tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 BAU 2019. predstavlja se u XXL formatu

11 godina s Vama!

BAU 2019. predstavlja se u XXL formatu

Foto: BAU München
Vodeći svjetski sajam za arhitekturu, materijale i sustave 14.-19. siječnja 2019, Messe München, Njemačka

Sajam BAU predstavit će se u XXL formatu od 14. do 19. siječnja 2019. Zahvaljujući izgradnji novih izložbenih paviljona C5 i C6, izložbeni prostor Messe München, organizator sajma BAU, povećati će na oko 200.000 m2. Sajam BAU će zauzimati svih 18 izložbenih paviljona, te će biti veći nego ikad prije. Oko 2.200 izlagača iz 45 zemalja predstavit će arhitekturu, materijale i sustave za poslovnu i stambenu izgradnju, kao i za dizajn interijera novih i postojećih zgrada.

 

BAU17_Baumit BAU 2019. predstavlja se u XXL formatu

 

Veća međunarodna potražnja nego ikada prije!

 

Kad sajam BAU otvori svoja vrata 14. siječnja 2019., u 18 paviljona bit će rezerviran svaki dostupan kvadratni metar prostora; povećanjem prostora ostvarit će se rekordan broj izlagača. Budući da oko 40% izlagača dolazi iz inozemstva, to odgovara povećanju od šest posto u odnosu na 2017.! Glede posjetitelja, postoje svi izgledi za prekoračenjem brojke od 250.000.

 

Novo: Rasvjeta / inteligentna gradnja

 

Izložbeni segment „Rasvjeta / inteligentna gradnja” biti će novi dodatak u interdisciplinarnom portfelju sajma BAU. S gledišta Mirka Arenda, direktora sajma, integracija teme svjetlosti u sajam BAU logična je posljedica, naime koncepcija rasvjete igra sve važniju ulogu u ukupnoj koncepciji zgrade.

-U našem novom izložbenom dijelu kombiniramo temu rasvjete s temom automatizacije u zgradama. Bit je u usmjeravanju i kontroli svjetla, koncepcijama rasvjete, dnevnom svjetlu u odnosu na umjetno svjetlo. Osim toga, ovaj novi segment bit će poveznica na postojeće segmente kao što su „Fasadni sustavi”, „Vrata i prozori„ ili "Energetska tehnologija”.-

 

BAU17_Craftsmen_Camp BAU 2019. predstavlja se u XXL formatu

 

Nadalje, dva nova paviljona C5 i C6 će sadržavati nekoliko promjena u strukturi paviljona. Dosad smješten u paviljonu C2, izložbeni segment „Staklo” će preseliti u paviljon C3. BAU-IT, najveći europski prikaz softvera za gradnju premjestit će se iz paviljona C3 u novi paviljon C5. Novi izložbeni segment „Rasvjeta / inteligentna gradnja” bit će u paviljonu C2 i obuhvaćati sustave za zaštitu od sunca, upravljanje dnevnim svjetlom, svjetlosne trake / svjetlosne kupole, koncepcije umjetne rasvjete, automatizaciju u zgradama / kontrolu zgrada i dizala.

 

Novo: Digitalno selo

 

Još jedna nova značajka je digitalno selo u paviljonu C5. U skladu s motom „Povezujemo, maksimiziramo, nadahnjujemo”, ono po prvi put u povijesti povezuje digitalne inicijative u građevinskoj industriji s aktualnim zbivanjima u softverskoj industriji. Tu će odabrane start-up tvrtke predstaviti svoje proizvode i poslovne ideje. Najbolja digitalna ideja za budućnost gradnje biti će nagrađena.

 

Vrhunski prateći program

 

Osim izložbenog, sajam BAU 2019, baš kao i njegova prijašnja izdanja, osigurat će i vrhunski prateći program koji se sastoji od foruma i posebnih prezentacija, uključujući:

 

- (Besplatne) sajamske forume koji će ponuditi uzbudljiva predavanja o svim aspektima planiranja i arhitekture. Teme na tri foruma (C2, A4 i B0) će se mijenjati na dnevnoj bazi. One će pratiti ključne teme sajma BAU 2019 (procesi + arhitektura, dnevno + radno, sustavi + objekti, svjetlo + gradnja). Predavači su nezavisni stručnjaci iz cijelog svijeta, uključujući i poznata imena kao što je njemačka dizajnerica rasvjete Ulrike Brandi ili nizozemski arhitekti Nathalie de Vries i Kees Christiaanse. Sva predavanja će se simultano prevoditi s njemačkog na engleski.

 

BAU17_Glas_Trsch BAU 2019. predstavlja se u XXL formatu

 

- Posebne priredbe sajma BAU prvenstveno su usmjerene na projektante i inženjere. Teme su „Životni prostor u budućnosti”, „Održivost je novi standard”, „Smart Living” i „Smart WinDoor TripleS”. Pod potonjim naslovom, IFT Rosenheim će predstaviti primjenu inteligentnih komponenata, senzorskih pogona i sigurnosnih sustava, koristeći kućno i poslovno okruženje kao primjer. Težište je na jednostavnoj uporabi, ugradnji i tome kako se sigurno nositi sa zahtjevima, dokazima i sigurnosnim uređajima komponenti na električni pogon. Ostali partneri sajma BAU u sklopu posebnih priredbi su Fraunhofer Allianz Bau, Njemačka udruga za održivu gradnju [DGNB Deutsche Gesellschaft fur Nachhaltiges Bauen] i Njemačka udruga za gerontologiju [GGT Deutsche Gesellschaft fur Gerontotechnik].

 

BAU17_Hall_A3 BAU 2019. predstavlja se u XXL formatu

 

- U sklopu novog „Susreta obrtnika” u paviljonu C6 održat će se stručni okrugli stolovi (za "redovite posjetitelje") uz sudjelovanje kvalificiranih obrtnika i arhitekata. U popodnevnim satima, posjetitelji obrtnici mogu posjetiti predavanja o kontroverznim temama u industriji na „Tradesmen Meet Forum”-u. BAU organizira ovaj program predavanja u suradnji s Konradin Medien GmbH.

 

BAU17_Velux BAU 2019. predstavlja se u XXL formatu

- Nacionalni tim njemačkih profesionalnih graditelja podići će svoj kamp za obuku na sajmu BAU po četvrti put. U istočnom ulazu, najbolji njemački obrtnici će se pripremati za profesionalno svjetsko prvenstvo „WorldSkills 2019” koje će se održati u Kazanu u Rusiji u kolovozu 2019.

 

- U sklopu sajma BAU 2019, opet će biti podijeljene brojne nagrade, uključujući Bauwelt, Nagradu DETAIL, Nagradu AIT za inovacije i BAKA nagradu za inovacije.

 

Ciljne grupe

 

BAU17_Hall_C2_Forum BAU 2019. predstavlja se u XXL formatu

Sajam BAU je namijenjen svima onima koji su uključeni u projektiranje i gradnju. Najveći dio posjetitelja i dalje dolazi iz graditeljskih djelatnosti i djelatnosti opremanja zgrada (37%).

 

Djelatnosti proizvodnje građevinskog materijala/ostale stručne djelatnosti uvijek su snažno zastupljene (30%).

 

BAU17_Metabo BAU 2019. predstavlja se u XXL formatu

 

Skupina planera, arhitekata i građevinskih inženjera naglo je porasla u posljednjih nekoliko godina i tvori 26% od ukupnog broja posjetitelja. Tri posto posjetitelja sajma BAU dolaze iz sektora stanovanja i trgovine nekretninama, četiri posto s područja istraživanja i obrazovanja.

 

Svima koji žele biti u toku trebali bi se pretplatiti na novi BAU časopis ("BAU MAG") i pratiti BAU na Facebooku i Twitteru:

 

www.bau-muenchen.com

https://www.facebook.com/BAUMuenchen

https://twitter.com/BAU Muenchen

http://mag.bau-muenchen.com/

 

BAU17_West_Entrance BAU 2019. predstavlja se u XXL formatu

O sajmu BAU

 

BAU je vodeći svjetski sajam za arhitekturu, materijale i sustave, najveći i najvažniji događaj za djelatnost. Sljedeći Bau održat će se na sajamskom prostoru Messe München od 14. do 19. siječnja 2019. Očekuje se oko 2.200 izlagača iz oko 45 zemalja, te više od 250.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

 

Na površini od 200.000 m2 - prostor je u potpunosti rezerviran godinama - BAU predstavlja arhitekturu, materijale i sustave za poslovnu i stambenu izgradnju i unutarnje uređenje u 18 izložbenih paviljona, u novim i postojećim objektima. Svake dvije godine, vodeći akteri u djelatnosti okupljaju se na ovoj temeljnoj građevinarskoj izložbe, koja je jedinstvena u svijetu. Raspon proizvoda i usluga je strukturiran prema građevinskom materijalu, proizvodnim sektorima i tematskim područjima.

 

BAU se obraća svima onima koji su uključeni u projektiranje, izgradnju i funkcioniranje svih vrsta objekata. BAU je također najveći svjetski sajam za arhitekte i inženjere, privlači više od 65.000 profesionalnih projektanata i dizajnera. Prateći program sadrži brojna atraktivna događanja, uključujući i vrhunske okrugle stolove sa stručnjacima iz cijelog svijeta.

 

Messe München

 

Messe München jedna je od vodećih svjetskih velesajamskih tvrtki. Organizira više od 50 vlastitih sajmova za proizvođačke materijale i robu široke potrošnje te ključne high-tech industrije. Svake godine, ukupno više od 50.000 izlagača i oko tri milijuna posjetitelja sudjeluje u više od 200 događaja na prostorima velesajamskog centra Messe München, ICM - Internationales Congress Center München, MOC Veranstaltungscenter München, kao i u inozemstvu. Zajedno sa svojim podružnicama, Messe München organizira stručne sajmove u Kini, Indiji, Brazilu, Rusiji, Turskoj, Južnoj Africi, Nigeriji, Vijetnamu i Iranu. Messe München globalno je poslovno nazočan s mrežom podružnica u Europi, Aziji, Africi i Južnoj Americi, kao i 70-ak stranih predstavništava koja opslužuju više od 100 zemalja.

Publisher:
gradimozadar.hr