eden spa oslobođen je barijera te sada posjeduje prostor recepcije s lobyem, privatni spa za dvoje, finsku saunu sa himalajskom soli, kao i bio saunu. Parna kupelj plus poseban doživljaj tuširanja, kao i dvije sobe za tretmane te relaksirajuća soba zaokružili su priču. Pomoću staklenog lifta ili stepenica lako ćete stupiti na nižu etažu. Odatle imate direktan pristup unutarnjem bazenu s panoramskim pogledom, drugoj relaksirajućoj prostoriji, slanoj sobi ili vanjskoj slanoj kupelji.


Aspekt funkcionalnosti

Hotel_Eden_CH-Spiez_Motiv_3 Povećanje i oplemenjivanje postojećih hotelskih kvaliteta

U modernom spa hotela Eden, jednako je istaknut moderan ambijent i komforna funkcionalnost. Ne samo radi dizajnerske dosljednosti, već i radi ugođaja korisnika ali i sigurnosti, pločice iz serije Valley tvrtke Agrob Buchtal postavljene su po svim površinama.

–Zaštititi goste od moguće nesreće uzrokovane klizanjem bio je glavni prioritet u projektu-, naglašavaju Jaegi

Hotel_Eden_CH-Spiez_Motiv_4 Povećanje i oplemenjivanje postojećih hotelskih kvaliteta

-Još je važnije bilo dobaviti pločice formata 75*75 u željenoj protukliznoj kategoriji R11/B u okviru posebne proizvodnje za potrebe projekta-

Uniformirani dizajn podnih površina karakterističan je za kompletan wellness. Pločice dimenzija 75*75 u neutralnim tonovima proizvode potrebnu smirenost i prostranost istovremeno prenoseći jasan i minimalistički dojam.

Hotel_Eden_CH-Spiez_Motiv_6 Povećanje i oplemenjivanje postojećih hotelskih kvaliteta

Na taj se način stvara zanimljiv dijalog s fascinantnim krajolikom Spiezer Buchta ,jezera Thuner i bernskih planina. Arhitekti su na terasi također koristili pločice serije Valley, ali debljine dva cm, čime je osiguran homogen izgled i odgovarajuća robusnost.

Hotel_Eden_CH-Spiez_Motiv_5 Povećanje i oplemenjivanje postojećih hotelskih kvaliteta

Hotel_Eden_CH-Spiez_Motiv_9 Povećanje i oplemenjivanje postojećih hotelskih kvaliteta


Izvor: Agrob Buchtal GmbH

Publisher:
gradimozadar.hr