tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Konferencija - energetska učinkovitost u zgradarstvu

11 godina s Vama!

Konferencija - energetska učinkovitost u zgradarstvu

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organizira stručnu međunarodnu Konferenciju „Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“

Republika Hrvatska od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. predsjeda Srednjoeuropskom inicijativom - SEI (Central European Initiative - CEI).

 

U okviru predsjedanja, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organizira stručnu međunarodnu Konferenciju „Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“ koja će se održati 26. i 27. rujna 2018. godine u Hotelu Sheraton u Zagrebu. Konferencija je namijenjena predstavnicima međunarodnih tijela država članica CEI-a.

 

Konferencija okuplja ekspert govornike s područja SEI-a i one van SEI-a s istim ciljem :

  • predstavljanja zakonodavstva i strateških dokumenata o energetskoj učinkovitosti i energetskoj obnovi zgrada
  • dijeljenja iskustava u korištenju ESI fondova za financiranje energetske obnove zgrada i promicanje korištenja obnovljivih izvora energije
  • promicanja koncepta zgrada gotovo nulte energije (nZEB)
  • predstavljanja informacijskih sustava za praćenje i analizu potrošnje energije u zgradama javnog sektora, sustava za energetsko certificiranje zgrada i sustava za mjerenje i verifikaciju ušteda (SMIV)

 

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno a prijave na konferenciju moguće su do 5. rujna 2018. godine. Za sudjelovanje na Konferenciji „Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“ registrirajte se OVDJE. Po isteku roka za prijavu uspješni prijavitelji dobit će obavijest putem e-pošte. 

Za dodatna pitanja slobodno se obratite na adresu e-pošte ministarstva: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

U sklopu konferencije prvi otvoreni dijalog partnera

 

Kao prateći događaj konferencije 27. rujna će se održati i "Prvi otvoreni dijalog partnera"

 

Tema ovog pratećeg događaja je implementacija standarda zgrade gotovo nulte energije i nacionalne Dugoročne strategije energetske obnove zgrada do 2050. Cilj je zajedničkim dijalogom potaknuti uspješnu implementaciju standarda zgrada gotovo nulte energije te provedbu nacionalne dugoročne strategije energetske obnove zgrada. Dijalog će okupiti predstavnike državne uprave i jedinica lokalne samouprave, akademske zajednice i stručne javnosti, građevinskog i energetskog sektora te pratećih industrija.

 

Podsjetimo, primjena standarda zgrada gotovo nulte energije je od 1. siječnja 2019. obavezna za izgradnju i obnovu zgrada javne namjene, a za sve ostale nove zgrade od 1. siječnja 2021. godine. Uz to EU direktiva o energetskim svojstvima zgrada od države članica traži da izrađuju politike, postavljaju ciljeve i poduzimaju mjere za transformaciju postojećeg fonda zgrada u zgrade gotovo nulte energije do 2050. godine.

Publisher:
gradimozadar.hr