tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Prozračujte domove za bolje zdravlje

11 godina s Vama!

Prozračujte domove za bolje zdravlje

Foto: Velux
VELUX ACTIVE predstavlja budućnost pametnih domova

Jedan od šest Europljana živi u nezdravom domu, a u kojem su prisutni vlaga, nedostatak dnevne svjetlosti, neadekvatno grijanje tijekom zime i pregrijavanje tijekom ljeta. Riječ je o podacima Healthy Homes Barometer za 2017. godinu. Kako bi omogućio zdraviju unutarnju klimu i udobniji život u milijunima domova, VELUX je kao odgovor na sve veću globalnu potražnju za pametnim, zdravim kućama osmislio inovativan proizvod. Riječ je o VELUX ACTIVE with NETATMO - integriranom sustavu u jednom paketu, a koji nudi rješenje za nedovoljno prozračivanje prostorija.

 

Prvi smart home sustav koji samostalno otvara i zatvara krovne prozore

 

 Velux_INTEGRA_3 Prozračujte domove za bolje zdravlje


S ovim novim proizvodom, VELUX ulazi u brzo rastuće tržište pametnih kuća te VELUX ACTIVE zapravo predstavlja prvi pametni sustav koji uz automatizirano podešavanje prozora omogućuje stvaranje bolje i zdravije klime u kućama širom svijeta.
Izgrađen na najnovijoj tehnologiji inteligentnog senzora te razvijen u suradnji s francuskom tehnološkom tvrtkom Netatmo. Pametni senzori prate temperaturu, vlagu i koncentraciju CO2 u prostorijama te po potrebi aktiviraju sustav za automatsko upravljanje krovnim prozorima. Drugim riječima, VELUX ACTIVE pametni sustav umjesto ukućana razmišlja i brine o prozračivanju.

 

 


Unutar sektora proizvodnje prozora, ovo je prvi pametni sustavu koji uspješno kombinira aplikaciju za pametne telefone, unutarnji klimatski senzor, prekidač kod odlaska i internet gateway (omogućuje spajanje VELUX INTEGRA proizvoda, senzora unutarnje klime i senzora kod odlaska te spajanje na bežični internet).

 


Smart algoritmi upravljaju klimom u prostoriji

 

 Velux_INTEGRA_1 Prozračujte domove za bolje zdravlje


Senzori koji se nalaze u prostoriji detektiraju kada je prevruće, previše vlage ili kada je koncentracija CO2 previsoka i šalju te podatke na gateway sustava. Ti se podaci zajedno s podacima o vremenu obrađuju u samom gatewayu i to pomoću naprednih algoritama kako bi se izračunala mogućnost poboljšanja unutarnje klime otvaranjem krovnog prozora te spriječilo pregrijavanje sklapanjem roleta ili sjenila.
 

 
Velux_INTEGRA_2 Prozračujte domove za bolje zdravlje

 


'Ovo je prva verzija našeg sustava za pametni dom, a koji ćemo nastaviti razvijati na temelju povratnih informacija od korisnika. Zahvaljujući tome što je sustav digitalan, možemo ga stalno poboljšavati, a to znači da dok unapređujemo softver korisnici kao dodatak automatski primaju najnovije nadogradnje i dodane funkcije', rekao je Peter Bang, financijski direktor iz VELUX grupe.

 


Samo 40 posto Europljana dovoljno prozračuje svoje domove

 


U suvremenom načinu života provodimo previše vremena, čak 90 posto, u zatvorenom. Upravo zbog toga je pravilna ventilacija prostorija u kojima spavamo, kuhamo i boravimo iznimno važna. Loša mikroklima doma koja je izravno povezana s neodgovarajućom ventilacijom prostora i nedostatkom svježeg zraka imaju negativan utjecaj na zdravlje.

 

Velux_INTEGRA_6 Prozračujte domove za bolje zdravlje

 


Ankete pokazuju da čak 82 posto Europljana vjeruje da je u njihovim domovima dovoljno svježeg zraka, ali u stvarnosti samo 40 posto njih prozračuje prostorije 2 do 4 puta dnevno, a što je i preporuka. Upravo je nedovoljno prozračivanje prostorija bilo jedan od motiva za kreiranjem VELUX ACTIVE sustava s automatskim reguliranjem unutarnje klime u točno određenim vremenskim intervalima.

 


Pametni domovi su budućnost

 


U svijetu se tržište pametnih domova trenutno procjenjuje na vrijednost od oko 31,4 milijarde dolara, a predviđa se porast od oko 53,45 milijardi dolara do 2022. godine. Uključivanjem krovnih prozora u svijet 'pametnih domova' i stvaranjem sustava koji se može povezati s drugim pametnim proizvodima i aplikacijama, VELUX je postao jedan od predvodnika u kreiranju inovativnih rješenja koje će potrošači u narednim godinama sve više tražiti.

 

 135524-01-XXL_Custom Prozračujte domove za bolje zdravlje


'VELUX ACTIVE s NETATMO rezultat je dvije inovativne tehnologije; visokokvalitetnih VELUX prozora i Netatmovih naprednih sustava za stvaranje jednostavnih i korisnih proizvoda. Naši su timovi radili zajedno kako bi stvorili sustav koje je ne samo jednostavan za korištenje i pouzdan, već i koristan za zdravlje čovjeka', naglasio je Fred Potter, osnivač i izvršni direktor tvrtke Netatmo.

 


Važno je naglasiti kako VELUX ACTIVE ima vlastitu aplikaciju pa je tako korisnicima omogućeno da putem svog pametnog telefona upravljaju cjelokupnim sustavom prema vanjskim vremenskim podacima, ali i osobnim potrebama. Više informacija pronađite na velux.hr/active.


Publisher:
gradimozadar.hr